Gezocht Ferrari F355/360 Spider | FerrariChat

Gezocht Ferrari F355/360 Spider

Discussion in 'Holland/Belgium' started by Patrick P, Mar 15, 2015.

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

  1. Patrick P

    Patrick P Rookie

    Dec 31, 2014
    15
    Belgie
    Full Name:
    PP
    Goededag,
    Na een lichtelijke teleurstelling (360 coupe) en bekijken van andere te koop staande Ferrari's (355/360 spider en coupe) probeer ik het maar eens via deze weg. 2 maanden geleden zag ik een mooie 360 Coupe te koop staan. Bouwjaar 2004 met 21000 km in optisch perfecte staat. Na alle papieren en boekjes gecontroleerd te hebben en overeenstemming over de prijs, besloot ik een proefrit te maken. Dat was de eerste teleurstelling, de wagen wilde niet starten. Wagen is uiteindelijk naar een Ferrari dealer gebracht die constateerde dat de brandstofpomp defect was. Deze werd netjes vervangen. Probleem opgelost zou je denken. Echter bij het op/afrijden van de autoambulance beschadigde de voorbumper. Dit was voor mij de druppel om de deal te cancellen. Teveel ongeluk zal ik maar zeggen.
    In Duitsland, Belgie en Nederland naar andere wagens gaan kijken. Wat staat er veel "Bagger" (mijn optiek). Verweerde lak, beschadigd, slecht onderhouden, geen historie of niet sluitend, geen gereedschapskoffer en boekjes..... En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar als je belt zijn alle wagens in concoursstaat.......... Prijzen die een bandbreedte hebben van ruim € 25.000,- ??
    Maar goed, nog geen andere kunnen vinden. Ik zoek dus bij voorkeur een Belgische 355 spider of GTB (max 40000 km) of een 360 spider (max 30000 km) in concourstaat (ben nog al kritisch😐) voor een reeele prijs.
    Overigens perfecte site voor informatievoorziening.
     
  2. JazzyO

    JazzyO F1 World Champ

    Jan 14, 2007
    12,143
    The Netherlands
    Full Name:
    Onno
    #2 JazzyO, Mar 16, 2015
    Last edited: Mar 16, 2015
    Tja, wat jij zoekt bestaat bijna niet. Ik vind de uitdrukking "voor een reële prijs" wel reden voor een glimlach. Als je een eenhoorn wilt kopen, hoe doe je dat dan voor een reële prijs? Eigenaren van zo'n auto weten dat hij zeldzaam is en vragen dan ook een topprijs. Een tip: ga niet afdingen als je er uiteindelijk 1 gevonden hebt. Voor jou 10 anderen in deze markt. En als eigenaar zou ik diegene kiezen die ik de leukste kerel vind, niet diegene die loopt te zeuren.

    Nog een tip: gebruik andere mensen om voor je te zoeken. Het soort auto dat jij zoekt staat vaak niet op een website maar wordt onderhands verkocht. Auto's met weinig kms zijn vaak van mensen die meerdere Ferraris hebben. Die hebben o.h.a. geen zin of tijd om idioten aan de telefoon domme vragen te laten stellen, zijn al genezen van eerdere verkoopacties. Als eigenaar zou ik mijn specialist of dealer laten weten: "mijn 355 spider is te koop, je weet hoe uniek hij is, laat me weten als je iemand hebt". Zo'n auto wordt niet ge-adverteerd maar vindt een nieuwe eigenaar binnen een dag. Dus: leg je zoektocht neer bij elke dealer en specialist in NL, België, Duitsland en - persoonlijk - zou ik ook Zwitserland er bij betrekken (omdat in CH de auto's vaak weinig kms gereden hebben en daar veel collecties zijn). Je zult wel de hoofdprijs moeten betalen, maar ja - je krijgt niks voor niks.

    Nog een tip: kilometrage maakt geen bal uit als je van de auto wilt genieten door er mee te rijden (zoals het hoort in mijn optiek, maar goed niet iedereen is hetzelfde). Toen ik mijn 1e Ferrari kocht wilde ik er één met maximaal 15.000km en toen ik 'm vond had hij 23.000. Vond ik wat veel, maar toch maar gekocht. Nu lach ik me helemaal dood om mijn eisen toen. De auto heeft inmiddels ruim 83.000 gelopen en is nog steeds even mooi. Stel jezelf de vraag: WAAROM leg ik eigenlijk een lat van 40.000km? Waarom niet 35.000? Waarom niet 50.000? Er is geen enkele logische reden voor. Het zou moeten gaan om de kwaliteit van de auto, niet om de kms.

