Waar je Ferrari in onderhoud? | FerrariChat

Waar je Ferrari in onderhoud?

Discussion in 'Holland/Belgium' started by bigodino, Jul 9, 2008.

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

  1. bigodino

    bigodino F1 World Champ
    Silver Subscribed

    Apr 29, 2004
    12,582
    The Netherlands
    Full Name:
    Peter den Biggelaar
    Ik ben benieuwd waar iedereen zijn Ferrari in onderhoud heeft en waarom men gekozen heeft voor die garage?

    Groeten, Peter
     
  2. roger_l

    roger_l F1 Rookie

    Apr 27, 2002
    2,707
    Netherlands /Utrecht
    Full Name:
    Roger
    Dat is op dit forum bijna een retorische vraag: Forza in Oss natuurlijk ! En de titel 'Wizard of Oss' krijg je niet zomaar en verklaart daarmee de rest van de vraag.
     
  3. Hans

    Hans F1 Veteran

    Feb 17, 2006
    7,734
    Hilversum, Netherlands
    Full Name:
    Hans Teijgeler
    Eigenlijk voornamelijk zelf.

    Voorheen bij Italauto in Achterveld. Dit voorjaar heb ik ze nog een kans gegeven en wederom weggelopen met het gevoel dat ik vreselijk genaaid ben (pardon my French). Ik kan het niet hard maken omdat ik er niet met een stopwatch naast ben gaan staan, maar als ze in de 3,5 uur dat ik er bij was 75% van het werk hebben kunnen doen, dan kan ik de 11 uur die daarna op de rekening kwamen niet verklaren eerlijk gezegd. Desgevraagd kwam er een wazige verklaring waar ik nou ook niet echt geruster op werd.

    Kom ik niet meer.

    Ik zou graag naar Oss gaan, maar a) onhandig ver weg als je je auto eventjes weg moet brengen of op moet halen, en b) hij zit helemaal vol.

    En dus doe ik het zelf maar :D
     
  4. 348TBlack

    348TBlack Karting

    Jan 14, 2008
    109
    Netherlands
    Full Name:
    Sander
    Oss is voor mij ook te ver en je moet ook geen haast hebben (ik wil graag rijden....).
    Goed alternatief in de omgeving Leiden: http://www.garagedaytona.nl/
    Ik ben zelden zo goed en eerlijk geholpen! (vragen naar Michael)
    Geen onzin of onduidelijke kosten.
     
  5. GTE

    GTE F1 World Champ

    Jun 24, 2004
    10,117
    The Netherlands
    Full Name:
    Marnix
    niemand naar de ´grote jongens´ als Kroymans en Munsterhuis?
     
  6. Hans

    Hans F1 Veteran

    Feb 17, 2006
    7,734
    Hilversum, Netherlands
    Full Name:
    Hans Teijgeler
    Die zien me aankomen zeg! Zo'n Dino past toch geen diagnosestekker op???
     
  7. Marbella

    Marbella Formula 3

    Aug 27, 2007
    1,890
    Marbella
    Full Name:
    Dirk
    #7 Marbella, Jul 9, 2008
    Last edited by a moderator: Sep 7, 2017
    Ik ga ivm garantie en goede onderhouds-historiek bij mijn officiele dealer . Vooral omdat de auto net nieuw is, en ik eigenlijk nog niet 1 probleempje heb gehad.
    De firma Salamanca geeft elk jaar diverse feestjes voor de klanten in eigen achtertuin, en daar ben ik altijd graag bij, 't is dus niet zozeer voor de goeie service dat ik daar ga, maar omdat het moet, en voor de beleefdheid.
    Voor kleine dingetjes, of iets wat sowieso niet onder garantie valt hebben wij in de plaatselijke "F" club een top-technieker waar we bijna 24 uur per dag op kunnen rekenen, met ontzettend veel kennis van zaken ( voor Spaanse begrippen dan )

    Even een sfeer-beeld van een feestje :D
    Image Unavailable, Please Login
     
  8. RudyW

    RudyW Formula 3

    Apr 25, 2008
    1,199
    Gelderland
    Full Name:
    Rudy
    #8 RudyW, Jul 9, 2008
    Last edited: Jul 9, 2008
    Volgens mij val je in Marabella meer op in een oude Opel Calibra zonder roestplekken (die zijn schaars ja ;)) :D.

