Hi, Köszönöm a gratulációt. Persze, hogy írok. Meg ha pesten jársz össze is futhatunk. Ma is voltam bent és csak ámuldoztam. A gyönyörűség finanszírozva lesz és a finanszírozónál sokáig tart a jóváhagyás meg a papírmunka. Azért nem tudok ennyi pénz zsebből kicsengetni. Meg nem is akarnék. De most már csak 1 hét. Szóval olyan szép hogy megszólalni is nehéz csak bámulja az ember. Vicces, persze nem lenne olasz ha minden működne, már most a tetőt nem tudja becsukni sebaj kézzel kell segíteni. El nem tudom képzelni, hogy milyen lehet majd vezetni. A sport ülések úgy körülölelnek hogy moccanni sem lehet benne. Eszméletlen sportos. Már most imádom. Azt hiszem megtaláltam. Ezt kerestem. Egyszerű és sportos és gyönyörű. Megnéztem a Mondialt, szerintem nagyon szép így fehérben, sőt gyönyörű, ha jó állapotú akkor nagyon jó vétel. Milyen a Mondial a 348-hoz képest motorikusan és érzetre? Üdv, B
Most nagyon jó kérdést tettél fel, mert motorikusan lehet ugyanolyan mint a 348 Volt a Mondialból 214, 240, 270 lovas (ezek azért gyengébb érzetet keltenek), de az utolsó kiadásokba a 348-as európai motorjait tették bele. Amúgy még életemben nem láttam élőben Mondialt, úgyhogy nem ismerem igazán ... de biztos profi, mint minden Ferrari
Így már értem miért kell várnod. Ennyi idő után ez már nem is sok Nem semmi! A szervízeknél is olyan alkatrészeket szoktak a "biztonság kedvéért" cserélni, amit jóesetben nem szokás soha egy sima autónál ... Legalábbis itt F-Chaten mindenki a fényszórókra meg a biztonsági övekre panaszkodott Elég hihetetlennek tűnik de mégis ... Hát igen, a 430 ülései azért már durvák A 348 ülései még nem voltak ilyen kagylók, ki is lettek cserélve a 355-ös üléseire. Tudsz már valamit, kaptál valami infót a kocsiról? Mármint, kiváncsi vagyok hogy a szalonban hogy kezeltek? Tanácsok meg ilyenek ... Apropó. Lehet láttad már ezt a videót, de azért megpróbálkozom: Le lehet tölteni, totalcar-os F430 Spider teszt. Én vagy 20-szor megnéztem már, nagyon nagy http://totalcar.hu/tv/050402/
Én is vagy ezerszer láttam a tesztet. Az nagyon nagy mikor: " Elnézést, haló, elnézést, nem hallasz fura hangot? Ááááááhhhhhhhhhh..." Mint két általános iskolás A fehérben melyik motor van? Tényleg, el tudjátok adni 348-ast? A Warm-up-ék nagyon normálisak és szerintem méltóan képviselik a márkát. Jövőre 4 challenge autót indítanak és terveznek Ferrari Pilota szerű rendezvényeket a ringen. Én körülbelül 1 éve folyamatosan jártam a nyakukra, míg döntöttem. Még nem találkoztunk élőben, de meglepődnél nem nézek ki egy csöppet sem olyannak akinek esélye van Ferrari-ra. Szóval mikor először bementem, pont annyira voltak kedvesek és segítőkészek mint akkor mikor már az autót megrendeltem. Mindig is ezt akartam de ők adták az utolsó lökést. Tényleg megnyertek ügyfélnek. Én azt hiszem nem lehet jobban odafigyelve értékesíteni. Mikor még csak néhányszor kimentem a szalonba, meghívtak vendégként a ringre a warm-up day-re, azt akarták, hogy vezessem az 575 Maranellot, mondtam hogy nem erre viccesen Alessandro letérdelt, hogy lécci lécci vezessem (kicsit ciki volt nekem, de mondtam hogy majd a sajátomat egyszer...) stb stb... Szóval kinyalták de komolyan látszik, hogy imádják a Ferrarit. Scuderia nálunk volt először szinte. Alessandro azonnal rendelt egyet az első gyártásból. Mindenkit bemutattak, a szervizben a szerelők mobil telefonos névjegyet adtak, hogy a nap 24-órájában lehet őket hívni. Azt kérdezte Alessandro (a tulja) , hogy volna-e kedvünk klubbot alakítani. Direkt minket kért meg, hogy aki tényleg imádja a F jelenséget szerveződjön klubba és ő mindenben segít. Közös programot, versenyek stb. Neked mi a tapasztalatod e téren? Mikor kint voltam a ringen volt néhány normálisnak tűnő arc akivel szerintem lehetne. Vicces, de nagyon. A szerelőkkel megdöbbenve röhögtünk az 1979-es Fiat csúcstechnikát képviselő index és egyéb kapcsoló bajusz alkatrészeken. Döbbenet, hogy ezeket még mindíg nem cserélik le. Nos hát ezek valóban könnyebben romlanak. Mikor válik élessé a mondial dolog? A 348-as nem vonz inkább? Üdv, A
