Ferrari 360 gezocht... | FerrariChat

Ferrari 360 gezocht...

Discussion in 'Holland/Belgium' started by 36omodena, Aug 16, 2016.

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

  1. 36omodena

    36omodena Rookie

    Aug 16, 2016
    6
    Belgium
    Full Name:
    Phil
    Ik wil mij vooreeerst voorstellen.

    Ik ben Belg en meer bepaald uit West-Vlaanderen. Reeds jaren gepasionneerd door sportwagens en reeds 3 porsches in mijn bezit gehad. Nu is een italiaanse schone nog iets anders dan een duitse.. Betrouwbaar misschien iets minder, maar qua uitstraling veel mooier.

    Daar ik altijd een voorkeur heb gehad voor een handgeschakelde, zou ik nu opnieuw een handgeschakelde willen. Daar de belastingen hier in België voor grote cc's niet min zijn, zou ik graag een 360 modena willen kopen. Natuurlijk heb ik reeds naar de ads gekeken, maar totnutoe niet 100% mijn zin gevonden. Daarom wou ik gewoon even melden dat ik op zoek ben naar een 360. Haast is er zeker niet, maar mocht er iemand vroeg of laat zijn wagen willen verkopen, dan ben ik eventueel geïnteresseerd en kan de verkoper misschien zo zijn wagen snel van de hand doen.

    Ik ben dus op zoek naar een 360 modena.
    Liefst rood met zwart interieur, maar andere kleuren zijn eventueel ook goed.
    Handgeschakeld
    Opties zijn voor mij minder belangrijk, maar natuurlijk mooi meegenomen zoals de challenge grill, daytona stoelen, ferrari schilden,...
    Liefst een wagen na bj 2002 of met weinig km's
    En vooral goed onderhouden, een laag km-aantal wilt niet altijd alles zeggen
    ...

    Hopelijk kan ik dus in de toekomst ook actief meedoen op deze forum. Haast is er dus zeker niet, interesse heel zeker!
    Dus als er iemand een 360 te koop heeft of weet zijn, gelieve mij zeker iets te laten weten.

    Alvast super bedankt!
     
  2. Dino2010

    Dino2010 F1 Rookie
    BANNED

    Nov 20, 2006
    4,852
    Belgium
    #2 Dino2010, Aug 19, 2016
    Last edited by a moderator: Aug 19, 2016
    Hallo Phil!
    Welkom hier! Je bent in ieder geval perfect terechtgekomen op het forum van echte Ferrari Diehards! In het begin ken je hier niemand en begrijp je niks waarover zoal geschreven wordt. Maar lees alle posts in de verschillende categorieën. Na een tijdje raak je al snel wegwijs.

    Wat betreft je interesse voor een 360! Ik raad je aan absoluut je tijd te nemen. Er staat veel te koop. En momenteel aan zeer uiteenlopende prijzen. Dat zal niet steeds zo blijven. De 360 Modena is aan een steile opmars bezig, maar.... spijtig genoeg zit er al/nog (?) behoorlijk wat kaf tussen het koren.

    Er zijn een aantal mogelijkheden om "de" interessante koop te doen. Het eerste wat je voor jezelf moet gaan bepalen is of je de 360 bij een officiële Ferrari Dealer wil laten onderhouden. Zo ja, dan raad ik je ten stelligste aan te kopen, daar waar je je onderhoud wil doen! Monza in St.Martens Latem is schitterend! Ben er 15 jaar klant, eerst met een 328 GTS, tegenwoordig met een Challenge Stradale. Niet 1 officiële dealer ziet je graag komen met een auto die je niet bij hem hebt gekocht. In de hele Benelux niet. Dat is dus wel een belangrijk punt. Er staan wel enkele mooie 360 's bij de officiële Belgische dealers te koop, maar ik geloof geen manuele. Je kan ook steeds naar bvb. Monza gaan en hen van je zoektocht op de hoogte brengen. Ze weten wie van hun klanten hun 360 eventueel wil wegdoen. En al die auto's zijn prima onderhouden.

