Mijn eerste T-Project | FerrariChat

Mijn eerste T-Project

Discussion in 'Holland/Belgium' started by Stef65, May 20, 2015.

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

  1. Stef65

    Stef65 Karting

    Apr 28, 2015
    194
    reg Antwerp Belgium
    Full Name:
    Stef
    Er zijn er misschien niet veel geïnteresseerde in mijn verhaal, maar post het toch maar. Hopelijk leer ik wat uit de reacties en kunnen andere later er ook wat van opsteken.
    Mijn eerste idee was (en is) een dagboek maken, dit is iets persoonlijker, maar besluit toch om het te delen met de gemeenschap ;-) (Misschien moet ik alles wel posten onder de MONDIAL sectie)

    De meeste in mijn omgeving noemen het “midlife crisis”, en waarschijnlijk hebben ze gelijk. Na jaren lang denken/dromen aan/van een Ferrari is mijn verhaal pas echt concreet begonnen in oktober 2014.
    Binnen-in had ik besloten er echt werk van te maken. Ik weet niet waarom, maar al jaren stond vast dat het een Mondial zou worden. Waarschijnlijk omdat het realistische in mij zei van “dat is nog betaalbaar”. Op en blocknote noteerde ik zorgvuldig alle opportuniteiten die te vinden waren op het www met de bedoeling een aantal maanden te volgen wat er “happening” was in deze wereld.
    Man, man, wat was dat allemaal. 90% van dit alles is scam, pure oplichterij ! “I used to work for 3 years in Italy and back in the UK. Can’t get used to drive left with a LHD….” . “I lived in Italy for several years, my wife toke all my money and I moved to Sevilla, back to my family. I need to sell my Mondial quickly, I need the money,…..”. Allemaal hebben ze één ding gemeen : “We transport the car to your home and you can decide during 4 days. If you don’t like the car, or if the car is not like on the picture, our transport company will pick it up again and we pay the transport. Oh, by the way you only need to transfer half of the money to the transport company (not to me) before we ship….”.

    Vanaf januari 2015 ben ik begonnen met het inspecteren van mogelijke kandidaten. Verschillende keren werden mijn zondagen gevuld met tripjes naar Duitsland, Nederland en ja ik denk dat ik alle “Mondial te koop” in Belgie heb gezien. Al vlug werd me duidelijk dat foto’s bij de advertentie meer verbergen dan verduidelijken. Photoshop doet wonderen.
    Ja, ik heb 2 keer 7 nachten niet geslapen omdat ik te lang twijfelde. Toen ik uiteindelijk na twee dagen denken en dubben belde met de boodschap “Meneer, ik koop hem !” klonk het “Sorry, maar hij is gisteren verkocht” : BALEN.
     
  2. Stef65

    Stef65 Karting

    Apr 28, 2015
    194
    reg Antwerp Belgium
    Full Name:
    Stef
    #2 Stef65, May 20, 2015
    Last edited by a moderator: Sep 7, 2017
    Donderdag 30 april (22:15u)
    Tijdens een citytripje Porto checkte ik mijn mobile.de app op mijn smartphone : niet te geloven, een nieuwe advertentie Mondial –T 3.4, jan 1990, coupe, zwart, 38000 KM. Uit het noorden van Frankrijk (departement 59). Direct contact genomen om te komen kijken.

    Zaterdag 2 mei.
    Direct van Zaventem doorgereden na eerst contact genomen te hebben met de eigenaar want in de voormiddag zou er nog een Fransman komen kijken. Gelukkig had deze nog niet beslist, hij zou er nog over nadenken en maandag ten laatste beslissen.
    De eigenaar was een zieke Fransman (liep met zuurstof) en had een privé collectie van 85 auto’s. Hij vertelde dat de wagen nieuwe riemen had gehad op 35.000 KM maar had daar geen bewijs van. “Het was al wel een aantal jaren geleden”. Ik kon contact op nemen met garage “Madou Competition” uit 89113 Seclin.
    De garage bevestigde dat de wagen met VIN ZFFKD32B000081084 inderdaad bij hun in onderhoud is was. “Nous avons effectué la distribution complète avec la la revision. Le vehicule avait 35830Km compteur”. Ze zouden dit per brief ook bevestigen.
    Je zal moeten toegeven wanneer je de foto’s bekijkt : hij ziet er goed uit. Al moet ik toegeven, zonder photoshop te gebruiken dat het interieur er op foto beter uitziet dan in het echt.
    Toch twijfel ik. De batterij van de wagen doet het niet. De eigenaar beweert op de gezondheid van zijn kinderen dat de wagen nog perfect rijdt en dat het enkel een probleem is van de batterij.
    Image Unavailable, Please Login
    Image Unavailable, Please Login
     
