Ferrari-vriendelijke restaurants | FerrariChat

Ferrari-vriendelijke restaurants

Discussion in 'Holland/Belgium' started by ChrisW1, Jul 22, 2019.

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

  1. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,060
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    De afgelopen jaren heb ik veel plezier beleefd aan het combineren van twee van mijn grotere hobby’s: auto’s en lekker & gezellig ergens een hapje eten en/of een drankje doen. Regelmatig wordt de auto even uitgelaten met als excuus om ergens een terrasje op te zoeken; soms met anderen en soms alleen met mijn betere helft.

    Nu ben ik waarschijnlijk niet de meest extreme persoon als het gaat om waar ik de auto (nog) kan parkeren, maar ik zet hem zeker ook niet overal zomaar overal neer. Vandaar dat ik inmiddels een lijstje met restaurants heb verzameld waar ik de auto met redelijke waarschijnlijkheid goed kan parkeren.

    Ik heb een aantal restaurants die ik kan aanraden hieronder gezet; wellicht dat er iemand is die zo’n lijstje interessant vindt. Ikzelf zou zeker geïnteresseerd zijn in extra tips voor een volgend bezoek. Mochten jullie dergelijke tips hebben, dan zou het top zijn als dat in dit draadje geplaatst kan worden.

    Het gaat voor alle duidelijkheid niet om algemene aanbevelingen voor goede restaurants of terrassen. Daar zijn al genoeg andere lijsten voor zoals de Lekker 500 of de terras top-100 van Misset Horeca. Het gaat om leuke restaurant in alle prijsklassen met goede parkeermogelijkheid voor mensen die niet (graag) hun auto bijvoorbeeld in Amsterdam op straat op een willekeurige vrije plek neerzetten.

    Bij voorbaat dank voor eventuele aanvullende aanbevelingen!

    Mvg,

    Chris

    PROVINCIE UTRECHT

    Vuur
    Hilversumsestraatweg 4, 3744 KC Baarn, 035 5432600
    Leuk restaurant met groot terras (wel aan redelijk drukke weg maar in groene omgeving). Van (luxe) borrelhappen tot uitgebreide lunch- en dinerkaart. Goede parkeerplekken naast en achter restaurant.

    Stazione Pazzo
    Soestduinen, De Beaufortlaan 1; 035-203 13 24
    http://www.stazionepazzo.nl
    Leuk en goed Italiaans restaurant (geen pizza!) met goed terras. Vast dagmenu met beperkte keuze; 2 gangen ca. € 29; 3 gangen ca. 37.
    Lunch di-vr & zo; diner di-zo
    Redelijk goede parkeergelegenheid (kan auto ook op diverse plekken veilig buiten officiële parkeerplekken zetten in zicht van terras)

    Residence Rhenen
    Rhenen, Veenendaalsestraatweg 50 Elst/Rhenen
    Goed terras met uitzicht op grote tuin bij restaurant. Van eenvoudige lunchgerechten tot culinairdere gerechten of lunchmenu (ook goede culinaire dinerkaart)
    Goede parkeerplaatsen (mogelijk minder goed als er toevallig een grote bruiloft is)

    Buitenplaats Slangevegt
    Breukelen, Straatweg 40, 0346 250 011,
    dinsdag t/m zondag lunch en diner; open vanaf 11:00,
    Leuk terras bij restaurant met daarnaast een hip loungeterras (beide aan het water van de Vecht). Op het loungeterras wordt niet gereserveerd. 2-gangen lunchmenu ca. €30; 3-gangen ca. €35; ook broodjes voor lunch
    Redelijk aantal parkeerplaatsen, maar bijna allemaal ‘parallel’; wel enkele waar in file geparkeerd kan worden.

    De Nederlanden
    Vreeland, Duinkerken, 0294 232 326
    1 Michelinster; redelijk doch niet spectaculair terras.
    Beperkte eigen parking naast hotel/restaurant; deze parking is al vol als het restaurant halfvol is dus tenzij je voor de lunch heel vroeg komt en een mooie plek in kan nemen is het eigenlijk niet auto-vriendelijk

    Moeke
    Rhenen, Veerplein 1
    Leuke plek voor eenvoudige lunch aan water met uitkijk over (niet te grote) parkeerplaats vanaf terras

    Kasteel Heemstede
    Houten, Heemsteedseweg 20, 030 272 2207,
    1 Michelinster; mooi terras aan slotgracht
    dinsdag t/m zaterdag lunch en diner
    Heel groot parkeerterrein

    Parc Broekhuijzen
    Leersum. Broekhuizerlaan 2, 3956 NS Leersum. Telefoon: 0343 745 858
    Goed terras. Michelin ster dus eten op niveau.