    2de optie is het "niet-officiele" circuit.
    Er staan een hoop Modena's te koop bij zogenaamde specialisten, zowel in B als in NL. Enkele van die zaken zijn de naam specialist zeker waardig. Officina in Overijse en Forza in Oss zijn uitstekend, om er een paar te noemen. En er zijn er zeker meer dan die 2. Aangenomen dat hun verkoops- en onderhoudstarieven ook wel een stukje lager zullen liggen dan Monza of Kroymans. Maar bij die laatsten krijg je dus wel het officiële stempeltje in je onderhoudsboekje. Sommigen vinden dat niet belangrijk. Ik vind dat persoonlijk heel erg belangrijk.

    3de optie: het buitenland.
    Je kan m.i. nog steeds prima auto's vinden in Italië of Spanje. En die zijn meestal een pak goedkoper dan wat je in de lage landen aantreft. Gewoon door de economie. Ze geraken er niet vanaf tenzij aan relatief lage prijzen. In die landen moet je dus de websites goed in het oog houden, geduldig zijn, dan je stoute schoenen aantrekken en een bod doen, dat zo mogelijk nog een stuk lager ligt dan hun vraagprijs. Heel veel kans dat ze akkoord gaan. In Italië en Spanje is de 360 Modena (nog) geen collector.
    Maar waar je dus wel heel erg voor moet opletten is de kwaliteit die je dan koopt. Dikwijls tref je dan auto's aan die slecht of niet onderhouden zijn. Ga misschien best met een kenner of specialist zo'n auto bekijken en/of testen. Als je op problemen stuit, mag je het in die landen wel vergeten op enige tegemoetkoming van een handelaar te mogen rekenen.

    Mijn motto: goedkoop kopen bekoop je (bijna altijd) vroeg of laat.
    Mijn raad is dan ook bij een officiële dealer te kopen. Die hebben de know how, je valt op een officieel netwerk terug, alle historiek van de auto, zowel die uit verleden als de toekomstige is bekend bij de fabriek, enz. En heb je toch ooit eens eens probleempje, dan zal je dealer alles doen om je te helpen. Je hebt al sowieso een jaar garantie.
    Ik wens je veel succes! En als je wil spreken we wel eens af, dan kunnen we samen eens een aantal Modena's gaan bekijken! Tot dra!
     
  3. fdekeu

    fdekeu Formula Junior

    Jun 19, 2008
    582
    Belzium
    Full Name:
    Frank
    Opgelet:
    vanaf de 360 geldt er wel maximale BIV
    Rijtaks is wel minder voor een 18pk ipv 21pk (F430)
     
  4. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,909
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Welkom, je ziet dat er al direct goede en bruikbare tips worden geboden door onze hoofd-snaren-streler :p
    Een serieus liefhebber en kundig kenner van ons merk.

    Je oproep is duidelijk, wellicht heb je al pm's ontvangen. Zo niet herhaal gerust je oproep over enkele weken (na zomer vakantie) om iedereen te bereiken.

    Succes met je zoektocht. Laat ook weten zodra je aan het overwegen bent. Van veel exemplaren zijn enkele hier op de hoogte van hun verleden. Iets waarover verkopende partijen niet graag spreken maar wel doorslaggevend zijn met de eindbeslissing.

    Fred
     
  5. 914

    914 Karting

    Aug 17, 2014
    236
    Belgium
    Full Name:
    Maarten
    Veel succes in je zoektocht!

    Maar fdekeu heeft gelijk, een 360 is sowieso 10.728,65 Euro BIV + de verkeersbelasing voor een 3.6 = 2.992,74 Euro. Dus nog voor je hem ingeschreven bent ben je al bijna 14000 Euro extra kwijt.

    Ten opzichte van de aanschafprijs, zeker in te calculeren!