    Behalve dat zal er ook wel wat prijsverschil tussen zitten, die mooie showroom moet ook betaald worden ;). Verkoop van auto's levert (de normale dealer iig) niet veel geld op, in tegenstelling tot het onderhoud.

    Het standaard onderhoud zal bij een Ferrari waarschijnlijk ook precies hetzelfde zijn als bij een normale auto. Olie verversen, luchtfiltertjes vervangen etc stelt allemaal niet veel voor.

    Ik heb overigens ook zat commentaar op de normale dealer. Ze hebben bij mijn vader zijn oude auto (Toyota Camry 3.0 V6) de remschijven vervangen terwijl ze totaal niet versleten waren. Er zat een roestrandje aan die je er in 30 seconden afkrab.

    Verklaarde mij/mijn vader voor gek toen wij kwamen voor een rammelende distributierol en wisten zelf nieteens wanneer de distributie officieel vervangen moest worden (staat gewoon in het boekje).
    Al met al was het niet zo verkeerd dat ze die rol vervangen hebben want die had zijn beste tijd na ~90.000km echt gehad terwijl hij officieel nog 60.000km mee had moeten gaan.

    Overigens heb ik het tijdens mijn stages/vakantiewerk etc nooit meegemaakt dat ik zelf dingen heb moeten vervangen die niet echt nodig waren (ik kreeg de rekeningen natuurlijk nooit te zien). Er zijn natuurlijk ook goeie bedrijven ;).
     
  9. Marbella

    Marbella Formula 3

    Aug 27, 2007
    1,890
    Marbella
    Full Name:
    Dirk
    Nou,

    Een officiele dealer van eender welk merk heeft tussen de 10 en de 15 %, beetje afhankelijk van de aantallen die ze halen op jaarbasis.
    En met de prijzen die Ferrari hanteert loopt dat toch aardig op, zeker als je weet dat Salamanca Marbella iets meer dan 300 (nieuwe) auto's per jaar verkoopt. ( yeps, dat is elke dag eentje als je de zondagen en feest/sluitingsdagen niet mee telt. )
     
  10. RudyW

    RudyW Formula 3

    Apr 25, 2008
    1,199
    Gelderland
    Full Name:
    Rudy
    Het verkopen opzich levert natuurlijk aardig wat geld op , maar er gaan ook veel kosten mee gebonden (verkopers/demoauto's/reclame/showroom etc etc etc). In de werkplaats hebben ze naast de uren van de monteur ook nog eens leuke marges op de onderdelen die ze verkopen ;).

    Maargoed zolang jij in Marabella zit en ik in het niet zo zonnige Nederland zal ik je altijd gelijk geven ;).
     
  11. JazzyO

    JazzyO F1 World Champ

    Jan 14, 2007
    12,143
    The Netherlands
    Full Name:
    Onno
    Ben het met beide stellingen niet eens. Verkoop van Ferraris is iets anders dan Kadetjes schuiven en ik kan je wel verklappen dat er veel geld mee verdiend kan worden. Het gaat dan vooral om de zeldzamere exemplaren, maar ook met een 328 is tussen 2.5 en 5 mille gemoeid. Als je hem inruilt bij een dealer mag je blij zijn als ze je 38 mille bieden, waarna hij met beurt wordt aangeboden voor 45 mille.

    Aangaande standaard onderhoud: als voorbeeld een 512BB. Die heeft iedere twee jaar groot motoronderhoud nodig (distributieriemen enzo), kosten ca. 6000 euro per keer. Lijkt me niet echt vergelijkbaar met een normale auto. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dat bijvoorbeeld iedere 3 jaar of 4 jaar te doen, maar dan loop je het risico dat er iets mis gaat, of dat dat bekend wordt in dit kleine wereldje ("die auto van hem moet je niet kopen - die kerel doet nooit zijn onderhoud"), met alle gevolgen voor de doorverkoop. Kortom - Ferrari's zijn niet echt doorsnee.

