Damn !! | FerrariChat

Damn !!

Discussion in 'Holland/Belgium' started by beatbrother, Feb 23, 2016.

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

  1. beatbrother

    beatbrother Karting

    Aug 24, 2009
    181
    Zonhoven - Belgium
    Full Name:
    Bart
    Hey,
    Vorige week ben ik in Nederland geweest omdat ik mijn oog had laten vallen op een Donkergrijze F430 Spider. Hij had een volledig onderhoudshistoriek van bij Kroymans.
    Daar gekocht en steeds altijd goed op onderhoud geweest. So far so good en dus een optie genomen op de wagen.
    Vandaag ben ik dan terug geweest met een extern iemand (Ferrari mecanicien) om een check up te doen van de wagen. Uitgelezen met een SD3 en technisch goed in orde bevonden.
    Enkel werd de wagen me ten stelligste afgeraden omdat de volledige zijflanken herspoten was en blijkbaar ook zeer slecht herspoten. (Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik het zelf niet had opgemerkt, maar het zit m blijkbaar in de details).
    Na de handelaar erop attent te maken kwam hij uit de lucht vallen en moest ie ons toch gelijk geven dat deze precies inderdaad herspoten was, maar hij wist er verder ook niets van. :( Even later had hij wel een factuur teruggevonden van wat spuitwerk, maar die factuur was in verhouding te klein voor hetgeen er aan herspoten was.
    Ik ben blij dat ik zo iemand had meegenomen, want anders had ik m voor 200% gekocht.
    Dus heb ik de wagen gelaten voor wat het was hoewel ik het voor de rest een geweldige wagen vond, maar blijkbaar moet ik bij de aankoop van dergelijke wagens niet emotioneel kopen, maar met het verstand. Hopelijk volgende keer meer geluk hè. Wordt vervolgd !
     
  2. Melvok

    Melvok F1 World Champ
    Owner Silver Subscribed

    Jul 25, 2008
    14,128
    Amersfoort, The Netherlands, Europe.
    Full Name:
    Mel
    Prima dat je het hier gemeld hebt Bart .... prima les ... ook weer voor de lezers hier.

    Altijd een onafhankelijk persoon laten meekijken ... het blijft autohandel, je ziet maar weer ...

    Succes met het zoeken ... er staat in NL ook een heel mooie, perfecte gele 430 Spider te koop ... :)
     
  3. MvT

    MvT F1 Rookie

    May 25, 2013
    4,248
    The Netherlands - NH
    Full Name:
    Tijn
    Als het alleen spuitwerk is om een kras te verwijderen dan ben je niet zo duur uit. Als er voor de rest niets met de F aan de hand is, waarom niet een lager bedrag bieden en zelf laten overspuiten? Dan heb je immers een F430 die naar je smaak is. Ps. zoek maar eens een oudere F die niet gespoten (voor een deel) is.. dat wordt moeilijk :) Steenslag is de grootste oorzaak dat een voorbumper wordt overgespoten. Mensen willen het geheel toch netjes houden.