Nekem az alagutas rész a best of. Na ott jön ki igazán az autó hangja! Meg amikor tolják le a népet az autópályán A 240 lovas. Igen, el lett adva a 348-as, de sajnos eléggé áron alul. Nehéz lesz megcsinálni, nem irigylem az új tulajt. Jól hangzik amit róluk írtál! Jó hogy vannak páran azért nálunk is akik úgy tekintenek a Ferrarira ami több mint egy sima autó ... És az is jól hangzik, hogy rendezvényekben gondolkodnak!!! Egyszer már volt egy kisebb találkozó Pesten, azon 7 autó volt ott. Nem tudom, nekük volt -e hozzá közük. Egyébként itt a környéken is szoktak az osztrákok rendezni összejöveteleket, Oberwartban van kb. 15 Ferrari (És kb. 50 ezren lakják a várost, vicces erőviszonyok Magyarországhoz képest ) Jó amit írtál magadról, én is így tekintek magamra. Nekem most van másfél évem, amíg semmi mást nem kell csinálnom, csak tanulnom. Aztán utána egy időre elhagyom az országot, és ha Isten is úgy akarja (én nagyon), akkor egy Mondial kategóriájú (pl. Ferrari 308 GTB, Ferrari 328 GTB, 208 GTB) Ferrari beszerése lesz az elsődleges célom. Nem egyszerű a klubos téma, én már alapítottam autós klubot, ami hivatalos volt (non-profit szervezet), és 150 autót foglalt magában. Most NEM felvágásnak írom, de rengeteg munka volt vele... De ez zárt körben, kevés taggal, szerintem jól tudna működni! Éves tagdíj, amiből lehetne pályát bérelni, elmenni néha ebédelni, megbeszéléseket tartani ... Nézd meg ezt a lapot, hasonló a téma eléggé: http://www.sbkm.hu/ Ők eléggé jól csinálják!
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1532963&command=ugras&screenwidth=1280 No mik vannak Magyarországon ... csak kár a ronda kerekekért ...
50e km nem kevés, plusz szerintem ez az autó még kinnt van. Az ára ugye 8.900.000 Ft, a regadó 6 691 000 Ft (Na így húz le minket az állam!!! Majdnem eléri az árat a regadó ...). + még erre rájön a vám + szállítási költség!!!
95.000 km, 245 Le http://kepfeltoltes.hu/080115/02e8_27_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/080115/0323_27_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Én mostanában őket nézegetem nagyon. Ezek árban nagyon lennt vannak, és kéne valami futkározós autó, ha elköltözök itthonról Mondjuk addig még aludni kell "párat" ...
Ez szerintem nem így van, mert van a regadónál kor jóváírás. Tehát az igaz hogy 6 M az eurónormák nem teljesítése miatt, de a kora miatt szerintem kb 80-90 %-os jóváírást kapnál. Nem lenne több a regadó mint 1-2M
Különben én mindíg mosolygok az itthoni helyzeten. Illetve sajnálom is, hogy ilyen szabályok között kell élnünk. Megnézheted a környező országokat, hányuknál van regisztárciós adó, és egyéb illetékek a behozott autókra Csak példaként mutatom ezt a Bentley Eight-et: http://kepfeltoltes.hu/080117/7342_27_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/080117/7358_27_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/080117/cd36_27_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/080117/ce14_27_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Átszámítva még a 3 millió forintot sem éri el az ára ... lehet hogy nem egy mai darab, de luxusautó, és az állapotába sem lehet belekötni Kiváncsi vagyok milyen összegeket húznának rá az emberre ha behozná mondjuk konkrétan ezt ... így már nem is nagyon éri meg. És mindíg kinnt vannak az ilyen jó vételek !!!
Ez pontosan így van. Százalékosan szinte lineárisan csökken a regadó mértéke a korral. Ettől függetlenül még irreális és unfair az egész úgy ahogy van.