    Berghotel
    Amersfoort
    Bekend bij de FOCNL; van bitterballen tot uitgebreidere lunch en diner
    Terras ligt aan de weg
    Goede parkeergelegenheid tenzij hotel vol zit. Zijn ook bijna alleen parkeerplekken waar ‘parallel’ geparkeerd moet worden.

    PROVINCIE GELDERLAND

    Restaurant de Oranjerie
    Stationsweg 4A, 3771 VH Barneveld. Telefoon: 0342 419 601
    Leuke kas in parkje gelegen; door veel glas goed uitzicht naar groene omgeving. Eten op redelijk hoog niveau. Parking is ruim maar niet perfect; ligt op zo’n 200m van restaurant en vrijwel alleen parallelplekken. Wel erg geschikt als met meerdere auto’s een deel van de parkeerplaatsen naast elkaar ingenomen kan worden en de parking lijkt vaak verre van vol waardoor je de auto ergens afgezonderd kunt zetten. Beperkt terras? (We hebben er alleen in de winter gegeten en niet gezien of er een terras is maar als het er is, is het mogelijk niet groot)

    Planken Wambuis
    Ede. Verlengde Arnhemseweg 146, 6718 SM Ede. Telefoon: 026 482 1251
    Ligt mooi op de Veluwe. Groot terras. Goed voor eenvoudigere lunch of diner. Parking is niet perfect: ligt uit het zicht en je kunt bijna alleen parallel parkeren. Parking is bij mooi weer ook snel vol door wandelaars die daar auto parkeren. Meer geschikt als je vroeg komt met groepje om deel van parking naast elkaar in te nemen.

    Landgoed Groot Warnsborn
    T. +31(0)26-4455751. www.grootwarnsborn.nl . Bakenbergseweg 277, 6816 VP Arnhem
    Midden in bos. Elke dag open voor lunch en diner. Eenvoudige lunch op het lounge terras aan de voorzijde en luxe lunch of diner op terras of in restaurant aan achterzijde (tot veelgangen menu van ca. 90,-). Mooi terras (vooral aan achterzijde). Redelijke grote parking (niet in zicht van terras aan achterzijde slechts voor klein deel in zicht van terras aan voorzijde)

    't Roode Koper
    Ermelo
    Relais & Chateaux; 1 Michelinster, relatief klein terras, groot restaurant. Mooie hotelkamers.
    Goede parkeerplaatsen op groot en erg beschut eigen parkeerterrein

    Kasteel De Vanenburg
    Vanenburgerallee 13 3882 RH Putten, 034137 54 54
    Leuke plek om buiten of binnen te eten; van eenvoudige broodjeslunch tot wat culinairder lunchen/dineren. Op zondag niet open
    Groot parkeerterrein; ligt alleen niet in zicht van restaurant of terras

    Restaurant Dukdalf
    Kerkdriel. Zandstraat 9, 5331 PG Kerkdriel; 0418 674195
    Terras aan jachthaven. Eten op redelijk niveau. Goede eigen parkeerplekken. We zijn hier in 2018 met FOCNL geweest.

    PROVINCIE OVERIJSSEL

    De Swarte Ruijter
    Holten. Hotel & restaurant. Holterbergweg 7; 0548-596660. http://www.swarteruijter.nl
    1 Michelinster; hebben ook apart terras aan voorzijde en zijkant voor bijv. broodjeslunch, snacks of alleen een drankje. Terras aan achterzijde is voor sterrenrestaurant: 3-gangenmenu ca. € 40; uiteraard ook uitgebreidere menu’s tot € 100,-. Ook voor lunch kan van de uitgebreide kaart besteld worden.
    Prettig terras aan achterzijde in groene/boomrijke omgeving. Ligt in heel mooie omgeving aan Holterberg. Elke dag geopend voor lunch en diner, behalve zaterdag (geen lunch). Goede rustige parkeerplek aan achterzijde; met heel grote groep auto’s ook te parkeren aan voorzijde.

