FerrariChat trip anno domini 2007 - versie 2016 | FerrariChat

FerrariChat trip anno domini 2007 - versie 2016

Discussion in 'Holland/Belgium' started by roger_l, Jun 1, 2016.

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

  1. roger_l

    roger_l F1 Rookie

    Apr 27, 2002
    2,710
    Netherlands /Utrecht
    Full Name:
    Roger
    #1 roger_l, Jun 1, 2016
    Last edited: Jun 1, 2016
    Bij dezen ook een kort verslag van de ‘FerrariChat-trip anno domini 2007’ die ook in 2016 weer haar jaarlijkse trip maakte richting het beloofde land. Deelnemers waren Henkie (360 Modena), Antoine (een collega van Henkie met dezelfde kapper), Hans (308GT4) en zijn vriendin Joyce, Ben en Agnes (Mini Cabrio omdat de Mondial Cabrio niet op tijd klaar was), Gairo, Martin aka ‘de profiteur’, Souvlaki (360 Spider F1), Marc (308 GTB), Ed (550 Maranello), Martijn (Mondial) en ondergetekende (F430 F1).
    Om onze Belgische vioolvirtuoos dit jaar niet te zeer te shockeren is op een aantal bolides middels een witte stip en daarop in zwarte letters het bouwjaar van de rijder aangegeven. Toch ontstond daar bij sommigen enige twijfel over, Henkie reed bijvoorbeeld met ‘69’ rond. Rijder en navigator kregen ook op sommige bolides een naam, die zal ik hier niet noemen, dit zou tot lichtelijke beroertes kunnen leiden bij deze of gene.
    Op dag 1 werd, na het nuttigen van koffie en overheerlijke worstenbroodjes bij Topslager Hol (Marktplein 1, 4191 AC Geldermalsen) koers gezet richting Hockenheim. Ondanks duidelijke aankondigingen lukte het toch 2 equipes om bij Kerpen de A61 te blijven volgen, terwijl de rest de A4 richting Keulen en daarna de A3 richting Frankfurt is gaan volgen. De A3 is een prachtige bochtige snelweg, voor een F430 bij 200 km/h en meer een schitterend circuit, voor (na later bleek) een Mondial en 308GT4 een ‘zweet in de handjes’ traject omdat het onderstel en het gebruikte asfalt niet helemaal in balans zijn. Aangekomen in Hockenheim stonden 2 equipes al te wachten, ze beweerden 3x gepauzeerd te hebben onderweg….Bedoeling was het museum te gaan bezoeken, maar bij binnenkomst en een kleine glimp bleek het om een hoofdzakelijk motoren-collectie te gaan. Een blik op de klok leerde ons dat de weg naar Stuttgart voldoende kort zou zijn om nog het Porsche museum te bezoeken, en zulks geschiede. Prachtig museum, kan niet anders zeggen. Daarna naar een nabijgelegen hotel waar net een bus met Oekraïense kickboksers of zo aan het inchecken was, waardoor de dienstdoende hotelier pas na een kleine 20 minuten in staat was om de garage voor onze bolides te openen. Na het inchecken bleek dat ondergetekende kamers had geboekt met alleen 2-persoonsbedden; iets wat ongewenst is indien beide bedpartners behaarde billen hebben; helaas voor enkelen kon dat niet meer gewijzigd worden en restte hen slechts het vooruitzicht op een kriebelige nacht. Daarna werd koers gezet richting een restaurant, het werd uiteindelijk een Italiaan waar de meesten van ons een Schnitzel met pommes bestelden. Gevolg was een duidelijk hoorbaar driftig timmerende kok die alle Schnitzels probeerde zo plat mogelijk te slaan voor zijn gasten die inmiddels hongerig aan het wachten waren. Inmiddels schoof ook Ed aan, die pas later kon vertrekken maar zelfs met 280+ was komen aanzeilen via de A3…en zo ging iedereen moe maar voldaan naar bed….

