E-drive, Fast, Fun, Future en Ferrari? | Page 18 | FerrariChat

E-drive, Fast, Fun, Future en Ferrari?

Discussion in 'Holland/Belgium' started by 275gtb6c, Dec 18, 2016.

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

  1. Dino2010

    Dino2010 F1 Rookie
    BANNED

    Nov 20, 2006
    4,852
    Belgium
    DE BRILLIANTE ELON MUSK DOET WEER WAT!



    Wat een ontzettende debiel is dat toch. Ze hebben dat rotding zelfs niet even getest voor de presentatie?
    En dat "(om)gekocht" publiek vindt het allemaal geweldig.
    Gewoon hallucinant dat zo'n kloothommel door overheden gesponsored wordt. Wat een afstotelijke etter.
     
    rob.kruiswijk likes this.
  2. Melvok

    Melvok F1 World Champ
    Owner Silver Subscribed

    Jul 25, 2008
    14,101
    Amersfoort, The Netherlands, Europe.
    Full Name:
    Mel
  3. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,891
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Bosch heeft geen keus, voor hun is op elektrisch niet voldoende (onderdelen) te verdienen. Ze kiezen (te laat) hun koers en leggen het af tegen de grote jongens voor de personen auto's.
    Dat er een (deel)markt zal bestaan voor waterstof heb ik al eerder aangegeven. Het zal in de toekomst een mix worden van Hybride (ultra lange afstand), elektrisch (middel lange afstand & korte afstand), waterstof voor zwaar verkeer.
    Die laatste (deel)markt is vele malen kleiner dan de auto markt. Is daarom al gedoemd duur te worden door lagere afzet.

    Afijn Elon had weer een briljante marketing, iedereen heeft het erover (en dan niet eens over het foeilelijke ontwerp) zelfs Otto niet :p
     
  4. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,060
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    Het artikel lijkt me snel in elkaar geflanst te zijn en waarschijnlijk dan ook nog door vooral wat te knippen uit een persbericht van Bosch.

    De volgende link stuurt je naar iets wat denk ik al een veel betere beschrijving is van alle aspecten omtrent rijden op waterstof:

    https://tweakers.net/reviews/6449/3/de-grote-belofte-van-waterstof-het-alternatief-voor-elektrisch-rijden-elektrolyse-en-efficientie.html

    Het grote probleem dat waterstof als brandstof vooralsnog tegenhoudt, is dat er extreem veel energieverlies is bij het omzetten van elektriciteit in waterstof en het daarna weer omzetten van de waterstof in elektriciteit. Daarbij gaat qua ordegrootte zo'n tweederde van de energie verloren. Een elektrische auto met een accu komt volgens mij ook ruim twee keer zo ver op een kilowatt stroom als een elektrische auto met een waterstoftank. Aangezien de overstap naar elektrische auto's vooral ingegeven is vanuit groene gedachten, lijkt me waterstof voorlopig nog niet heel kansrijk.

    Mocht er ooit een situatie komen waarin er op jaarbasis enorme overschotten gaan ontstaan aan duurzame stroom van de piekdagen met veel wind en veel zon, of als er ooit een veel efficiëntere wijze komt voor de productie en omzetting van waterstof, dan zou dit misschien kunnen veranderen.
     
  5. Dino2010

    Dino2010 F1 Rookie
    BANNED

    Nov 20, 2006
    4,852
    Belgium
  6. rob.kruiswijk

    rob.kruiswijk Formula 3

    Jun 15, 2014
    1,337
    Netherlands
    Full Name:
    Rob
    Je kunt de cyber truck nu al bestellen, dus wie durft ? En je krijgr er een USD 500.000 cashback voucher bij die je kunt verzilveren indien je de Parijs Dakar rally wint met deze truck.