    Persoonlijk zou ik dan ook voor een F430 gaan, maar als je hart bij de 360 lift. Doen!
    (Maar wel alles in overweging nemen).
     
  6. 36omodena

    36omodena Rookie

    Aug 16, 2016
    6
    Belgium
    Full Name:
    Phil
    Superbedankt voor de verwelkoming! De ferrarigroep is denk ik nog hechter dan de porschegroep :)
    Ik heb een tijdje geleden al de officiële dealers gecontacteerd, maar handgeschakelde zijn blijkbaar moeilijk te vinden.
    In Zwitserland zag ik verschillende mooi verzorgde wagens staan, maar de invoertaxen zijn natuurlijk niet min..
    Om een wagen in Italië of Spanje te kopen, heb ik een beetje schrik. Ik denk dat door de slechte economie de wagens ginder misschien minder goed onderhouden worden en misschien worden de km-tellers teruggedraaid. Maar dat kan ongegrond zijn natuurlijk.

    In Nederland zag ik een mooie wagen staan, maar ik twijfel of deze wel goed in orde is. Misschien kent iemand de wagen?

    FERRARI 360 3.6 V8 Modena

    Wagen werd eerst onderhouden bij kroymans, nadien bij munsterhuys en nadien bij mugello. Probleem is dat de wagen in het begin en dan opnieuw eind 2015 een slecht lopende motor had. De laatste maal was er een gebroken klepveer in cilinder 5 aanwezig. Motor werd volledig hersteld met een factuur van 6300€ tot gevolg. Misschien werd dit allemaal goed gedaan, maar de schrik zit er bij mij toch in. Samen met de onderhouden enz. was het totaal aan facturen in 2015 bijna 10.000€. Toch niet min dus..

    Voor de biv en rijtaks is Vlaanderen nu inderdaad peperduur. Maar misschien kan ik deze op de naam van een familielid in het Brusselse inschrijven en vallen de taxen dus best mee.

    Gisteren verscheen er een naar mijn mening supermooie 360 op een advertentiesite. Maar helaas niet handgeschakeld en dus niks voor mij. De daytona zetels vind ik hier bijzonder knap:
    Ferrari 360 Modena F1 à DE-60437*Frankfurt am Main Allemagne

    De f430 vind ik ook super, maar extreem zeldzaam in handgeschakeld ofwel boven de 100.000€ geprijsd. De rijtaksen zijn ook redelijk hoog met de grotere motorinhoud. Dus gaat dit niet lukken denk ik.

    @ the strad: mocht ik inderdaad een mooie 360 zien, dan zou ik het zeker zien zitten om eens samen te gaan kijken. Superfijn dat u dit voorstelt! Over porsche weet ik verl, maar ferrari is iets nieuwers voor mij.
     
  7. sharknose67

    sharknose67 Formula 3

    Dec 31, 2007
    1,655
    Holland
    Full Name:
    Ed
    Veel plezier en succes met je zoektocht.

    Mocht je in Italie gaan shoppen, ik hoorde deze week nog een goede tip: koop 'm daar via een notaris. Er worden ook leaseauto's verkocht, die Italianen deinzen nergens voor terug. De leasemaatschappij komt vervolgens bij jou de achterstallige betalingen innen, daar heb je geen last van als je via de notaris koopt.
     
  8. lewie

    lewie Formula Junior

    Apr 13, 2007
    515
    Netherlands
    Full Name:
    lewie
  9. PBE624

    PBE624 Formula Junior

    Jan 18, 2005
    372
    De Panne Belgium
    Full Name:
    Frank
    Hallo Phil,

    ook welkom op forum en veel succes met zoektocht.

    Wat ik ook niet zou vergeten is te kijken in Duitsland (mobile.de). Staan ook veel wagens te koop en is wat dichter om naartoe te rijden. heb zelf in het verleden al een 308 gekocht in Duitsland (Eberlein Kassel) en geen grote formaliteiten ivm invoer. Heb in verleden ook al in Nederland gekocht (o.a. bij Prins), en ook inover uit NL is geen groot probleem.