    Foto’s zullen jullie zeggen? Die komen er aan. Ik hoop vurig op de bijdragen van anderen omdat ikzelf, in tegenstelling tot andere jaren, niet gefotografeerd heb, maar uitsluitend gefilmd. Film is al meer dan een week klaar, maar niet bedoeld voor dit forum ;)
     
  2. roger_l

    roger_l F1 Rookie

    Apr 27, 2002
    2,710
    Netherlands /Utrecht
    Full Name:
    Roger
    #2 roger_l, Jun 1, 2016
    Last edited: Jun 1, 2016
    De volgende morgen melden wij ons om 08.58u bij het Porsche-museum voor een rondleiding in de fabriek…..helaas, de Schwäbische deerne maakte ons duidelijk dat we pas echt om 09.00u konden inchecken. 2 minuten later dus alsnog ingecheckt en vervolgens konden we ons melden bij een desk die om 09.30u zou openen. Je raad het al, stipt om 09.30u stond er een ‘Schwabe’ (bewoner van Stuttgart e.o.) die ons vriendelijk te woord stond en uiteindelijk het woord gaf aan een oudere heer die ons zou rondleiden. Deze man was gepokt en gemazeld door het Porsche-virus, maar stond voor mijn gevoel ook al met één been tussen de 6 plankjes. Triest om te zien dat je je laatste dagen nog vlak voor je pensioen met rondleidingen je brood moet verdienen, terwijl je er lichamelijk eigenlijk niet meer toe in staat bent. De rondleiding was er eentje in de überklasse, want deze duurde maar liefst 2.5 uur! Prachtig om te zien hoe deze staaltjes van techniek tot in de perfectie worden geproduceerd, persoonlijk ontbrak het mij wel aan ‘passione’ tijdens de productie; het is allemaal erg clean en wij zijn als Italiaanse-bolide-liefhebbers natuurlijk gecharmeerd van chaos, rammelende schroefjes en gapende naden…helaas, bij Porsche is alles perfectie wat de klok slaat. Na deze rondleiding maakten wij ons snel op weg richting Oostenrijk (effe tanken!) en daarna Italië. Onderweg nog wel even gestopt omdat Hans het vermoeden kreeg dat zijn remschijven aan het los rammelen waren, maar met vereende krachten, het demonteren van 2 wielen en weer monteren ervan, werd duidelijk dat het met de remschijven wel snor zat (hoezo charme…) Na een tiental minuten verder rijden kwam via de intercom het verlossende woord: zojuist was een bout afgebroken van de stoelconstructie, remmen deden het nog prima! ’s-Avonds heerlijk gegeten bij het inmiddels vaste restaurant aan het Garda-meer in Peschiera, waarna een welverdiende nachtrust volgde in Dei Grippi, voor menig Italië-ganger anno domini 2007 een bekende locatie!
     
  3. Souvlaki

    Souvlaki F1 Rookie

    Jun 17, 2007
    3,809
    Paesi Bassi
    Full Name:
    Erik
    #3 Souvlaki, Jun 1, 2016
    Last edited by a moderator: Sep 7, 2017
  4. Souvlaki

    Souvlaki F1 Rookie

    Jun 17, 2007
    3,809
    Paesi Bassi
    Full Name:
    Erik
  5. MvT

    MvT F1 Rookie

    May 25, 2013
    4,248
    The Netherlands - NH
    Full Name:
    Tijn
    #6 MvT, Jun 1, 2016
    Last edited by a moderator: Sep 7, 2017
  6. Ben308

    Ben308 Formula Junior

    May 31, 2010
    767
    Netherlands
    Full Name:
    Ben
    #7 Ben308, Jun 1, 2016
    Last edited by a moderator: Sep 7, 2017
  7. Souvlaki

    Souvlaki F1 Rookie

    Jun 17, 2007
    3,809
    Paesi Bassi
    Full Name:
    Erik
  8. Fumacher

    Fumacher F1 Veteran

    May 8, 2005
    7,995
    Roosendaal
    Full Name:
    Vu
    Leuk! Bedankt voor het verhaal Roger.

    Ben, Martijn, Erik voor de foto's! Gairo heeft er vast ook veel gemaakt.
     
  9. Souvlaki

    Souvlaki F1 Rookie

    Jun 17, 2007
    3,809
    Paesi Bassi
    Full Name:
    Erik
    Mwoahhh......de keren dat Gairo naast me zat dacht ik dat mijn motor allerlei vreemde bijgeluiden maakte, klikkerdeklikkerdeklik. 😎🇮🇹
     
  10. RedMondialTCab

    RedMondialTCab F1 Rookie

    Sep 4, 2006
    4,936
    NL
    Full Name:
    Cor
    natuurlijk ook hier:

    Gave trip. Guys & Dolls.
    thnx voor de mooie plaatjes
     

Share This Page