    Anyway just my 2cents
     
  4. beatbrother

    beatbrother Karting

    Aug 24, 2009
    181
    Zonhoven - Belgium
    Full Name:
    Bart
    Dat was hetgeen die man die ik had meegebracht me gezegd heeft.
    Hij heeft absoluut geen probleem als een wagen herspoten is, want het zijn al iets oudere auto's en dat kom je geregeld tegen. Maar hij vindt het raar dat als het een wagen met een perfecte onderhoudshistoriek van bij Kroymans is dat dan ineens niets meer terug te vinden is van het spuitwerk.
    Als het voor steenslag zou zijn, dan zou je verwachten dat de kofferdeksel vooraan bv. ook mee herspoten zou zijn, maar daar was enkel de voorbumper en zijflanken herspoten, maar niet de kofferdeksel en motorkap.
    Verder was de kwaliteit van spuitwerk ook niet goed. Allemaal wolken in het spuitwerk en het grootste probleem was bv. ook aan de luchthappers. Bij de ene kant voelde je een mooie gelijk lopende ronding terwijl aan de andere kant de oneffenheden van de mastiek voelde. Als je tikte tegen de zijkanten van de wagen klonk het aan de ene kant ook heel anders dan aan de andere kant dus er klopte wat zaken niet aan.
    De handelaar heeft dan de vorige eigenaar gebeld en we hebben met hem gesproken en hij vertelde me dat ie inderdaad herspoten is omdat er een kinderwagen tegenaan gezeten heeft en dat ie ook steenslag had van bij rondritten met de Ferrariclub.
    Ik vind het heel spijtig, want de wagen was exact hetgeen ik zocht.
    Mag ik hier een link plaatsen naar de wagen in kwestie of niet ? Misschien dat iemand de wagen kent en er zelf wat meer info over heeft ?
     
  5. henkie

    henkie La Passione...
    Lifetime Rossa

    Apr 13, 2005
    10,514
    Deil,The Netherlands
    Full Name:
    henkie
    Natuurlijk mag dat. We maken toch niemand zwart?

    Maar heeft een beetje spuitwerk je echt weerhouden?
    Ferrari's worden total loss gereden en weer helemaal opgebouwd en gaan nog voor de hoofdprijs weg. Het is een Ferrari, Enzo's naam staat er op! :)
     
  6. beatbrother

    beatbrother Karting

    Aug 24, 2009
    181
    Zonhoven - Belgium
    Full Name:
    Bart
    Spuitwerk in het algemeen niet en zeker niet als men kan aantonen waarom ie gespoten is, maar als je het gevoel hebt dat er veel aan scheelt en je moet dan ook de prijs betalen die je normaal zou betalen voor een correcte wagen dan stel je je toch wel vragen.
    Stel dat ik de wagen koop en ik wil m zelf over enkele jaren gaan verkopen, dan gaat dat ook een struikelblok zijn voor andere kopers.

    Over deze wagen gaat het :
    Ferrari F430 F 430 4.3 V8
     
  7. sharknose67

    sharknose67 Formula 3

    Dec 31, 2007
    1,655
    Holland
    Full Name:
    Ed
    Toen ik naar mijn toekomstige 550 ging kijken heb ik ook iemand meegenomen die er zonder roze bril naar heeft gekeken. Ook in mijn geval zat er slecht spuitwerk aan de auto. Had het zelf niet gezien, maar het was het eerste wat hem opviel. De rest van de auto was goed voor een auto van die leeftijd en dus heb ik de auto gekocht. Van dat spuitwerk rijdt 'ie niets minder en dat overspuiten komt mettertijd wel. Voorlopig heb ik de Ferrari die ik wil en geniet er volop van.

    Dus als ik jou was zou ik nog eens goed nadenken. Als jij in de komende jaren dat spuitwerk goed aanpakt heb je toch een fantastische auto die je later echt wel weer verkoopt.
     
  8. beatbrother

    beatbrother Karting

    Aug 24, 2009
    181
    Zonhoven - Belgium
    Full Name:
    Bart
    Ik begrijp absoluut wat je wilt zeggen, want zo zou ik m onmiddellijk kopen.
    Maar stel je voor dat de wagen een zwaar accident wagen was ?
    Wie weet hoeveel extra kosten dat dit met zich gaat meebrengen.
    Het feit is dat ze deze wagen hebben omdat de vorige eigenaar hem heeft ingeruild toen hij bij hun een Landcruiser gekocht heeft.
    Naar mijn gevoel hebben ze deze zelf opgelapt, want ze hebben ook een eigen carrosserie bedrijf
     
  9. sharknose67

    sharknose67 Formula 3

    Dec 31, 2007
    1,655
    Holland
    Full Name:
    Ed
    Als het echt een schadeauto is die flink in elkaar heeft gezeten dan is dat toch wel te zien hier en daar?
     