    Mocht je van plan zijn in DE of NL iets te kopen, kan ik je altijd wat raad geven ivm invoerdocuenten en registratie etc... .

    p.s. in het algemeen lijkt het me dat prijzen afgelopen jaren veel gestegen zijn (van 308 => 360), maar daardoor wordt er ook veel meer aangeboden (aan -volgens mij- te hoge prijzen...).

    p.s. kijk ook eens op website van gipi in Brussel:
    GIPIMOTOR | Home

    hebben regelmatig wat te koop en zijn gekend in ferrarimilieu (heb er zelf ook al gekocht).

    Groeten,
    Frank
     
  10. Melvok

    Melvok F1 World Champ
    Owner Silver Subscribed

    Jul 25, 2008
    14,127
    Amersfoort, The Netherlands, Europe.
    Full Name:
    Mel
    Maar de prijzen rijzen wel de pan uit Frank, vind ze daar bij GIPI ongelooflijk duur! :)
     
  11. 36omodena

    36omodena Rookie

    Aug 16, 2016
    6
    Belgium
    Full Name:
    Phil
    Ik kijk inderdaad al een tijdje en ik heb ook de indruk dat de prijzen ofwel stabiel blijven ofwel lichtjes stijgen. Maar ik merk ook dat deze na maanden of bijna een jaar nog steeds te koop staan. Blijkbaar schrikt de prijs toch de meesten af. In F1 versie vallen de prijzen nog goed mee. Handgeschakelden worden te duur te koop gezet, maar worden zoals eerder gezegd ook niet verkocht.
    Ik had ook de manuals die Lewie hier meedeelde van prins esclusivo gezien. De "goedkoopste" aan 70.000 vond ik niet mis, maar ik dacht dat deze reeds 5 of 6 vorige eigenaren had. En of ze alle 6 de wagen goed onderhielden of niet "misbruikten" is natuurlijk de vraag. Deze van prins staan ook reeds heel lange tijd te koop. Ook hier wordt er dus, ondanks dat het handgeschakelden zijn, blijkbaar niet om gevochten..

    Ook nog een vraagje:
    - krijg ik indien ik de wagen ooit zou verkopen een niet rode ferrari even gemakkelijk verkocht. Of heeft een andere kleur een financiële minwaarde. Rood vind ik zeker geslaagd, maar grigio titanio vind ik bv. ook zeker niet mis.

    - voor een prepurchase inspection: zijn er bepaalde goede adressen. Komt er beter een ferrari specialist mee naar de verkoper of wordt de ferrari beter naar een ferrari dealer gebracht.

    - gewoon uit curiositeit: zijn de belastingen in Nederland even hoog als in belgië of niet? Daar er toch heel wat meer ferrari's te koop aangeboden worden in Nederland, denk ik.

    - omdat de prijzen enorm variëren, zijn er waarschijnlijk ook grote verschillen in de wagens (aantal eigenaren, onderhoud, origineel,...).
    Hoeveel zou een ongevalvrije, handgeschakelde,op tijd onderhouden 360 met max. 4 vorige eigenaren en tussen de 50.000-75.000km volgens jullie, kenners, +- mogen kosten?
     
  12. sharknose67

    sharknose67 Formula 3

    Dec 31, 2007
    1,655
    Holland
    Full Name:
    Ed
    Dat is heel persoonlijk. Er zijn mensen die Grigio Titanio geweldig vinden (waaronder ondergetekende), maar die moet je maar net treffen aan een goede prijs.
    Veel mensen vinden dat een Ferrari rood moet zijn en die zullen jou dus niet van je 430 verlossen. Met het nodige geduld zal het dus uiteindelijk wel lukken.
     