    Sent from my iPhone using FerrariChat.com mobile app
     
  7. Melvok

    Melvok F1 World Champ
    Owner Silver Subscribed

    Jul 25, 2008
    14,101
    Amersfoort, The Netherlands, Europe.
    Full Name:
    Mel
    Pffffffffffffffffffffffffffff !! :eek:
     
  8. Dino2010

    Dino2010 F1 Rookie
    BANNED

    Nov 20, 2006
    4,852
    Belgium
    Onder meer door volgend artikeltje over die groene voorbeeldstaat Noorwegen weten we maar al te goed nog lang niet af te zijn van olie.
    Dat hele groene gezeik is dan ook niet meer dan een verblindend vernislaagje, goed voor autistje Thunberg en de duizenden meeloop-politiekers wat te sussen. De economische realiteit is heel wat anders.

    https://energytransition.org/2018/10/norways-climate-hypocrisy/
     
  9. 275gtb6c

    275gtb6c Formula 3
    Silver Subscribed

    Oct 30, 2006
    1,929
    europe
    Full Name:
    oscar
    tja, je kunt het Noorwegen toch niet kwalijk nemen dat ze slimmer zijn dan de rest van de klas? Ze verrijken zich terwijl ze investeren in de toekomst. Iedere Noor is miljonair....op papier dan hè.. en Greta, tja wel person of the year...

    Blijven ontkennen wordt op een gegeven moment ook wel ongeloofwaardig. Iedereen is gek....

    maar goed we gaan het zien.
    Ciao
    Oscar
     
  10. Dino2010

    Dino2010 F1 Rookie
    BANNED

    Nov 20, 2006
    4,852
    Belgium
    #436 Dino2010, Dec 12, 2019
    Last edited by a moderator: Dec 12, 2019
    Nou val je me tegen, Oscar! :D

    Wat ontkennen, overigens?
    Gretaatje, overigens Zweedse en niet Noorse, Person of the year door Time Magazine? Amerika's ernstige blaadje? Laat me niet lachen. Wat een prachtig sprookje is het toch. Die Amerikaanse idioten moeten tegen de Thanksgiving /X-mas periode altijd weer effe emotioneel doen. Eerst was het La La Land, nu is het Greta. Het raarbegaafde kind dat op de barricaden sprong en haar schoolkameraadjes over de hele wereld leerde spijbelen. En de EU-ministertjes mooi meezeulen, want dat zou ooit wel eens veel stemmetjes kunnen opleveren, die ontevreden, boze puistemuilen voor je commerciele kar spannen onder het mom van iets dat goed klinkt zoals klimaatbescherming en er dan nog steenrijk mee worden ook? Je zou al eens doen alsof die zelfingenomen puber uit het hoge Noorden werkelijk iets interessants te zeggen had.

    En nu gaat de EU maar effe tegen 2050 CO2-uitstoot neutraal worden? Trapt een ernstige vent als jij daar in?
    Het eerste en enige dat de EU-gangsters tot nu toe in daden verwezenlijkt hebben dat is het planepoolen. Zeker 20 % onder hen neemt al samen één en hetzelfde vliegtuig. Wat een f*cking hoogstaande prestatie is me dat, want nog geen 3 maand geleden vlogen zo maar eventjes 5 Duitse hoogwaardigheidsbekleders met 4 verschillende vliegtuigen naar New York. Dan is planepoolen al een enorme vooruitgang. Bravissimo, EU-klootzakjes.
    https://www.tagesspiegel.de/politik/transatlantik-fluege-der-bundesregierung-vier-flugzeuge-fuer-fuenf-minister/25042946.html