  3. Stef65

    Stef65 Karting

    Apr 28, 2015
    194
    reg Antwerp Belgium
    Full Name:
    Stef
    #3 Stef65, May 20, 2015
    Last edited by a moderator: Sep 7, 2017
    Zondag 3 mei.
    Ik moet vandaag beslissen om weer geen kater op te lopen. De hele zondag was het wikken en wegen, worst case scenario’s uitrekenen, en om 21:00 toch gebeld. “Meneer ik neem hem. Ik kom morgen maandag voorschot betalen maar : ik wil de motor horen draaien”.

    Maandag 4 mei.
    Om 19:00u was ik op de afspraak en er stonden 2 verrassingen. 1) de wagen stond gestald onder een mooi rode Ferrari cover (zie foto) te wachten op zijn nieuwe eigenaar. Maar verrassing nr 2 was niet zo leuk. De batterij was nog niet vervangen. “Inderdaad, dit had je gevraagd maar ben het vergeten”. Geen probleem zei ik, hier zijn startkabel en ik heb ook een batterij bij. We zullen hem er eens aanhangen. Ik had natuurlijk niet de nodige ervaring, wist wel dat de batterij rechts vooraan zat, maar er is geen mogelijkheid om daar een startkabel aan te koppelen. Gelukkig wist de eigenaar wel beter en koppelde de kabels achteraan aan (zie foto). En wat ik toen zag en hoorde was ongelooflijk : De eigenaar zette zich in de wagen, stak de sleutel in het contact, draaide aan de sleutel, tik en hij was weg. Geen enkele twijfel van de starter, van de motor, van niets. En ik wist bijna 100 % zeker dat de motor niet net daarvoor had gedraaid. Ik had al stiekem aan de knalpot gevoeld of die nog warm was, en toen ik de rode startkabel op de aangeduide klem plaatste had ik bewust de motor afgetast met de bedoeling uit te vinden of de eigenaar niet voor alle zekerheid de motor een uurtje daarvoor had laten draaien. Ook de garage rook niet naar uitlaatgassen toen ik binnen kwam. (Tips die ik had gekregen van een vriend van me). Ik was overtuigd.
    Ik bekijk de papieren en leer dat er in Frankrijk in 1990 nog geen document bestaat dat “gelijkvormigheids- attest” noemt. Enkel een “Certificat d’immatriculation”. Er zit ook een wat wij een groene kaart noemen van de technische controle die aangeeft dat de wagen zich terug moet aanbieden voor de technische controle in augustus 2015.
    “We have a deal” en maken een afspraak dat ik zaterdag de wagen kom halen.

    Na wat opzoek werk en contact met de dienst douane blijkt dat het “Certificat d’immatriculation” voldoende is, (samen met een aankoopbewijs) om het roze formulier voor “aanvraag tot inschrijving van een voertuig” te bekomen.
    Image Unavailable, Please Login
    Image Unavailable, Please Login
     
  4. Stef65

    Stef65 Karting

    Apr 28, 2015
    194
    reg Antwerp Belgium
    Full Name:
    Stef
    Donderdag 7 mei.

    Er zit een brief in de bus met een franse postzegel en een hoofding van Madou Competition. Spécialiste FERRARI – PORSCHE - MASERATI
    Ik ben zowel positief als negatief verrast.
    Positief : Garage houdt hun woord en bevestiging schriftelijk was ze me vertelde.
    Negatief : “Ces opérations ont été effectuées en Janvier 2005. Ce véhicule n’est plus repassé en révision depuis cette date.