  13. Betuwe

    Betuwe Rookie

    Sep 29, 2013
    45
    Kerk-Avezaath
    Full Name:
    Eelco
    Het is jammer (maar ook begrijpelijk) dat je alleen naar handbakken kijkt, maar afgelopen weekend nog naast deze gestaan: 360 Modena - Forza Service En prachtig exemplaar en wat mij betreft de mooiste combi die je op een 360 kunt krijgen. En ook nog eens bij een gerenomeerd en betrouwbaar adres.

    Succes met de zoektocht!
     
  14. TTR6

    TTR6 Rookie

    Jun 4, 2015
    8
    Bergeijk,Netherlands
    Mijn advies: denk niet te veel na over restwaarde/verkoopkansen als....etc maar koop met je hart de mooiste kleur en uitvoering die jij kunt vinden en helemaal naar jouw smaak is. Als je alleen maar gaat rekenenen, vergeet je te genieten en dat is zonde. Ik betrap mij zelf ook wel op dat rekenen en spreek mijzelf dan vermanend toe "kan mij die verkoopwaarde over...jaar schelen, ik rijd er mee en geniet er van". Bij mij geldt dat voor de km's. Ik heb er 90K op staan en zou over paar jaar over de 100K op hebben staan....nou en. Ik ga lekker rijden met mijn zilveren handgeschakelde 360 en wat de volgende koper er ooit voor over heeft zal mij een zorg wezen.....dat zeg ik tenminste aan mijzelf ..:)
     
  15. Paulus348

    Paulus348 Formula Junior

    Aug 20, 2008
    401
    Brabant
    Full Name:
    Paulus
    Ik heb de F1 altijd verketterd, maar daar ben ik op teruggekomen sinds ik recent een 360 F1 heb aangeschaft. Rijd er maar eens mee!
     
  16. 36omodena

    36omodena Rookie

    Aug 16, 2016
    6
    Belgium
    Full Name:
    Phil
    Forza is zoals ik vaak lees inderdaad een fantastisch adres. Blauw is iets minder mijn ding, maar zeker niet mis. En ik zou zeker niet een wagen kiezen met enkel de herverkoopwaarde in gedachten. Maar ik heb zie grijs titanio en rood even graag. Dus zou ik natuurlijk onrechtstreeks de kleur kiezen die later beter verkoopt. Is gewoon mooi meegenomen.

    Een F1 is op zich ook niet verkeerd, maar toch een klein beetje de voorkeur voor eentje met pook. Vind het, misschien onterecht, iets meer sportief rijden dan met peddels. Ook hierbij natuurlijk mooi meegenomen dat deze beter doorverkoopt. Maar dit is zeker niet de reden waaarom ik een handgeschakelde zou kiezen. De koppeling schijnt bij een F1 ook sneller kosten te vertonen tov een handgeschakelde. Dit is natuurlijk wel een punt om mee rekening te houden. De hobby is reeds duur genoeg :)
     
  17. 36omodena

    36omodena Rookie

    Aug 16, 2016
    6
    Belgium
    Full Name:
    Phil
    Nog een praktisch vraagje:
    1) is een aankoopkeuring beter bij forza of bij kroymans of evenwaardig?
    2) wat is de euronorm van een 360? En kan het zijn dat eentje uit 1999 euronorm 2 is en de nieuwere euronorm 3?? Want binnenkort zijn er in al de grote steden low emissiezones aanwezig en zal met een euronorm 2 niet meer mogen gereden wirden. Daar sta je dan met je ferrari
     
  18. Melvok

    Melvok F1 World Champ
    Owner Silver Subscribed

    Jul 25, 2008
    14,127
    Amersfoort, The Netherlands, Europe.
    Full Name:
    Mel
    Ik zou geen aankoop keuring willen hebben, wel de officiële Pre Purchase Inspection (PPI).

    Die wordt alleen gedaan bij de officiële F dealers. Het is een officieel document en bekijkt 200 vaste punten. Kost zo'n €400.
    Is ook waardevol tbv de off documentatie van de auto.

    Een aankoop keuring is absoluut dus niet hetzelfde.