    Enfin, wat me fameus dwarszit bij die afgedankte Vikingen uit Noorwegen is dat ze er dus, met niets anders dan totalitaire corruptie-ethiek, hun zogenaamde smerige olie-toepassingen verbieden in hun eigen land, maar er hoegenaamd geen graten in zien van diezelfde smeerlapperij aan andere landen te verkopen.
    Babietjes, kindjes, bejaarden, holebi's, generisch afwijkenden, migranten, zelfs de doordeweekse gemiddelde Noor wordt er zogezegd doodziek van, van dat verrekte fijn stof, die verdomde CO2, die afstotelijke stikstof, en al dat andere gif te wijten aan de uitlaatgassen van die verschrikkelijke vijand: de op fossile brandstoffen rijdende auto. Dus pompen we die duivelse petroleum-brei lekker uit de Noorse aarde en zeeën, zo'n slordige 2 miljoen vaten per dag!!!! (uiteraard gebeurt dat zonder de minste schade aan flora en fauna aan te richten, zo meticuleus zijn we daar wel....voor wie dat mag geloven), en vervolgens verkopen we dat zwarte, vergiftigde goud voor een smak aan de meestbiedende op de internationale oliemarkt. Helemaal niet erg als andere idioten op de wereldbol er wel ziek van zouden worden.
    Corrupt, met een totaal gebrek aan scrupules en ethiek. Van Zimbabwe of Mozambique zou ik het nog aannemen, van het welopgevoede Noorwegen een tikje minder.

    Ik meen dat mijn punt duidelijk is?
    Die hele groene wave is, ook nu, niets anders dan een perverse geldmachine, een waanidee, rot alvorens het rijp was.
    Die hele jeugdige beweging mag het dan goed menen met de planeet. Wie hetzelfde denkt over de zogenaamde bezorgde politiekers is ziende blind, achterlijk en rijp voor een instelling. Het zou wel eventjes meer dan een mirakel zijn mochten politiekers wel hun woord houden.
    Europa in 2050 klimaatneutraal, wat een kletspraat.
    Gaan we ineens met electrische vliegtuigjes naar Tokyo vliegen?
    Gaan batterijschepen onze groene bananen uit Afrika brengen? Of eten we dan alleen nog seizoensfruit van bij de boer om de hoek?
    Gaan we onze koeien en hele veestapel afleren van scheten te laten?
    Gaan we de hele balkan bruinkool-vrij maken?
    De hysterie rond het maken van (hout)vuur, wat een massahysterie!!! De eerste mens die vuur gebruikte was volgens archeologische vondsten wellicht Homo Eregaster ; ongeveer 1,8 miljoen jaar geleden. Het zelf maken en beheersen van vuur is van vele malen recenter datum: vermoedelijk pas rond de 400.000 jaar geleden. Dus we kunnen er zeker van zijn dat de mens al 400.000 jaar vuur stookt om zich te verwarmen. Graag aannemend dat ze toen met een pak minder op de aardbol waren OK, 4.000 eeuwen houtvuur en nu, in 2019 is het een probleem?
    Wat is die hele EU een fantastische joke.


    De realiteit, kerels, is helemaal wat anders dan wat die hele EU-debielen verkondigen. Maar dan ook volstrekt, volslagen, het volledig andere uiterste.
    Een paar duidelijke voorbeeldjes:

    -Er wordt koortsachtig verder gewerkt aan een van 's werelds belangrijkste pijplijnen : Nord Stream 2. Een pijplijn van om en bij 1200 km van Rusland naar hartje Duitsland, voor de nodige gasvoorzieningen. De nodige aanpassingen werden snel snel door de strot van het Duits parlement geramd om het zaakje toch maar te kunnen laten doorgaan. Dat is nog eens wat anders dan duurzame energie implementeren. Zaakjes met Poetin en C°, die rakkers liggen niet wakker van milieu, hoor. Centjes, centjes en nog eens centjes. Maar Merkel, kwezeltje ongelovig uithangen. Fantastisch toch?