    Mijn auto is in onderhoud bij Forza Service in Oss. Kroymans is veel dichterbij (15km van mijn huis), maar mijn auto staat bij Forza gestald als ik niet in NL ben, dus ze doen het onderhoud wanneer ze er tijd voor hebben. Dit bevalt mij meer dan uitstekend, ben echt helemaal happy met die regeling. Zelfs nu ik zelf een garagebox krijg in augustus heb ik toch de stalling bij Forza aangehouden voor de komende 12 maanden, en ik verwacht dat ik dat zal blijven doen.


    Onno
     
  12. RudyW

    RudyW Formula 3

    Apr 25, 2008
    1,199
    Gelderland
    Full Name:
    Rudy
    #12 RudyW, Jul 9, 2008
    Last edited: Jul 9, 2008
    Ik poste niet voor niets de normale dealer iig ;). Veel normale garages hebben te maken met leaseauto's waar allemaal prijsafspraken voor gemaakt worden etc etc. De marges daarop zullen ongetwijfeld kleiner zijn.

    Onder eenvoudig onderhoud vind ik dingen als olie verversen, luchtfilters en oliefilters. Gewoon de kleine buurt bij een normale Opel zal ik maar zeggen. Dit doe ik thuis gewoon zelf voor mijn broer zijn Alfa 147. Ik ben zelf in principe ook automonteur, ik zal dan ook niet iedereen aanraden het zelf te gaan doen aangezien je echt wel moet weten waar je mee bezig bent (mts autotechniek te Apeldoorn gedaan).
    Distributie begin ik zelf ook niet aan om de eenvoudige reden dat ik het gereedschap er niet voor heb (wat bij die Alfa's echt nodig is).
     
  13. Hans

    Hans F1 Veteran

    Feb 17, 2006
    7,734
    Hilversum, Netherlands
    Full Name:
    Hans Teijgeler
    Voor een 308:

    Webers afstellen en synchroniseren -> Kan de normale garage niet.

    Contactpuntjes stellen (niet minder dan 4 sets) -> Kunnen niet veel garages meer.

    Olie verversen -> WELKE OLIE?? Het "het is een performance motor dus doe maar 5W30 vol synthetisch" kan je wel eens op een flink lekkende motor komen te staan. Bovendien ook: hoe veel olie? Olie peilen bij een 308 doe je 15 minuten nadat je de motor hebt uitgezet. In de uren daarna loopt er nog een halve liter olie het carter in. Moet je wel effies weten.

    Distributieriemen vervangen is zinloos als je de spanrollen niet meeneemt. Wat het zijn die rollen die sneuvelen, niet de riemen. Moet je garagist maar wel even weten.

    Heeft de garage een overzicht van alle smeerpunten die op de auto zitten? Het zijn er nogal wat!

    Remmen en ophanging zijn dan wel weer standaard spul, maar dat was voor Enzo dan ook bijzaak.

    Weet je dorpsgarage dat (en hoe) je ervoor moet zorgen dat je schakelhendel mooi uitlijnt met het chromen roostertje? Om maar eens wat te noemen.

    Kweenie... doet u mij maar een specialist....

    Hans
     
  14. wr11265

    wr11265 F1 Rookie

    May 20, 2007
    3,504
    Netherlands
    Full Name:
    Joost
    @ Onno,

    Sluit mij helemaal aan bij jou verhaal Onno. SERVICE staat daar hoog in het vaandel heb ik gemerkt en de kwaliteit daar kan ik helaas nog niet over oordelen,maar dat komt vanzelf.;)

    Wat een "slaapkamer" heeft Alex daar. In een woord fantatstisch.