    Nog een tip: als je zo'n zeldzame auto zoekt, wees dan niet te kritisch met de kleurkeuze.

    Laatste tip: waar ik als eigenaar helemáál niet tegen kan, zijn mensen die het recht menen te hebben mijn auto te mogen kopen voor de prijs die ZIJ in hun hoofd hebben (vaak zonder enige ervaring in deze wereld, en zelfs als mijn auto helemaal niet te koop is....). Dat maak ik wel uit. Het kopen van een zeldzame Ferrari is een voorrecht. Behandel de eigenaar met respect dan kun je een leuke deal doen. Met stroop vang je meer vliegen dan met azijn.

    Succes.


    Onno
     
  3. Mrs.Spider

    Mrs.Spider Formula 3

    Nov 4, 2007
    1,708
    the netherlands
    Full Name:
    Jolanda
    Geweldig geschreven Onno.:D
     
  4. Paulus348

    Paulus348 Formula Junior

    Aug 20, 2008
    401
    Brabant
    Full Name:
    Paulus
    Voilà. Daarbij vind ik het nogal een verschil, een 360 Spider of een 355 GTB.
     
  5. VEEP

    VEEP Formula Junior

    Nov 9, 2005
    525
    Overasselt
    zijn echt lijkt mij heel verschillende auto's qua karakter ook, maar maakt niet uit natuurlijk voor een hobbyauto.

    Staar je niet blind inderdaad op de waslijst die je noemt. Wanneer je er een vindt hangt er een bijbehorend prijskaartje aan, en hoe minder km des te hoger risico op storingen als een brandstofpomp ed die dienst weigeren met wel vaak onvoorziene extra kosten tot gevolg.
    Persoonlijk heb ik liever een auto met meer km. Gaten in historie en missende items vind ik ook wat minder van belang als de prijs er maar naar is. Spuitwerk idem. Liever een eerlijke auto met werk dan iets wat achteraf slecht gedaan blijkt te zijn door mensen die je niet kent en waar je geen verhaal meer kan halen.
    Hoed u voor auto's met lage km stand en mooie historie wat achteraf iets anders blijkt te zijn...(fabriceren historie en terugdraaien teller zijn zaken die vaker voorkomen dan men denkt...)
     
  6. bigodino

    bigodino F1 World Champ
    Silver Subscribed

    Apr 29, 2004
    12,632
    The Netherlands
    Full Name:
    Peter den Biggelaar
    Ik vind de reacties nogal sterk. De OP geeft niet meer aan dan welke categorie auto hij zoekt. Hij noemt niet eens een prijs, dus alle reacties zijn nogal voorbarig.

    Hij had ook kunnen zeggen dat hij een opknapper zoekt (weet jij veel of hij de mogelijkheden heeft om zelf aan een auto te sleutelen), of een "driver". Hij zoekt echter een hele nette auto. Bij elke categorie hoort een bepaald reëel prijskaartje. Als hij nou had gezegd dat hij een concours model wilde voor een opknapprijs okee, maar dat is niet zo.

    De tip van Onno om niet alleen op internet te kijken, maar zijn wens ook kenbaar te maken bij dealers, vind ik wel een goede. Dat is namelijk ook de manier waarop ik mijn Ferrari te koop zou zetten.

    Succes met de zoektocht!

    Groeten, Peter

    p.s. bij een auto aankoop geldt: conditie, conditie, conditie. Een lage km-stand is geen garantie voor een optimale conditie. Zoals blijkt met zo'n kapotte benzinepomp.
     
  7. JazzyO

    JazzyO F1 World Champ

    Jan 14, 2007
    12,143
    The Netherlands
    Full Name:
    Onno
    Dat weet jij net zo min als ik zeker weet dat hij niet de hoofdprijs wil betalen.

    Wat ik wel weet is dat als ik op zoek ben naar het beste in de markt, ik de woorden "reële prijs" niet eens gebruik. Eerst wil ik er een vinden, dan bekijken en over de prijs komen we er dan uiteindelijk wel uit (tenzij de eigenaar op een andere planeet woont maar dat is echt uitzonderlijk).

    Waar het mij om gaat is dat je als koper moet beseffen dat een 360 Modena kopen met 10.000 op de teller van een verzamelaar niet hetzelfde is als één kopen met 80.000 op de teller van iemand die geld nodig heeft.