    -Groenen die bekvechten voor groen tegen grijs of bruin? Bossen worden massaal gekapt om windmolenparken te zetten, of in het ergste geval....om de tonnen kolen die er onder zitten op te delven. Lees het gewoon: https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/08/we-gaan-vergroenen-hoor-bos-moet-tegen-de-vlakte-om-windmolens-te-plaatsen/

    -Grootste beursgang van Saudi Aramco, het Saudische staatsoliebedrijf, is een feit: Het is gewoonweg het meest winstgevende bedrijf ter wereld. Haar beursgang is niet onopgemerkt gebleven. Denk niet dat ze met maïsolie bezig zijn,die barmhartige sjeiks en sultans.

    -Opwarming van de aarde, én afkoeling zijn van alle tijden. Nu heerst echter groot, hysterisch alarm, enkel en alleen commercieel opgeklopt, met een fatalistisch sausje eroverheen, smaakt het einde, het vreselijke Armageddon natuurlijk super bitter. De grote schuld. De nieuwe Godsdienst, de nieuwe religie is er eindelijk.... om elk goedgeaarde ziel finaal onder de knoet te hoeden. Het is Jesus 2000 jaar lang redelijk goed gelukt. Met schuldgevoelens te creeëren en volledige volkeren bang te maken, bereik je veel. Het is werkelijk een nieuwe religie aan het worden!
    Het Bloed dat voor u vergoten is, daar zult gij voor boeten, tot de verlossing!
    De Olie die voor u opgepompt is, daar zult gij voor boeten, tot de verlossing!
    Die hele groene hetze is dus niets anders dan het bijbrengen van het verschrikkelijke schuldbesef. Want daar kan je ongelofelijk munt uitslaan.
    Jongens, de aarde is zo groot. De vreselijkste rampen zijn er hier gebeurd, miljoenen jaren voor er een mens ten tonele verscheen die beweerde wat slimmer te zijn dan een aap. Meteorietinslagen, vulkaanuitbarstingen, ijstijden, bosbranden, en ga zo maar door.
    https://nieuws.kuleuven.be/nl/2019/limburgs-zeeleven-overleefde-catastrofale-meteorietinslag-66-miljoen-jaar-geleden

    We zitten hier naar een paar graadjes meer te kijken en doen in ons broek van de angst. Een aanzienlijk deel van NL, was gedurende eeuwen sowieso gebied dat onder water lag. Het is dan ook totaal artificieel drooggelegd. Nog niet zolang geleden kwamen zeeschepen met handelswaar tot in het centrum van Brugge aanvaren. Het dichtslibben van de (huidige) kustlijn, zeg maar van Zeebrugge/Knokke tot aan Brugge, heeft geen zak met opwarming van de aarde, zeewater oid te maken.
    Ijstijden zijn er vrijwel zeker altijd geweest. Die komen en gaan. Ook na de opwarming die nu bezig is, zal het hier binnen 20.000 jaar weer ijs-, ijskoud zijn. Dat is een zekerheid. Daar gaat geen wetenschapper tegenin gaan. Echt, Groenland, was ooit echt groen! Omdat het er warm was en dus grotendeels begroeid was met gewassen. Veel later is er ijs gevormd.
    Dit artikel is dan ook heel verhelderend:
    https://humanoriginproject.com/early-earth-history-the-great-flood/

    Feit is dat er de mensheid ontzettende rampen te wachten staan. Rampen die vroeg of laat toch zouden geschieden. Er zijn er al honderden geweest, er zullen er nog honderden komen.
    Een speling van de natuur en een brokje van Pluto vliegt onze kant uit. Een vulkaan die zich even echt kwaad maakt en het is voorbij.
    Een tsunami die het meent, een zonne-uitbarsting van jewelste, een woeste sprinkhanenplaag, vroeg of laat komen ze. En daar is niets, maar dan ook niets opgewassen.
    De hele panische reacties en regelgevingen zijn even debiel en nutteloos als de zekerheid dat je tafeltje dat je wél ingeklapt hebt, je niet zal redden in het vliegtuig dat naar beneden stort.
     