    Ik word een beetje bang. Wat ga ik nog allemaal tegenkomen. En ik moet zeggen, op dit forum te lezen schrikt me toch wel wat af. Een Ferrari zit echt wel vol technologische snufjes en de mechaniek is echt wel ingewikkeld. Een VW keverke van de jaren 80 dat bolt of dat bolt niet. En als het niet draait is het vrij eenvoudig op te speuren waarom hij niet draait en is het in de meeste gevallen ook eenvoudig op te lossen.
    Aftellen naar zaterdag en het idee om mijn nieuwe aanwinst naar huis te “rijden” is zeker een NOT DONE, ik neem de trailer mee !
     
  5. Stef65

    Stef65 Karting

    Apr 28, 2015
    194
    reg Antwerp Belgium
    Full Name:
    Stef
    #5 Stef65, May 20, 2015
    Last edited by a moderator: Sep 7, 2017
    Zaterdag 10 mei.

    De Mondial T is de mijne ! Veilig op de trailer voor een lange rit naar mijn “home”. Vriend van me (geen Ferrari fan) vraagt me tijdens de rit “Weet ge wat nu al die mensen denken als ze ons zo zien rijden met een Ferrari op de trailer achter ons” ?
    “Nee, wat denken ze ?”
    “Weer een Ferrari die ze moeten takelen omdat hij niet rijdt”. LOL
    Image Unavailable, Please Login
    Image Unavailable, Please Login
     
  6. Stef65

    Stef65 Karting

    Apr 28, 2015
    194
    reg Antwerp Belgium
    Full Name:
    Stef
    #6 Stef65, May 20, 2015
    Last edited by a moderator: Sep 7, 2017
    Woensdag 13 mei.
    Roos formulier voor aanvraag tot inschrijving is binnen ;-)
    Echt eenvoudig, vriendelijke ambtenaren en slecht 10 eurocenten moeten betalen.
    En ik die dacht dat dit een complexe langdurig proces zou worden en had eigenlijk al een ritje naar Ferrari Francorchamps Brussels voorzien om een identificatie bewijs te halen van de wagen (wat waarschijnlijk ook een dure grap zou zijn voor een stom papiertje).

    Ik heb die dag ook het initiatief genomen om, 3 straten verder aan te kloppen bij iemand waarvan ik wist dat hij een Ferrari 348 volledig uiteen en terug ineen heeft gestoken om een eerste contact te leggen. Is me dat 100 % meegevallen. Ik ken zijn vader maar had nog nooit een woord gewisseld met hem of over Ferrari. Een jonge gast, een brok vol passie, geweldige verhalen en kon niet wachten om mijn nieuwe aanwinst te komen bekijken. (Achteraf gezien had ik hem beter een paar keer meegenomen toen ik ging kijken naar kandidaat Mondials. Hij weet er volgens mij alles van) Natuurlijk liet hij met veel trost zijn 348 zien. Niet alleen zijn 348 was adembenemend, maar ook zijn werkplaats zou niet misstaan bij vele professionele garagisten. De motor lag er naast omdat hij nog bezig was met zijn “winter onderhoud” maar alles zou terug klaar zijn voor de zomer ! (Ja ik wist al dat deze motor identiek is aan die van een Mondial-T.) Dit bracht ons naadloos tot mijn vraag “ Waar doe ik hem het beste binnen voor onderhoud ?” Ik had namelijk al prijs gevraagd bij Ferrari Wijnegem. “Oh, ik wil dat wel doen en je mag me komen helpen, maar de eerste maand heb ik nog geen tijd.” We doen dit samen, dan leer je nog wat ;-)”. Is dat effe BOFFEN !
    Echt een positieve gast, niet zo iemand die je aankoopt afbreekt tot op de grond. Natuurlijk had hij al een paar dingen gezien zoals : “de gril achteraan onderaan ontbreekt, maar die vindt je wel op het internet” en “Ik denk niet dat de vorige eigenaar een echte Ferrari liefhebber was”. “Hoezo ?” “Wel, die gasveren van het kofferdeksel zijn vervangen en zijn niet origineel. Is niet erg op zich, maar ik gebruik zoveel mogelijk origineel als het enigszins te betalen is. Ik moet toegeven ik ga daar te ver in”