  10. beatbrother

    beatbrother Karting

    Aug 24, 2009
    181
    Zonhoven - Belgium
    Full Name:
    Bart
    Jah ?
    Het feit dat ze aan die luchtinlaten heel wat bijgesmeerd en niet goed afgeschuurd hebben en als je erop tikt dat dit een ander geluid geeft doet wel vermoeden dat het een volledig ander stuk erbij gezet is. En de grote vraag blijft dan natuurlijk : waarom ?
    Maar stel je voor losstaand van het slecht spuitwerk, dat ik deze wagen zou kopen.
    Loop ik dan niet het risico om problemen te krijgen met de ophanging en dergelijke ?
    En dat dit iets kan zijn wat misschien niet op het eerste zicht zichtbaar en merkbaar is ?
     
  11. MvT

    MvT F1 Rookie

    May 25, 2013
    4,248
    The Netherlands - NH
    Full Name:
    Tijn
    Maar dat is het niet :) Je weet nu dat er een kinderwagen tegenaan heeft gezeten. Donker grijze F430jes zijn er niet veel en zeker niet met rode stoelen. Het was trouwens wel een goed idee om iemand mee te nemen die er een andere kijk op heeft.

    Ik zou eens vragen aan een goede spuiter wat het kost om het geheel netjes te krijgen. Haal dit van de vraagprijs af of 50% van het bedrag en dan heb je toch een mooie deal en een mooie F430. Ik denk dat je voor 3-4k spuitwerk weer een nieuw uitziende bolide hebt

    Geen haan die er naar kraait als het weer netjes is.
     
  12. MvT

    MvT F1 Rookie

    May 25, 2013
    4,248
    The Netherlands - NH
    Full Name:
    Tijn
    Vraag of je hem 1 of 2 dagen kan huren en een fixed aantal km mee kan rijden. Dat geeft je een goed idee hoe hij rijdt of dat hij zelf meegaat voor een middagje toeren (Betaald). Let wel dat deze panelen van aluminium zijn en gevoeliger voor duikjes zijn dan staal. Daarnaast kan je altijd nog een PPI doen. Dat zou ik zeker doen bij deze.. dan kan de dealer ook gelijk naar de body kijken wat er eventueel nog meer mee aan de hand is. Dan heb je ook nog eens een officieel rapport. Ik denk dat het meevalt.

    Maar ik moet zeggen.. volg je gevoel.
     
  13. Harry-SZ

    Harry-SZ F1 Rookie

    Ik zou de auto laten checken op zware schade. Kijk daarbij verder dan een lakdiktemeter, want dat zegt nog steeds niet zoveel.
    Het is altijd te zien als plaatwerkdelen, rubbers, bouten etc zijn vervangen, want ze zien er dan anders uit. Naden en kitranden kun je nooit meer zo mooi krijgen als uit de fabriek.

    Als het alleen cosmetisch is geweest, zou ik hem gewoon kopen als hij verder mooi en goed is.
     
  14. sharknose67

    sharknose67 Formula 3

    Dec 31, 2007
    1,655
    Holland
    Full Name:
    Ed
    Mijn idee.
     
  15. JazzyO

    JazzyO F1 World Champ

    Jan 14, 2007
    12,143
    The Netherlands
    Full Name:
    Onno
    Nou Harry, dat ben ik niet met je eens. Wat wel zo is, is dat het meestal niet zo goed gerepareerd wordt en de naden en kitranden dan niet zo mooi zijn als origineel. Maar met aandacht voor detail krijg je het zelfs beter dan af-fabriek. Dat kost natuurlijk wel wat.