    275gtb6c likes this.
  11. 275gtb6c

    275gtb6c Formula 3
    Silver Subscribed

    Oct 30, 2006
    1,929
    europe
    Full Name:
    oscar
    Geweldig stuk, ik moet er alleen even echt voor gaan zitten. Kom er snel op terug!

    Ciao
    Oscar
     
  12. milko1969

    milko1969 Formula 3

    Feb 21, 2012
    1,283
    Breda, Holland
    Full Name:
    Milko
    Mooi gesproken, wel blijven adem halen!
     
    Melvok likes this.
  13. MvT

    MvT F1 Rookie

    May 25, 2013
    4,248
    The Netherlands - NH
    Full Name:
    Tijn
    Pffff ongelijke strijd als je het tegen de rijders van de Kamazen en Iveco's moet opnemen, maar dat was natuurlijk zijn intentie (om niet uit te keren) :)
     
  14. MvT

    MvT F1 Rookie

    May 25, 2013
    4,248
    The Netherlands - NH
    Full Name:
    Tijn
    #441 MvT, Jan 6, 2020
    Last edited: Jan 6, 2020
    Tja Onno ik denk dat ik in 2050 nog steeds in een Benzine drinkende Ferrari rij... Daar zal waarschijnlijk de doodstraf op staan tegen die tijd of zeker dat je het moet afkopen om een boompje te laten planten op de top van de Mount Everest. Daar gaat hij ook lekker groeien!

    Met andere woorden EU koopt de CO2 gewoon ergens anders op de planeet af in een bananen republiek en dan zijn we CO2 neutraal net als uit je stopcontact... en zo is de aarde weer rond :-S Zoals je schreef hilarisch, maar eigenlijk diep triest! :)

    Edit:
    Bill Gates is toch wel de man die er serieus over nadenk en met goeie plannen komt (niet zijn plannen, maar gestrande plannen die geen subside krijgen omdat ze werken). Kijk maar eens naar zijn docu op netflix
    https://www.gatesnotes.com/Energy/My-plan-for-fighting-climate-change

    Kunnen we toch nog op Benzine blijven rijden :D
     
  15. djfrens

    djfrens Formula 3

    Jan 9, 2007
    2,112
    The Netherlands
    Professor: Elektrische auto’s zijn grote zwendel en ‘waardeloos’voor het klimaat!
    Image Unavailable, Please Login redactie
    6 maanden ago
    Image Unavailable, Please Login


    Klazienaveen – Een professor van de TH Ingolstadt geeft aan dat elektrische auto’s grote zwendel zijn en ‘waardeloos’voor het klimaat!

    Alleen al VW heeft voor de omschakeling op e-auto’s meer kobalt nodig dan de totale huidige wereldproductie, die ook nog eens met behulp van kinderarbeid tot stand komt. Onze aarde heeft veel te weinig zeldzame metalen voor massale omschakeling op e-auto’s – De gewone benzine auto is 120 x efficiënter dan de E-auto – ‘De enige echte brandstof van de toekomst heet waterstof’.

    Elektrische auto’s zijn ook in Nederland de heilige graal van de linksgroenliberale elite. Jörg Wellnitz, professor aan de Technische Universiteit van Ingolstadt met een professoraat in Melbourne, rijdt er zelf een, maar is alles behalve een fan van het concept. Integendeel, volgens Wellnitz is de straks verplichte omschakeling op E-auto’s een grote zwendel die slechts één doel dient: de autofabrikanten willen hiermee de gezamenlijke uitstoot van hun modellen ‘schoon’ rekenen, om de door de EU aangekondigde miljardenboetes niet te hoeven betalen. De klant is slechts bijzaak. Bovendien is een gewone benzine auto nog altijd 120 x energie efficiënter dan een elektrische.