Nálunk minden picit ésszerűtlen. Nem csak a regadó ekkora baromság, hanem az iparűzési , a különadó és még sorolhatnánk.... Már működik a tető Állítólag a friss tetővászonnak ki kell nyúlnia és akkor tudja becsukni a motor. Hehe. Vicces továbbá, hogy nem lehet becsukni a motorháztetőt, csak úgy ha a pici Ágaskodó Ló emblémát nyomod meg szemből a hüvelykujjaddal... 2008 Ferrari Olvasgatom a fórumot és már most mindenki az F142 ért rajong. Pedig még vagy 2 év minimum. Mikor kint voltam Maranello-ban, láttam a motort. 4.7-es lesz. Nincs valahol spy fotó? Legalább a design irányról... Aranyos dolog, az 599-re ha most megrendeled a Warm-Up-tól 1,5 évet kell várni. Be**rás
Ezért ha minden jól megy olyan 3 év múlva már egy adómentes országban leszek ha minden jól megy ... Mondjuk még számos indoka van annak hogy el akarom hagyni az országot. Ami mostanában itt megy, komolyan mondom Hát ezt el kellett olvasgatnom párszor, mert ilyen praktikákat még soha nem hallottam Még mindíg a szalonban van, vagy már hazavihetted? Hát én biztosan nem várnék másfél évet egy 599-esre ... szép meg minden, de nem. Hát én még nem hallottam az F142-esről ... Illetve hallottam valami új modellről, de aztán ennyi ... Meg annyit hogy nyílt egy új üzem Olaszországban és ott fogják összeszerelni. Én speciel nagyon örülök hogy terjeszkednek.
Ma olyan vételt találtam, már akinek van rá pénze: Egy Németországban lévő Ferrari 456 GT (nekem nagyon tetszik, bár nem az a tipikus Ferrari). Na az ára, először azt hittem elírás, de nem: 7,5 millió forint Ezek olyan 20 millió ft-nyi Eurótól indulnak normális esetben, na ha persze nincs még bennük 50.000 km és megkímélt állapotúak. Kiváncsi vagyok mi visz rá egy tulajt hogy ennyire áron alul megszabaduljon egy autótól
Na ez nem lehetséges. 7m-ért 308-ast sem kapsz, nemhogy egy 456-ost ami gyakorlatilag eggyel előtti generáció a 2+2 ülésben. Mintha egy 360-as lenne 7millió. Ki van zárva. Ezt nagyon meg kell vizsgálni. Törés, származás, szerviztörténet... Ha igaz, akkor az évszázad vétele. Akkor bármi áron bele kell vágni. Mellesleg szerintem gyönyörű a 456-os. És azért a 4 ülés nagyon hálás dolog. Nem utolsó sorban bivaly erős! 440 LE. Talán pénteken elhozhatom. Megmondom őszintén várom is meg nem is. Nagyon irreális dolog egy 430-al budapesten... kicsit félek a reakcióktól... Csütörtökön bent voltam és megnéztem megint...hát...nem lett visszafogottabb...csodálatos...elképesztő...és... Nem magyarországra való... De majd meglátjuk. Hétvégén, ha elhozom, megyek egy nagyobb túrára vele. Lehet hogy Szombathely felé is megyek mert az eredeti terv Bécs volt. Esetleg találkozhatunk
Törés, származás, szerviztörténet... biztos van valami móka vele. Ez tipikusan olyan érzés mint amikor már nagyon sok ideje vársz egy eseményre, és amikor végre eljön, nagyon nem tudod hogy mit kezdj vele. Jó meg minden, csak bele kell szokni. (És itt most általánosságban írok.) Rakd be a garázsba és gyönyörködj! Persze igazad van, itthon még mindíg nem elfogadott dolog az ilyen autó, már alapból egy pár milliós BMW-re is vicsorognak az emberek, hogy ugyanmár miből tellett rá? Ez van, itt élünk ... Itt az emberek felfogásán kéne változtatni, de addig még nagyon sok időnek kell eltelnie. Kapásból belevágsz egy ekkora túrába? Habár, én sem bírnám ki. Ha gondolod, nézz le errefele is Majd úgyis megbeszéljük a hét folyamán, itt. Nyáron lesz majd "más dimenzió" vezetni, nyitott tetővel .....