    Onno
     
  16. VEEP

    VEEP Formula Junior

    Nov 9, 2005
    525
    Overasselt
    ik begrijp ineens waarom er zovel F `s te koop (blijven) staan...
    Maar als dit een reden is niet te kopen (mits prijs aangepast aan wat er aan de hand is) kijk je beter naar een ander merk.
    Calculeer een goed herstel in, prijzen vragen en referenties. Recent een voorbeeld mogen aanschouwen van een spuitklus die iets anders was afgelopen dan gedacht en afgesproken was. En waarbij spuiter vervolgens niet meer thuis was voor fatsoenlijk herstel/correctie (randen niet meegespoten en zo).
    Niet iedereen kan het blijkbaar, en bij spuiters is het helaas ook nog wel eens afhankelijk ervan of ze een goede dag hebben.
    Als ie net ruzie gehad heeft met zijn vrouw mag hij van mij geen auto spuiten....niet de mijne in ieder geval.
    Persoonlijk zou ik in dit geval wellicht navragen bij Kroymans zelf, wat het zou moeten kosten.
    Als de auto verder naar smaak , echt zonde om te laten gaan.
    je leeft maar 1x...
     
  17. pkiewiet

    pkiewiet Karting

    Oct 6, 2010
    79
    Netherlands
    Full Name:
    Pascal Kiewiet
    Ik wil me graag even in deze discussie mengen als schadehersteller.
    Het feit dat er veel ferrari's onverkocht blijven, door de "expertise" van vele mensen die er verstand van zouden hebben.
    Nou, als een auto je verder aanstaat en alleen cosmetisch wat werk heeft, who cares.
    Probeer het bedrag van het overspuiten af te dingen op het aankoop bedrag en laat het doen door iemand die volgens jou perfect werk levert.
    Ik kan me best voorstellen dat een auto als deze en kroymans onderhouden niet iedereen meekrijgt dat ie wellicht krasschade heeft gehad. Dit wordt nergens gemeld, mits het en fikse verzekeringsschade betreft.
    Dat onderzijde voorbumper beschadigd raakt van stoepen en de zijflanken van opspattende steentjes etc, verklaard waarom de voorklep niet is meegenomen.
    Herstel na een fikse schade is voor kenners altijd terug te vinden.
    De kitnaden etc kunnen exact worden nagebootst en dan is dit voor de "kenners" soms niet eens te zien.
    Dat een naadje of ronding niet helemaal netjes is vaak, doordat er mensen mee bezig zijn die alleen bijvoorbeeld leaseauto's repareren. Daar is vaak een ander criteria mee gemoeid. Mensen met feeling voor auto's en oog voor detail, kunnen dit als geen ander repareren. Een ronding iets mooier schuren kost soms in het werk maar een minuutje meer. Na een spuitbeurt wordt dit effect vergroot, omdat het dan extra zichtbaar wordt door lichtvallen etc.
    Een lakdikte meter zegt mij helemaal niks.
    Stel een auto wordt overgespoten en een gedeelte is door de kleur niet mooi, bijvoorbeeld "wolkerig"effect.
    Dan worden de bewuste delen opnieuw gespoten en zal dus de dikte toenemen, zonder dat daar de schade door verergerd toch?
    Gewoon die auto kopen en een zomer rijden....kan je het komende winter voorzien van een nieuwe laklaag en heb jij je perfecte auto! :)

    Succes, Pascal
     
  18. Harry-SZ

    Harry-SZ F1 Rookie

    Dat naden en kitranden heel goed kunnen worden nagebootst geloof ik wel, maar het ziet er bijna altijd anders uit dan de originele andere kant van de auto. Daar is alles namelijk 5-10 jaar oud. (behalve als de hele auto is gedaan uiteraard :) )

    Als een auto op die grondige manier is hersteld, is het goed gedaan en is het dus ook niet zo'n probleem. Je wilt echter geen beun-de-haas opgelapte 430 kopen. En dat is meestal snel te zien.

    Het gaat hier om een F430. Prachtig apparaat natuurlijk, maar geen museumstuk o.i.d.
     