    Wellnitz veegt het beeld van de Westerse elite van een toekomst met enkel nog E-auto’s op de wegen compleet van tafel. Dat gaat volgens hem nooit zo gebeuren. ‘Volgens de publieke opinie is E-mobiliteit een geweldig iets,’ zegt de professor. ‘Maar als je alle aspecten van dit thema bekijkt slaat dat helemaal nergens op.’

    E-auto’s ‘waardeloos’ voor het klimaat
    Kern van de (on)zin van de E-hype is dat het klimaat er niet of veel minder door belast zou worden. Nog even los van de enorme twijfels die er in de wetenschappelijke wereld zijn over het CO2/opwarmingsverhaal is het autoverkeer voor slechts 16% verantwoordelijk voor de CO2 uitstoot. De mega veehouderij, containerschepen, cruiseschepen en vliegtuigen produceren allemaal veel meer CO2.

    Maar ook zonder CO2 is een e-auto in het geheel niet beter voor het milieu, zo betoogt Wellnitz. Sterker nog, hij noemt elektrische auto’s ‘waardeloos’ voor het klimaat. ‘Voorbeeld: tot de batterij voor één Tesla gefabriceerd is kun je 8 jaar lang met een verbrandingsmotor rijden om dezelfde klimaatbelasting te bereiken.’ De ‘zero emissie’ waar de industrie mee adverteert is dan ook absurd.

    Na 8 jaar kan e-auto op de schroothoop
    Hetzelfde geldt voor het sprookje dat elektrisch rijden veel goedkoper is. Het is namelijk slechts een kwestie van tijd voordat de overheid de stroom die nodig is om de batterijen op te laden net zo zwaar gaat belasten als nu wordt gedaan met benzine en diesel. Zodra dit gebeurt stijgen de maandelijkse kosten voor een e-rijder naar ongeveer 800 euro per maand, en dat voor een auto die na maximaal 8 jaar nog maar zo weinig waard is dat die op de schroothoop kan, omdat de accu’s dan volledig zijn uitgeput.

    Dat houdt in dat autorijden straks –net als destijds in de Sovjet Unie- alleen nog maar voor een klein eliteclubje te betalen zal zijn, en verreweg de meeste huidige autorijders straks met de bus of trein moeten – precies waar de traditioneel autohatende linksgroene partijen altijd al naar hebben gestreefd, en waar ze nu de im- of expliciete steun van de liberale en christelijke partijen voor hebben gekregen.

    ‘Het gaat noch om het milieu, noch om de klanten’
    ‘Ze weten dit alles,’ zegt Wellnitz over de auto industrie. ‘Maar het gaat ze noch om het milieu, noch om de klanten. De redenen waarom Audi, BMW, VW en de andere fabrikanten in deze nieuwe technologie investeren zijn totaal anders. Ten eerste levert het ze miljarden aan EU-subsidies op. Daarnaast voorkomen E-auto’s dat de grote fabrikanten boetes moeten betalen vanwege het niet behalen van de klimaatdoelen, omdat ze met hun zogenaamde zero emissiemodellen hun totale uitstoot naar beneden brengen.’

    Verder willen de auto fabrikanten een ‘groen’ imago opbouwen. ‘Ze maken deze e-auto’s terwijl ze weten dat deze alles behalve de auto’s van de toekomst zijn.’ Een auto manager vertelde hem dat het –met het oog op de subsidies en boetes- voor de fabrikanten echter goedkoper is om e-auto’s te fabriceren dan om dit niet te doen. ‘Het is weliswaar zinloos, maar het kost minder.’

    Winning grondstoffen voor accu’s extreem belastend voor milieu
    Er rijden inmiddels 1,6 miljard auto’s rond op de wereld. Jaarlijks worden er zo’n 80 miljoen nieuwe verkocht, net zoveel als dat er kinderen worden geboren. E-auto’s zullen vanwege de materiële en technologische beperkingen voor de fabrikanten nooit de kern van hun bedrijf worden, maar enkel aan de man kunnen worden gebracht als tweede of derde auto.