    Volgende afspraak rond 15 juni. Dan starten we met het serieuze werk ;-)
    Image Unavailable, Please Login
    Image Unavailable, Please Login
    Image Unavailable, Please Login
    Image Unavailable, Please Login
     
  7. 12Esc

    12Esc Formula Junior

    Aug 21, 2006
    528
    Breda
    Full Name:
    Maurice
    Mooi verhaal, leuk om te lezen. Auto ziet er top uit!


    {Via Tapatalk}
     
  8. Jonkheer

    Jonkheer Formula 3
    Owner Silver Subscribed

    Aug 29, 2010
    2,250
    The Netherlands
    Full Name:
    Christiaan
    Altijd plaatsen, dit soort verhalen zijn geweldig om te lezen :D
    Eventuele verhalen omtrent het onderhoud incl. foto's zijn ook altijd welkom ;)

    Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf en heel veel veilige en plezierige km's toegewenst!
     
  9. JazzyO

    JazzyO F1 World Champ

    Jan 14, 2007
    12,143
    The Netherlands
    Full Name:
    Onno
    Mooi verhaal. Gefeliciteerd! Veel geluk ermee.


    Onno
     
  10. Stef65

    Stef65 Karting

    Apr 28, 2015
    194
    reg Antwerp Belgium
    Full Name:
    Stef
    #10 Stef65, May 20, 2015
    Last edited by a moderator: Sep 7, 2017
    vlug eventjes de world wide web doorzocht, gevonden wat ik zocht, en een mailtje verzonden om te weten wat de kostprijs is.
    Iemand een idee wat me dit zal kosten ?
    Image Unavailable, Please Login
     
  11. Ben308

    Ben308 Formula Junior

    May 31, 2010
    767
    Netherlands
    Full Name:
    Ben
    Welkom Stef en gefeliciteerd met de aanschaf van de Mondial T.
    Op Ebay staan ook een aantal grills te koop.
    En verhalen en foto's van het sleutelen zijn altijd welkom.
     
  12. MvT

    MvT F1 Rookie

    May 25, 2013
    4,248
    The Netherlands - NH
    Full Name:
    Tijn
    #12 MvT, May 20, 2015
    Last edited: May 20, 2015
    Tussen de 500 en 1000 euro, tenzij ze niet weten wat ze weg doen :) Let op dat je de geode hebt want van een 3.2 past niet (Die is open aan de bovenkant voor de uitlaat). Part# 62481400 voor een T. De foto is de geode gril.

    Had je al gefeliciteerd Stef, bij deze nogmaals en veilige km in de toekomst! Zwarte T is zeker mooi!

    Distributie riemen: Om de 3j vervangen bij weinig km, dus zeker nu en geen meter meer rijden voordat het gedaan is. Ferrari adviseert om de 3j .(was 5j btw)

    Grote beurt en dan voor de rest moet je gewoon kijken wat er voorbij komt als je ermee gaat rijden. Je leert de bolide snel genoeg kennen.

    Succes en wellicht tot ziens op een meeting!
     
  13. JazzyO

    JazzyO F1 World Champ

    Jan 14, 2007
    12,143
    The Netherlands
    Full Name:
    Onno
    Overigens was het beter geweest de auto helemaal niet te starten. Ik begrijp dat dat moeilijk is, maar als je wat meer ervaren bent met Ferraris weet je de risico's van een auto die langer stil heeft gestaan. En dan kun je beter gewoon de deal doen zonder dat de motor al die stress krijgt. De volgende keer dat de motor start heeft ze dan gewoon een lekkere beurt achter de rug, verse riemen en kan er niks (duurs) misgaan.