  19. MarcH

    MarcH Formula Junior

    Nov 5, 2010
    438
    Hoeksche Waard
    Full Name:
    Marc
    Misschien kan Fred een bezoekje brengen en een third opinion geven? Auto staat 'om de hoek'. Voor mij ook trouwens maar ik ben geen 430 kenner :).
     
  20. beatbrother

    beatbrother Karting

    Aug 24, 2009
    181
    Zonhoven - Belgium
    Full Name:
    Bart
    Ik heb al contact gehad met Fred.
    Voor hem is het inderdaad iets korter bij.
    Voor mij is het 2 uren rijden. 😁
     
  21. Melvok

    Melvok F1 World Champ
    Owner Silver Subscribed

    Jul 25, 2008
    14,128
    Amersfoort, The Netherlands, Europe.
    Full Name:
    Mel
    Als je al twijfelt: gewoon NIET doen ...

    Deze auto's moeten je helemaal aanspreken, zo niet, dan neem je dat jezelf later kwalijk. Een kreukel kopen .... later opnieuw spuiten ? :eek:

    Mij niet gezien in ieder geval.

    Ik zie dagelijks bijgewerkte auto in de FOCWA schadeherstel van mijn schoonzoon. Hele kromme wagens trekken ze wee "recht"...

    Er zijn plenty andere goede 430's te koop, soms voor minder geld, soms voor meer ..

    Ga ze allemaal gewoon samen bekijken ... en wat betekent nu 2 uurtjes rijden ... nix als het goed is.

    Je moet er m.i direkt een HEEL GOED gevoel bij hebben ... en dan na een PPI van een erkende Ferrari dealer pas besluiten.

    Het zijn immers nog steeds hele bedragen, die geef je toch niet opeens en zomaar uit ?

    Succes ...
     
  22. Harry-SZ

    Harry-SZ F1 Rookie

    Er is een groot verschil tussen een kromme auto en eentje waarbij een kras is weg gespoten.
    Die 1e koop je niet, die 2e lijkt mij geen groot issue.
     
  23. Paulus348

    Paulus348 Formula Junior

    Aug 20, 2008
    401
    Brabant
    Full Name:
    Paulus
    Amen. Wat cosmetisch spuitwerk, zelfs als het niet feilloos gedaan is, hoeft mi geen dealbreker te zijn. Of en in welke mate de auto (onacceptabele) schade gehad heeft kun je zelf of door een specialist laten nazien.
     
  24. beatbrother

    beatbrother Karting

    Aug 24, 2009
    181
    Zonhoven - Belgium
    Full Name:
    Bart
    Misschien moet ik dan eens iemand meenemen die gespecialiseerd is in carrosserie en oplapwerk en hem eens een inschatting laten maken in welke mate die wagen schade heeft gehad. Ik begrijp absoluut de reacties hier dat men zegt dat je niet zo moet kijken op wat cosmetisch spuitwerk, maar onder cosmetisch spuitwerk versta ik krassen die men terug uitgeschuurd heeft en terug bijgespoten. Hetgeen waarover we hier spreken is echt volledige stukken vervangen en plamuurwerk enz. Dat vind ik wat verder gaand als wat cosmetisch spuitwerk.
    Verder heb ik gezien dat er ook een 1'tje bij op de nr plaat is komen te staan.
    In België hebben wij dit niet, maar in NL is dat zeker als de plaat kwijgespeeld was of gestolen was hè ?
     
  25. Betuwe

    Betuwe Rookie

    Sep 29, 2013
    45
    Kerk-Avezaath
    Full Name:
    Eelco
    #25 Betuwe, Feb 24, 2016
    Last edited: Feb 24, 2016
    Alex/Forza heeft ook nog een grijze F430 Spider met rood leer te koop staan. Vraagt hij wel meer voor dan waar de F430 uit dit draadje voor te koop staat, maar dan koop je wel een fraaie auto op een betrouwbaar adres, en zonder dat je nog aan de slag moet/kosten moet maken om hem strak te krijgen.
     

Share This Page