    Maar zelfs dan is de belasting die e-auto’s op het klimaat leggen enorm. De winning van lithium (Chili) en kobalt (centraal Afrika) veroorzaakt nu al extreme milieuschade in deze landen, en gaat bovendien gepaard met kinderarbeid . Wellnitz: ‘Als Audi zijn A4 serie enkel nog elektrisch zou gaan bouwen, dan moeten ze de halve wereldmarkt voor kobalt leegkopen.’

    Bij VW hebben ze uitgerekend dat ze voor de productie van e-auto’s 130.000 ton kobalt nodig hebben. Probleem: de totale wereldproductie bedraagt op dit moment slechts 123.000 ton. ‘De VW klanten krijgen de hartelijke groeten van de kinderen in Afrika!’ spot de professor.

    Moderne diesel het milieuvriendelijkst, toekomst heet waterstof
    Niet de e-auto accu, maar de moderne dieselmotor is volgens Wellnitz de schoonste en milieuvriendelijkste motor. Een accu levert slechts rond de 100 Wattuur energie per kilo gewicht. Een benzine auto is met 12.000 Wattuur oneindig veel efficiënter, en een motor op waterstof, naar zijn overtuiging de enige echte brandstof van de toekomst, zelfs 33.000 Wattuur.

    De Consumentenbond oordeelde onlangs op basis van onderzoeken van onder meer overheden en universiteiten dat moderne dieselauto’s net zo schoon zijn als e-auto’s. De luchtvervuiling van moderne dieselauto’s is zelfs ‘te verwaarlozen’ (2). Het weren van dieselauto’s uit grote steden is daarom niets anders dan leugenachtige symboolpolitiek.

    De (overigens eveneens zinloze) Europese klimaatdoelen komen overigens heel eenvoudig binnen handbereik als iedere autorijder gemiddeld 7,5 kilo minder ballast met zich meeneemt, zo stelt Wellnitz. Als alles wordt meegerekend –prijs, prestatie, milieubelasting- dan kom je nog altijd uit bij een benzine-, gas- of dieselauto. E-auto’s zullen slechts een tijdelijke hype blijken te zijn, want ‘de waterstof auto zal er heel zeker gaan komen.’ Zowel politiek als industrie zouden hun energie en enorme hoeveelheden geld daarom veel beter gelijk op waterstof kunnen zetten.

    Wellnitz heeft het nog niet eens over de twijfelachtige veiligheid van e-auto’s. Hoewel we na ons laatste artikel een mail kregen van een Nederlandse Tesla rijder die schreef zeer tevreden te zijn, lezen we nog steeds regelmatig dat e-auto’s spontaan in brand vliegen of zelfs exploderen. Daarnaast moeten Tesla rijders met pech vaak weken tot soms maanden wachten voordat hun auto gerepareerd kan worden, omdat de benodigde onderdelen niet beschikbaar zijn.

    Klimaatsekte breekt welvaart af
    Als politiek en samenleving hun gezonde verstand weer zouden gaan gebruiken, pleit alles ervoor om e-auto’s onmiddellijk in de ban te doen en vol in te zetten op de ontwikkeling van waterstof motoren.

    Helaas hebben we wat het klimaat betreft echter niet meer met op wetenschap en gezond verstand gebaseerde aantoonbare cijfers en nuchtere analyses en conclusies te maken, maar met een elite die een nieuwe religie volgt, een sektarische klimaatreligie, die niets anders zal doen dan onze vrijheid van energie en vervoer en daarmee uiteindelijk onze totale welvaart tot op de grond toe afbreken, om zo de weg te bereiden voor een totalitair neo-marxistisch-socialistisch wereldregime.

    De taak van de door links beheerste media is om u net zo lang wijs te maken dat dit slechts een ‘complottheorie’ is, totdat het een voldongen en niet meer terug te draaien feit is – precies zoals het is gegaan en nog steeds gaat met de vorming van een EU-superstaat.