    Onno
     
  8. Patrick P

    Patrick P Rookie

    Dec 31, 2014
    15
    Belgie
    Full Name:
    PP
    ik snap jullie reakties. Wel even een uitleg over de prijs. Ik wil niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten maar er zijn handelaren die de prijs/kwaliteitsverhouding in mijn ogen uit het oog zijn verloren. Prijs wordt toch bepaald door vraag en aanbod. En natuurlijk begrijp ik dat er verschil zit tussen de ene en andere wagen. Teveel factoren hebben hierop invloed. Maar €25.000,- prijsverschil voor een vergelijkbare wagen, die kan ik niet plaatsen.
    Ik had de vraag al uitstaan bij verschillende dealers. Laten we hopen op reakties.
    De F355 vind ik bijzonder mooi zowel GTB als Spider. De 360 Spider is in mijn ogen meer voor "dagelijks" gebruik geschikt. Beide wagens hebben echt karakter (vergelijkbaar met een Ducati of Harley).
    Ik bestempel mezelf niet als zeikerd maar zoek inderdaad een speld in de hooiberg. Optisch was de eerste wagen die ik zag (360 Coupe uit 2004) daar een mooi voorbeeld van. Ze bestaan dus echt wel. En voor een reeële prijs.

    In ieder geval bedankt voor de feedback. Zit altijd toegevoegde waarde in en mag kritisch zijn.
     
  9. Patrick P

    Patrick P Rookie

    Dec 31, 2014
    15
    Belgie
    Full Name:
    PP
    Onder reeële prijs versta ik "naar mijn koopkracht". Wellicht biedt de woordkeuze aanleiding tot discussie maar is niet meer als beeldspraak. En wat is de definitie van hoofdprijs als er geen referentie tegenover staat......
    Waar het omgaat, ik wil een hele nette wagen. Thats all.
     
  10. Ajax de 1e

    Ajax de 1e Formula Junior

    Feb 21, 2014
    843
    Holland
    Full Name:
    Steef
  11. bigodino

    bigodino F1 World Champ
    Silver Subscribed

    Apr 29, 2004
    12,632
    The Netherlands
    Full Name:
    Peter den Biggelaar
    Sorry Onno, lees mijn post nog eens opnieuw. Ik zeg dat hij niets gezegd heeft over een onredelijke prijs/kwaliteitsverhouding. Dat klopt gewoon.

    Anyway, ook jij hebt een mening over wat reëel is. Als jij een auto gaat bekijken zonder de prijs te weten en de auto bevalt je, dan is het toch niet zo dat de verkoper vervolgens kan vragen wat hij wil? Je punt is wel duidelijk dat prijs alleen niet de bepalende factor moet zijn en dat je in principe de andere factoren moet laten leiden. Maar dat is in de praktijk nog niet zo makkelijk, zeker als je een bepaald budget voor ogen hebt.

    Ik had overigens verwacht dat er op de 355/360 markt behoorlijk veel aanbod zou zijn, gezien de productieaantallen. Daar zou toch makkelijker iets naar je gading tussen te vinden moeten zijn.
     
  12. Paulus348

    Paulus348 Formula Junior

    Aug 20, 2008
    401
    Brabant
    Full Name:
    Paulus
  13. VEEP

    VEEP Formula Junior

    Nov 9, 2005
    525
    Overasselt
    dat is het enige wat wat discrepantie kan geven wellicht...koopkracht en reële waarde kan een spanning tussen bestaan.
    (niet vervelend bedoeld, ik neem aan dat je echt wel begrijpt dat een goede auto ook goed geld op moet brengen).
     
  14. Patrick P

    Patrick P Rookie

    Dec 31, 2014
    15
    Belgie
    Full Name:
    PP
    Jazeker begrijp ik dat, vandaar dat ik geen prijs genoemd heb. Ik betaal liever duizenden meer voor een nette wagen dan weinig voor een auto met een bitter smaakje. Die wil ik spreekwoordelijk nog niet voor niks..........
    Maar goed ook ik dwaal af van waar het omgaat. Wil geen discussie voeren over wat reeel is of wat niet. Zijn de kaders niet goed, dan ga ik de verkoper ook niet lastigvallen. Sonde van zijn tijd maar ook die van mij. Na 20 jaar automotive, eigenlijk motormotive, kan ik toch wel spreken over hoe het in de praktijk werkt lijkt mij. Blijft voor veel mensen handel en gunfactor.
     
  15. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,909
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Vraagt onze (groot)inkoper :D:D:D

    Afijn, Patrick je zoekt iets wat best bijzonder is en dus moeilijk te vinden. Echter vermeld geen enkele kleur voorkeur. Is die flexibel, zowel interieur als exterieur? Zo niet, gooi die nog even op.
    Zoals gezegd er zijn hier eigenaren die niet alles van de daken schreeuwen en kunnen in overweging zijn. Als je precies aangeeft wat je wenst (ook opties) dan kun je misschien jezelf helpen... Een PM is zo verstuurd en ontvangen.