Még régebben írtad, hogy meglepődnék rajtad, nem az a tipikus Ferrari tulaj vagy (valami hasonlót írtál). Én meg még nem vagyok "eléggé" idős egy ilyen autókhoz, de majd megismerkedünk személyesen is, remélem
Igazad van, ezt jól megfogalmaztad, ha az ember ennyire vár valamit, már el sem tudja képzelni, hogy megkapja. És nem tud vele mit kezdeni. Na azért remélem ez változni fog... Hát a garázsomba nem teszem be mert nem megyek haza vele. Azt még nem tudom, hol fogom tárolni, de hogy haza nem viszem az biztos. A jószomszédi viszony keretein belül nincs szükség feljelentésekre... Sajnos a pénteki átvétel megint elhalasztódik valszeg, mert a lízing cég és az autókereskedés nem értette egymást. És így telnek szépen a napok. Én meg csak várok. És várok... Azért egyszer még csak eljő az idő. Hamár kifizettem Mindenképp túrázni szeretnék vele, mert "bejáratni" (ugyan nem kell, de azért...) nem a pesti utakon szeretném. Majd ha megvan, akkor megbeszélünk egy időpontot , hogy mikorra érnék oda. A 348-ast honnan származott?
Hát Pesten van egy jól őrzött hangár, ahol kifejezetten egyedi, luxusautókat tárolnak, nem tudom hallottál -e róla. A neve most nem jut eszembe Látod ez Magyarország ... az ember meg tűkön ül, és csak vár. Valami hasonló példa volt nemrég, amikor egy autót "próbáltam átiratni". 4-szer kellett újra bemennem (3 hónapig tartott az egész). Ok. Remélem azért hamarosan átveheted ... Olaszországból, egy gyűjtőtől. Annyit tudok csak, hogy az embernek jópár Ferrarija volt De én nem voltam ott
Hát vicces de szerda. Mármint az átadás. ez már szinte semmi idő, de azért mostmár nehezen viselem. Nagyon sajnálom a 348-ast. Szerintem a 348 és a 355 volt a leginkább eltalált formavilág. A mai napig megdobban a szivem ha látom képen vagy élőben... Nem tudsz visszaemlékezni a luxusautó megorző nevére? Én még ilyet nem találtam. Pedig teljesen egyértelmű. A magyar ferrari felajánlotta, hogy 1 napos vezetési programra jelentkezzek a ringre. potom 1 milla. Hát lehet, hogy kihagyom... Így tényleg biztos hogy szinte csak az idióták mennek el (mega gazdagok). Így sok normális arc ki van zárva a jóból. Te mit tudsz a hang szabályozásról? a Tubit vagy a Capristót, Kreissieget engedélyezik Mo.-on?
Akkor jövő szerda? Akkor azért nem csúszik olyan sokat. Hasonló vélemény, de a legszebb Ferrari ami valaha létezett, szerintem az F40. Még hasonlót sem sikerült csinálniuk azóta sem Na ennek utánakérdezek, mert egyáltalán nem emlékszem . 1 millióból veszek egy szép játszós autót a hétvégékre! Azért ez egy picit túlzás ... Gondolom ezekhez is adnak engedélyt, valamilyen papírt nem? A 348-on is Tubi volt! Azért dobott rajta rendesen a gyári hanghoz képest. Te melyiket választanád? A Kreissieg nagyon szépen szól az újabb Ferrarikon. A Koenig-Specials kipufogókról nem hallottál? Ott mindegyik kipuffból kettő létezik, egy utcai használatra, egy pedig pályára, de azzal nem mehetsz ki közútra
Én a Kreissiegért vagyok oda. A honlapjukon van fönt néhány video, egyszerűen elképesztő. Mint egy F1-es autó. Hihetetlen. Viszont a rendőr szerintem azonnal lerántja a rendszámot. Szerintem a Capristonak ilyen sufni tuning hangja van. A Tubi is jó de az igazi a Kreissieg. -> 6500 USD (Hmmm..) Az F40 nekem egy picit túl versenyautós...nincs meg benne az "utcai vonás". Az F50 meg még inkább... Továbbá nekem az 599 sem jön annyira be. Akkor már a Maserati GT (az új) sokal szebb, mondjuk nem Ferrrari tehát ez már egy rossz pont A TotalCar-on Ferrari Történet indult. Baromi jó kezdeményezés. Olvasd el. Igen a szerda a 99%. Lesz most hosszú 5-6 napom.
Találtam egy cikket a 250-ről amiről még írtál, bár igazából alig árul el valamit ... http://www.webradio.hu/index.php?option=content&task=view&id=101010