    We tanken tegenwoordig gewoon Euro 95, zelfs met de nieuwere F's.
     
  19. Jonkheer

    Jonkheer Formula 3
    Owner Silver Subscribed

    Aug 29, 2010
    2,250
    The Netherlands
    Full Name:
    Christiaan
    Aankoop keuring/PPI komen allebei op hetzelfde neer.
    Zelf zou ik het bij Forza laten uitvoeren, daar heb ik meeste vertrouwen in.
     
  20. roger_l

    roger_l F1 Rookie

    Apr 27, 2002
    2,710
    Netherlands /Utrecht
    Full Name:
    Roger
    Mijn ervaring met de 430 is wel dat hij de nodige PK'tjes mist bij 95, terwijl bij 100 het wel lijkt alsof ik zomaar 30-40PK meer heb dan het officiële aantal. Op zich maakt dat voor het Nederlandse verkeer niet veel uit natuurlijk, hij lijkt alleen wel een stuk beter aan het gas te hangen bij hogere octaangehaltes.
     
  21. Melvok

    Melvok F1 World Champ
    Owner Silver Subscribed

    Jul 25, 2008
    14,127
    Amersfoort, The Netherlands, Europe.
    Full Name:
    Mel
    #21 Melvok, Aug 26, 2016
    Last edited by a moderator: Sep 7, 2017
    Heb een keer 100 getankt en merkte andere verbranding ... maar de auto liep echt niet beter.

    Handleiding heeft het ook over 95 voor de 458 dus laat ik dat maar zo !
    Image Unavailable, Please Login
     
  22. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,909
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Dat klopt, hoger octaan gehalte geeft ook meer vermogen. Er zit meer energie (joule) in de 100 dan andere. Echter schuild daar ook het gevaar. Er ontstaat meer warmte in de motor en die moet worden afgevoerd.
    Ik zou niet snel afwijken van voorschriften, daarop zijn de berekeningen (met marge) gemaakt.
    Door gebruik van die marge te maken zal er niet snel wat mis gaan maar het is het opzoeken van de grens.
    Aan de andere kant, een keer goed schoon branden is ook niet verkeerd.
     
  23. Jonkheer

    Jonkheer Formula 3
    Owner Silver Subscribed

    Aug 29, 2010
    2,250
    The Netherlands
    Full Name:
    Christiaan
    Ik heb hetzelfde ervaren.
     
  24. st@ven

    st@ven F1 Rookie

    Aug 4, 2008
    3,279
    Netherlands
    Full Name:
    Steven

    Het eerste klopt soms, het twee niet. Ron 100 benzine bevat per eenheid minder energie dan Ron 91.

    Waarom je eerste bewering wel klopt? (soms)

    Het Ron getal ( ten onrechte vaak Ron gehalte genoemd) is een maat voor de klopvastheid. Ofwel, het vermogen van de benzine luncht mengsel om weerstand te bieden aan zelfontbranding (pingelen, detonatie) Ron 100 kan dat dus beter als Ron 91.

    Het gevolg daarvan is dat auto's met een intelligente ontsteking met klopcensor zal tijdens het rijden de ontsteking gewoon verder kunnen vervroegen. Het vervroegen van de ontsteking heeft wat meer vermogen tot gevolg. Deze winst weegt ruim op tegen de iets lagere energie-inhoud van de benzine.

    De 458 heeft als voorgeschreven benzine 95. dit is de max waarde. De 430 heeft denk ik als voorgeschreven benzine 95/98 Dan maakt het dus wel uit.
     
  25. roger_l

    roger_l F1 Rookie

    Apr 27, 2002
    2,710
    Netherlands /Utrecht
    Full Name:
    Roger
    Ik heb net het instructieboekje naar Alex gebracht (met auto), maar die ga ik opzoeken :)

    In dit filmpje is het verschil in ieder geval meetbaar!

    https://www.youtube.com/watch?v=J_L_X9LfrHA
     

Share This Page