    Gr. Joost
     
  15. henkie

    henkie La Passione...
    Lifetime Rossa

    Apr 13, 2005
    10,514
    Deil,The Netherlands
    Full Name:
    henkie
    Ik heb met mijn beide Ferrari's nog geen echt groot onderhoud gehad.
    Mijn 348 ruilde ik in toen het een hele grote beurt moest hebben, en mijn 360 kocht ik terwijl de riemen e.d voor aflevering gedaan zijn. Dat betekent dan 3 jaar geen groot onderhoud, dus over anderhalf jaar ben ik aan de beurt.

    Een dergelijke beurt voor een 348 kost tussen de EUR 4000 / 6000 en voor een 360 rond de EUR 2000.
    Dit prijsverschil zit voor een groot deel in de arbeidsuren, aangezien bij de 360 het blok niet gedemonteerd wordt.

    Mijn auto kocht ik bij Kroymans, maar dit had ook bij Forza kunnen zijn. Echter, de deal zoals ik gedachten had (360 bij Kroymans in Nurnberg kopen en mijn 348 hier inruilen) wou bij Forza niet lukken. Bij Kroymans was dit geen probleem, dat zij mijn 348 kenden (nieuw verkocht en al 2x als occasion verkocht) hielp natuurlijk enorm.

    Ik heb bij beide firma's onderdelen besteld zoals challenge grill, remblokken, klein spul. Dit monteer ik allemaal zelf natuurlijk.
    Voor het echte werk laat ik het uiteraard aan hen over. Van bijzondere dingen moet je echt een "Ferrariwerkplaatsrekening"hebben. Jullie weten allemaal hoe belangrijk historie is. Wat kosten betreft, ik heb verschillende geluiden van iedereen gehoord, ik denk dat de uiteindelijke faktuursom van beide wel van hetzelfde niveau zal zijn. Ik ga geen werkplaatsrekeningbedragen van Fchatters opnoemen hier, maar ik ben mij echt al een paar keer helemaal rot geschrokken. Ferraririjden is echt een dure business als je iets aan de hand hebt, maar je rijdt wel in het beroemdste sportwagenmerk ter wereld. Ik ben er helemaal gek van.

    Ik kom bij beide firma's graag. Ook bij Kroymans neemt men uitgebreid de tijd voor mij, dat is bij anderen wel eens tegen gevallen geloof ik. Bij Forza heerst natuurlijk de brabantse gezelligheid. Ook zijn met name de monteurs meer "bereikbaar" voor een praatje. Maar dat komt natuurlijk omdat je door de garagedeur binnenkomt. Ook mag ik de enorme gastvrijheid niet vergeten tijdens de Deilmeeting vorig jaar, iedereen mocht in grote getalen de kelder in langs de 250GTO schuiven waar een tafel vol met lekkers klaarstond. Ben ik ze nog steeds erg dankbaar voor.
     
  16. Mikestradale

    Mikestradale F1 Rookie

    Jan 25, 2006
    2,596
    Netherlands
    Full Name:
    Mike
    Mn F355 altijd in onderhoud gehad bij Kroymans en mn 360 heb ik nu in onderhoud bij Munsterhuis. Onderhoud bij officiele dealers staat wat beter in de onderhoudboekjes ben ik van mening.
    En Munsterhuis heeft een handige ophaal en terugbreng service. Ferrari kapot -> bellen -> opgehaald -> teruggebracht -> klaar :)
     
  17. JazzyO

    JazzyO F1 World Champ

    Jan 14, 2007
    12,143
    The Netherlands
    Full Name:
    Onno
    Goed punt, Henk. Mijn broer had niets dan lof over Kroymans toen hij zijn 328 daar in onderhoud had.


    Onno
     
  18. Dino2010

    Dino2010 F1 Rookie
    BANNED

    Nov 20, 2006
    4,852
    Belgium
    #18 Dino2010, Jul 9, 2008
    Last edited: Jul 9, 2008
    Voor mij is Garage Monza "the place to be"!
    12 km van mijn huis, schitterend onderhoud, geen nodeloos op kosten jagen..... Mijn riemen werden, op aanraden van Monza, pas na 5 jaar 8 maand vernieuwd.
    Die 3 jaar waar je altijd weer over hoort, is een gemiddelde en daardoor snel een fabeltje: als je een 308/328 wekelijks op circuit racet, kom je er niet met 3 jaar interval voor je riemen, als je het eerder rustig aandoet, lees "progressief belast", houden die het héél lang uit, zeker als je op 6 jaar slechts 20.000 km rijdt.