    Hoog Holten
    Holten. Hotel & restaurant. Forthaarsweg 7, 7451 JS Holten, 0548 361 306
    Redelijk (niet uitzonderlijk goed) restaurant; heeft wel Bib gourmand dus misschien was onze ervaring niet geheel representatief (zijn er maar 1x geweest). Ook redelijk terras aan achterzijde voor zowel uitgebreider eten als borrelhappen. Goede hotelkamers. Beperkte saunafaciliteiten (€ 15 p.p.). Grote parkeerplaats.

    Bloemenbeek
    De Lutte. Hotel & restaurant. http://www.bloemenbeek.nl. Beuningerstraat 6, De Lutte +31(0)541-551224
    1 Michelinster; terras in grote ‘voortuin’. Redelijke hotelkamers; verwarmd binnenzwembad & sauna (die een kleine opknapbeurt kunnen gebruiken). Erg goede keuken voor diner; veel eenvoudigere kaart voor de lunch.
    Parkeerplaatsen voor het hotel zijn niet perfect; er zijn maar enkele ‘veilige’ parkeerplekken (voor in file parkeren aan linkerkant parkeerplaats) maar voor overnachting staat de auto nog in zicht van de weg. Als alleen kort parkeren voor lunch of diner: er is een groot parkeerterrein op een grasveld aan de overkant waar de auto erg goed neergezet kan worden (ook leuk voor foto’s).

    Landgoed De Wilmersberg
    De Lutte. Hotel Restaurant. Rhododendronlaan 7, 7587 NL De Lutte, 0541 585 555
    Met ruim 60 kamers behoorlijk groot. Kleinste kamers zijn ook echt klein maar net. Goed restaurant met ook goede wijnkaart met goed mark-up systeem (vaste mark-up i.p.v. vermenigvuldigingsfactor t.o.v. de inkoopprijs). Erg leuke en kundige sommelier. Mooi terras met uitzicht over grote tuin. Beperkte parkeergelegenheid. Je kunt wel op de personeelsparkeerplek parkeren (op speciaal verzoek). Deze is rustiger/ruimer en met camera bewaakt.

    PROVINCIE FLEVOLAND

    Restaurant Beachclub NU!
    Bremerbergdijk 10, 8256 RD Biddinghuizen
    Mooi terras aan water en strandje voor een drankje, eenvoudige lunch (o.a. broodjes/burgers/snacks) of diner (na 17:00 veel uitgebreidere kaart dan voor lunch). Groot parkeerterrein. Zijn hier met FOCNL geweest.

    PROVINCIE NOORD-HOLLAND

    Loetje
    Ouderkerk aan de Amstel; bekende en succesvolle formule
    Terras aan achterzijde restaurant dat uitkijkt op parkeerterrein. Op heel drukke dag is het parkeerterrein snel vol

    PROVINCIE ZUID-HOLLAND

    ‘t Veerhuis
    Ravenstein
    Terras aan rivier. Eenvoudige lunchkaart. Redelijk aantal goede parkeerplekken voor het terras (langs de weg en aan de rivier).

    Restaurant Belvédère
    Schoonhoven. Heeft terras onder oude bomen aan water met goede parkeerplekken in het zicht van het terras; als deze vol zijn wordt parkeren wel moeilijk. Heeft eenvoudige lunchkaart. Lekdijk West 4, 2871 MK Schoonhoven

    van Marco(s)
    Restaurant WEI in Wassenaar.
    Terras kijkt uit over de weg en het parkeerterrein.
    Het ligt aan de katwijkseweg 7, 2242PA Wassenaar (nabij Duinrell).
    https://www.restaurantwei.nl/


    PROVINCIE BRABANT

    Itz More
    Drimmelen, Nieuwe Jachthaven 50, 0162682758,
    Leuke en hip terras aan water (grote binnenhaven). Van broodjes, luxe salades tot steaks.
    Heel beperkt aantal parkeerplaatsen naast terras, bellen van te voren is mogelijk (en nodig) om parkeerplaats naast terras of naast restaurant te reserveren; anders moet je mogelijk ver weg van restaurant op een grote parkeerplaats voor de hele haven parkeren

    Bomenpark
    Vorsselweg 3, 5384 RW Heesch(Vlak bij Forza in Oss)
    Terras aan water. Voor eenvoudige lunch.
    Parkeerplaats kan druk zijn als veel mensen er parkeren voor het park
     
    430-SPI, 275gtb6c and Jonkheer like this.
  2. 3alfa

    3alfa Karting

    Nov 22, 2011
    154
    Hoofddorp The Nether
    Full Name:
    Ger Bloem
  3. marcos

    marcos Formula 3

    Dec 30, 2003
    1,430
    Zuid-Holland - Nethe
    Full Name:
    Marc den D.
    Leuk draadje! Mag nog wel wat meer Zuid-Holland bij.