    Over prijzen kunnen we het eeuwig hebben (doen we dat al niet?) en is zeer persoonlijk. Ik sluit me bij Onno aan, goede/gekoesterde exemplaren zijn in enkele dagen (onderhands) weg, ik maakte het zelf mee. In drie dagen verkocht (via een dealer met een zoek opdracht).

    Succes met je zoek tocht en hoe frustrerend het ook kan zijn soms. Het is achteraf wel leuk om te hebben meegemaakt. Let wel; achteraf :)

    PS 25k bandbreedte (goedkoopste/duurste) is in mijn ogen niet uitzonderlijk. Zoals je zelf al aangaf is er bagger en ook zeldzaam mooi. Dat tussen die een gat zit van 25k (vraagprijs) is in mijn ogen niet verwonderlijk. Let wel; vraagprijs!
     
  16. Patrick P

    Patrick P Rookie

    Dec 31, 2014
    15
    Belgie
    Full Name:
    PP
    Alsnog een lijstje:
    Voorkeur gaat uit naar Argento Nurnburgring metallic met donkerblauw leder en donkerblauwe kap. Maar mag ook zwart interieur zijn met zwarte kap. Bij "zilver" worden de lijnen van het koetswerk zo mooi zichtbaar.
    Rosso Corsa of Nero is ook een alternatief (voorkeur met zwart interieur).
    Bij de F355 kies ik liever voor de handbak, bij de 360 geen voorkeur.
    Bouwjaar F355 liever na 1997, 360 na 2002.

    Sportuitlaten, elektrische stoelen, emblemen op de spatborden, challenge grill of roosters zijn meegenomen maar geen must.
     
  17. JazzyO

    JazzyO F1 World Champ

    Jan 14, 2007
    12,143
    The Netherlands
    Full Name:
    Onno
    Wat wordt er weer de liefde bedreven met insectenkolonies hier. Gepekelde escargots, heerlijk!

    Patrick, succes ermee.


    Onno
     
  18. Paulus348

    Paulus348 Formula Junior

    Aug 20, 2008
    401
    Brabant
    Full Name:
    Paulus
    Dat 'koper' valt niet mee lately. Gisteren weer een ritje naar Luxemburg uitgespaard: Allez Monsieur, la voiture est vendue aujourd'hui... Bon Dieu!
     
  19. Ajax de 1e

    Ajax de 1e Formula Junior

    Feb 21, 2014
    843
    Holland
    Full Name:
    Steef
    Yep! 60K. Vond ik op dat moment iets te hoog, ook met het oogpunt van bijkomende kosten. En op dat moment was het niet zeker wat er met de prijzen zou gebeuren....up or down? Achteraf kijk je een koe...
     
  20. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,909
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Duidelijk lijstje Patrick, daar kunnen we wat mee. Zal er op letten maar weet er op dit moment niet een uit mijn hoofd te vinden.


    Jammer maar ook netjes dat het even gemeld is, Alex had minder geluk en stond in Italie :mad: bij een lege garage...
     
  21. Paulus348

    Paulus348 Formula Junior

    Aug 20, 2008
    401
    Brabant
    Full Name:
    Paulus
    Wat je noemt 'gemeld'. Door schade en schande wijs geworden bel ik zelf de dag voor vertrek altijd einde middag, zeker als het een enkeltje 350 km betreft. Voorts bevestig ik altijd mijn komst per mail, incl 06-nummer.
     
  22. pterps

    pterps F1 Veteran

    Aug 18, 2006
    6,975
    Netherlands, Zwolle
    Full Name:
    Peter
  23. Patrick P

    Patrick P Rookie

    Dec 31, 2014
    15
    Belgie
    Full Name:
    PP
    Het is een F430 Spider geworden uit 2008😀
     
  24. Melvok

    Melvok F1 World Champ
    Owner Silver Subscribed

    Jul 25, 2008
    14,116
    Amersfoort, The Netherlands, Europe.
    Full Name:
    Mel
    Gefeliciteerd Patrick !

    We zijn wel benieuwd naar het verhaal over je speurtocht en de aanschaf zelf ...

    Was dat simpel of juist niet ? We zijn benieuwd :) !
     
  25. sharknose67

    sharknose67 Formula 3

    Dec 31, 2007
    1,655
    Holland
    Full Name:
    Ed
    Van harte Patrick.

    FOTO'S!!!!!!!!!!!! :D ;)
     

Share This Page