    Enfin, dat is voor de volgende! :)


    Onno
     
  14. Jeka

    Jeka Formula 3
    Silver Subscribed

    Nov 20, 2010
    1,176
    Rotterdam
    Full Name:
    Johan
    Gefeliciteerd met de aanschaf! Een Mondial is een erg fijn model om te hebben en te rijden vind ik. En bovendien extra mooi in een donkere kleur. Succes met de beurt en heel veel plezierige kilometers toegewenst!
     
  15. Bertt

    Bertt Formula Junior

    Nov 16, 2011
    277
    The Netherlands
    Full Name:
    Bert
    Gefeliciteerd Stef, mooi verhaal en de Mondial ziet er goed uit!
     
  16. sharknose67

    sharknose67 Formula 3

    Dec 31, 2007
    1,655
    Holland
    Full Name:
    Ed
    Ook van mijn kant van harte met je aankoop Stef!

    Nu samen met je buurman lekker sleutelen en dan kan het grote genieten gaan beginnen.

    De rest moet je lekker laten l#llen, die zijn alleen maar jaloers.
     
  17. Harry-SZ

    Harry-SZ F1 Rookie

    Leuk man! En graag foto's van de beurt straks inderdaad!
     
  18. MvT

    MvT F1 Rookie

    May 25, 2013
    4,248
    The Netherlands - NH
    Full Name:
    Tijn
    Ps. Haal dat verschrikkelijke foam ook als eerst eraf van de motorklep anders zit het zometeen overall in , waar je het niet wil hebben, en op. Stofzuiger op 2200watt zetten en je zuigt het geheel er zo vanaf ;)
     
  19. Stef65

    Stef65 Karting

    Apr 28, 2015
    194
    reg Antwerp Belgium
    Full Name:
    Stef
    #19 Stef65, May 21, 2015
    Last edited by a moderator: Sep 7, 2017
    Nu begrijp ik waarom er in Duitsland een aantal Mondials te koop staan zonder motor.
    Ontmantelen en stukje per stukje verkopen aan woekerprijzen
    Image Unavailable, Please Login
     
  20. VEEP

    VEEP Formula Junior

    Nov 9, 2005
    525
    Overasselt
    mooi verhaal bij een mooie auto.

    De beste man heeft meer ferrari`s in de verkoop? staat een velg naast de auto (foto met rode hoes) die niet van een Mondial is.
    Lijkt meer op 308, wellicht 400.
     
  21. RISL

    RISL Formula Junior

    Sep 26, 2014
    562
    Breda, Nederland
    Full Name:
    Jordi
    Heel leuk om te lezen en gefeliciteerd met de aankoop!
    Nu lekker sleutelen, dan leer je de wagen ook goed kennen.
    Veel plezier ermee.
     
  22. Stef65

    Stef65 Karting

    Apr 28, 2015
    194
    reg Antwerp Belgium
    Full Name:
    Stef
    Inderdaad, hij had ook een zwarte 308 staan, maar was niet te koop. Deze was voor zijn schoonbroer.
    De velgen waren eigenlijk bedoelt voor deze mondial, maar hij zei iets dat de bouten te kort waren of zoiets (Mijn frans is ook niet wat het zou moeten zijn, de details van het gesprek rond de velgen is lost in translation ;-(
     
  23. bvdp

    bvdp Karting

    May 30, 2007
    65
    Belgium
    Full Name:
    Bart vdp
    Gefeliciteerrd. Mooie wagen.
     
  24. VEEP

    VEEP Formula Junior

    Nov 9, 2005
    525
    Overasselt
    staat nu op mobile ook een blauwe met rood interieur. Mooie kleurcombo, weinig km (als ze kloppen) maar nogal stoffige motorruimte.
    Wanneer nu eindelijk het oude huis eens verkoopt kunnen we meer stappen maken..
     
  25. MvT

    MvT F1 Rookie

    May 25, 2013
    4,248
    The Netherlands - NH
    Full Name:
    Tijn
    Zo ziet het eruit na een ritje Italie. ;) Sterker nog na 1000km ziet het er al zo uit. Je blijft schoonmaken.. Ik ben er mee gestopt! Nu nog maar 1x per j schoonmaak in de motorruimte
     

Share This Page