    Kan me er maar een bedenken op dit moment. Restaurant WEI in Wassenaar. Terras kijkt uit over de weg en het parkeerterrein. Het ligt aan de katwijkseweg 7 nabij Duinrell.

    Sent from my SM-G950F using FerrariChat.com mobile app
     
  4. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,060
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris

    Dank voor de tip! Ik heb het even via google maps bekeken en het ziet er leuk uit. Mochten er nog meer tips komen dan zal een update van de lijst plaatsen met deze en de andere terrassen/restaurants erin geplakt. Helaas kan ik de oorspronkelijke post niet meer aanpassen en aanvullen.

    Mijn lijstje is overigens inderdaad erg op en rondom de provincie Utrecht gefocusseerd omdat ik daar woon. Restaurants die iets verder weg liggen zijn een welkome aanvulling.
     
  5. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,891
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Chris,
    Goede zet alles eens onder elkaar te zetten. We hebben verschillende met jullie getest maar zie dat er nog enkele zijn die nog bezocht moeten worden.
    Ik zal aanvullingen in jou oorspronkelijke post aanvullen waardoor die up to date blijft
     
  6. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,060
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    Dank Fred!

    Mooi dat jij als moderator de eerste post wel kan aanvullen.
     
  7. Ferryducati

    Ferryducati Formula Junior

    Jun 3, 2015
    473
    Maar Ravenstein is toch echt Brabant.....
     
  8. bertdeboer340

    bertdeboer340 Formula 3

    Sep 16, 2003
    2,369
    Netherlands
    Full Name:
    Bert de Boer
    Klopt, en recentelijk door de FCN gebruikt als startlocatie voor de Heels & Wheels tourtocht..

    Image Unavailable, Please Login
     
  9. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,060
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    Afgelopen zondag is restaurant De Ruif een leuke tussenstop geweest voor een mooie rit over de Veluwe:

    De Ruif
    Rheden, Heuvenseweg 6
    Terras aan rand van De Posbank/Veluwezoom. Vanaf terras niet uitgebreid uitzicht op de natuur. Eenvoudige lunchkaart met broodjes, salades, burgers en borrelhapjes. Uitgebreidere dinerkaart waar je op zondag ook voor de lunch uit kunt kiezen. Groot aantal goede parkeerplekken.

    Vlakbij De Ruif ligt ook het volgende restaurant:

    Hotel Restaurant De Roskam
    Rheden, Arnhemsestraatweg 62
    Leuk terras aan rand van De Posbank/ Veluwezoom. Eenvoudige lunch met broodjes, salades en burgers. Uitgebreidere dinerkaart. Sandton hotel. Redelijk aantal parkeerplekken waar er met wat geluk ook wel een aantal vrij zijn waar je de auto erg goed kunt neerzetten


    Ik durf het er bijna niet meer bij te zetten :D .... maar volgens mij ligt Rheden in de provincie Gelderland
     
  10. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,060
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    Het was fantastisch weer afgelopen zaterdag voor een ritje en een terrasje.

    De Swarte Ruijter in Holten heeft ook in het weekend lunch op het terras, waar we uiteindelijk de hele middag van hebben kunnen genieten. Het eten was weer heel erg goed.

    Er is daar ook altijd veel parkeerplek voor en achter het restaurant. Als je fut hebt, kun je vanuit het restaurant een wandeling over de heide en door het bos van de Holterberg starten. Dat hebben wij nu niet gedaan; we moesten terug voor een afspraak 's-avonds op een terras in ons dorp. We hebben nog wat horeca-uren in te halen :D

    Naast het “sterrenterras” achter het restaurant hebben ze overigens ook aan de zijkant en voorkant een terras waar je ook “gewone” happen als bitterballen kunt bestellen.

    Image Unavailable, Please Login


    Image Unavailable, Please Login

    Image Unavailable, Please Login

     
    Jonkheer and 328gts1987 like this.

Share This Page