     
    Alfer likes this.
  16. Melvok

    Melvok F1 World Champ
    Owner Silver Subscribed

    Jul 25, 2008
    14,101
    Amersfoort, The Netherlands, Europe.
    Full Name:
    Mel
    Koren op de molen .. van mij zeker !

    Wat denken we hiervan ?

     
  17. bartzagato

    bartzagato Formula Junior

    Aug 7, 2010
    614
    Belgium
    Full Name:
    Bart
    De energie die het kost om waterstof te maken mag ook niet uit het oog verloren worden. Jammer genoeg is waterstof maken vandaag de dag niet eco.
    Integendeel. Dus waterstof bij de eco-oplossingen rekenen is een beetje vergezocht. Net als bij elektrisch rijden hangt de 'uitlaatpijp' op diverse andere plaatsen dan aan de auto. Lijkt eco, ruikt eco, proeft eco, maar is anno 2020 helemaal nog niet eco.

    Wat mij eigenlijk meer zorgen baart dan de hele transitie van verbrandingsmotoren naar 'alternatieve' energiebronnen, is al het fake news dat ons met de regelmaat van de klok door de strot geramd wordt. Als we allemaal elektrisch gaan rijden, dan komen we er niet met onze aarde. De dure en schadelijke grondstoffen om zonnecellen, batterypacks en andere electronica te maken zullen onvoldoende zijn. En wat aan het einde van de life-cycle? Alles weer de boot op naar Pakistan en India zoals we nu doen, ipv DEFTIG te recycleren? Net als waterstof, dat kunnen we nog niet op een energievriendelijke (en al zeker niet op een energieneutrale) manier maken.

    We moeten iets anders vinden dan onze teergeliefde (pun intended) verbrandingsmotor, maar de huidige oplossingen zijn heus niet heiligmakend.

    Niets doen is ook geen oplossing, maar als regeringen (en een EG) al hun geld begint te zetten op elektrisch rijden, dan vrees ik dat we onszelf flink aan het bedriegen/bedreigen zijn.

    Wetenschap gaat ons over dit en 5 jaar nog flink verrassen met nieuwe, economischere én ecologischere oplossingen. Maar intussen krijgen we de elektrische lolly.
     
  18. milko1969

    milko1969 Formula 3

    Feb 21, 2012
    1,283
    Breda, Holland
    Full Name:
    Milko
    Gewoon lekker benzine blijven rijden, je zelf niet gek laten maken, al helemaal niet door de fiscus.
     
    Melvok likes this.
  19. lewie

    lewie Formula Junior

    Apr 13, 2007
    515
    Netherlands
    Full Name:
    lewie
    Melvok likes this.
  20. Dino2010

    Dino2010 F1 Rookie
    BANNED

    Nov 20, 2006
    4,852
    Belgium
  21. 275gtb6c

    275gtb6c Formula 3
    Silver Subscribed

    Oct 30, 2006
    1,929
    europe
    Full Name:
    oscar
    Haha. Nou net terug van Porsche en die gaan voor max 5 jaar en dan alles e, rest zal wel volgen hè........tja en dan nu een dilemma....nog 1x een AM of toch de Taycan......beide interessant.....
    The Strad, ik weet je voorkeur al, maar wellicht is er nog een ander licht?
    Ciao
    Oscar
     
  22. djfrens

    djfrens Formula 3

    Jan 9, 2007
    2,112
    The Netherlands
  23. Jeka

    Jeka Formula 3
    Silver Subscribed

    Nov 20, 2010
    1,176
    Rotterdam
    Full Name:
    Johan
    Niet geproduceerd maar ontwikkeld, in 2032 komt in dat geval het laatste nieuwe model op de markt dat dan tot uiterlijk 2040 wordt geproduceerd/verkocht. Nog een jaar of 20 dus.
     

Share This Page