    Bovendien zijn er tal van , voor mij belangrijke, redenen om voor een officiele dealer te kiezen: echte Fabrieks events, -bezoeken, Owners Days,...:D
     
  19. RiCoNL

    RiCoNL Formula Junior

    Jul 4, 2007
    451
    #19 RiCoNL, Jul 9, 2008
    Last edited: Jul 9, 2008
    Dacht ik ook. Heb mijn grote (riemenbeurt) beurt bij M*******s gedaan omdat ze de auto ophaalden terwijl ik weg moest. Alleen terugbrengen deden ze niet. Renaults ophalen was het antwoord. Tsja 3 uur heen en 3 uur terug blijkbaar toch wat ver. Na 3 1/2 maand reed de auto nog niet echt lekker op lage toeren. 12000 euri (beurt+cats+header) betaald en auto zelf opgehaald en naar Alex J. gebracht. Haalt echt alles uit de kast om het op te lossen. Hij had het inderdaad erg druk maar heeft er toch aan doorgewerkt.

    Verder wil ik hierbij zeggen dat Monza in St. Martens Latem ook ontzettend goed bevallen is. Contact met monteur is gemakkelijk. Is maar 20 minuten rijden van hier. Aangename garage.

    PeterG
     
  20. henkie

    henkie La Passione...
    Lifetime Rossa

    Apr 13, 2005
    10,514
    Deil,The Netherlands
    Full Name:
    henkie
    Eh.. Peter, we hebben het hier over een grote beurt van EUR 12.000,00 voor jouw F355 ?
    Holy **** :(
     
  21. RiCoNL

    RiCoNL Formula Junior

    Jul 4, 2007
    451
    #21 RiCoNL, Jul 9, 2008
    Last edited: Jul 9, 2008
    Uh F355 GTS ja. Achteraf was het misschien toch wat duur.
    Auto had grote beurt nodig. Had de vorige eigenaar ook verteld. Dus 8000 euro ingeschat.
    Had nieuwe cats nodig en header nodig. Riemen, spanrol ook maar gedaan.
    Er zat ook nog ergens een kabelbreukje waar ze nog naar gezocht hebben.

    Wil hem helemaal in nieuwstaat hebben.

    Ben je voor langere tijd van een hoop ellende af. Heb ook lamda sensoren vervangen, waren niet kapot maar niet zo duur dus toch maar laten vervangen (ivm nieuwe cats).

    Je kunt het wel goed merken trouwens. Draait superstrak nu.

    Alleen stond m'n by-pass valve open toen ik hem kocht. Staat nu dicht. Denk dat ik die terug open zet.
     
  22. Dino2010

    Dino2010 F1 Rookie
    BANNED

    Nov 20, 2006
    4,852
    Belgium
    Dan kan je toch écht niet ver van de grens wonen?
    Ook Vlaamse Zeelander, of was 't Zeeuwse Vlaming , zoals Onno & Jolanda?

    Spijtig genoeg ging je niet direct naar Monza... ik ben er nu 6 jaar klant, en natuurlijk koop je geen F om goedkoop te doen, maar alles tesamen genomen valt het reuze mee!
     
  23. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,891
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Zegt hij met een BMW 5 serie voor dagelijkse tochtjes..........;)
     
  24. RiCoNL

    RiCoNL Formula Junior

    Jul 4, 2007
    451
    Ook Zeeuws Vlaming ja. Dat klopt. Ik woon in Axel op een paar km. van de grens.
    Als ik binnendoor via Wachtebeke langs Puyenbroeck rijd naar Lochristi dan zal het niet meer dan 25 km. zijn schat ik.

    PeterG
     
  25. Mrs.Spider

    Mrs.Spider Formula 3

    Nov 4, 2007
    1,708
    the netherlands
    Full Name:
    Jolanda
    Peter is het gelukt??????????????????????:(
     

Share This Page