Corona (Politieke inhoud goedgekeurd) | Page 20 | FerrariChat

Corona (Politieke inhoud goedgekeurd)

Discussion in 'Holland/Belgium' started by 328gts1987, Mar 22, 2020.

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

  1. milko1969

    milko1969 Formula 3

    Feb 21, 2012
    1,284
    Breda, Holland
    Full Name:
    Milko
    Ik denk dat de druk niet zo zeer voor de kinderen zelf wordt opgevoerd, zoals ze zo mooi weergeven in alle talkshows maar men in deze campagnetijd vooral de ouders terwille zijn, want ooh, ooh wat hebben we het zwaar met zijn allen thuis om constant maar met je kinderen opgescheept te moeten zitten. Mensen kunnen maar weinig flexibel zijn op dat gebied als ze de kinderen niet op school of bij de opvang kunnen droppen. Daar zit de zogenaamde echte pijn in plaats van het zogenaamde sociale isolement waar constant over wordt gesproken.
     
  2. rob.kruiswijk

    rob.kruiswijk Formula 3

    Jun 15, 2014
    1,362
    Netherlands
    Full Name:
    Rob
    Bij dit soort politieke beslissingen zeggen beloftes NIETS. We worden al 10 maanden in de zeik genomen, het wend nooit.
    Het maakt niet uit wat Jaap van dissel rapporteert in het OMT. Of het nu gaat over mondkapjes of vaccinatie en het nut of gevaren ervan, het zijn en blijven politieke beslissingen.



    Sent from my iPhone using FerrariChat
     
  3. marcos

    marcos Formula 3

    Dec 30, 2003
    1,430
    Zuid-Holland - Nethe
    Full Name:
    Marc den D.
    Beide nutteloze maatregelen mijn inziens, maar vanuit mijn situatie ben ik wel erg blij met het open gaan van scholen. Kom al een jaar na 21h niet meer buiten dus...

    Sent from my SM-G950F using FerrariChat.com mobile app
     
  4. marcos

    marcos Formula 3

    Dec 30, 2003
    1,430
    Zuid-Holland - Nethe
    Full Name:
    Marc den D.
    Ik wordt zo moe van mensen die denken dat iedereen zijn kinderen maar dumpt op school en de opvang. School is belangrijk voor een kind. En ik zie toch echt positieve verschillen tussen kinderen die naar een opvang gaan en kinderen die dat niet doen.

    Wij hebben twee kinderen thuis. Een van 2 en een van 6. Die van 6 zit in groep 3 en is nog niet echt zelfstandig. Het is echt geen feestje momenteel. Onze dagproductie is met 50% afgenomen om voldoende aandacht aan de kinderen te geven. Met plezier overigens, want deze kinderen zijn onze toekomst en zij betalen straks onze zorgkosten als we oud en versleten zijn.

    Sent from my SM-G950F using FerrariChat.com mobile app
     
  5. MvT

    MvT F1 Rookie

    May 25, 2013
    4,248
    The Netherlands - NH
    Full Name:
    Tijn
    Daar ben ik het volledig mee eens! De kleuterklas is waar ze het meeste leren. De eerste weken kleuter opvang sprong taalvaardigheid met sprongen vooruit en dan lezen we toch wel elke dag voor. Dat staat voor sommige kinderen nu volledig stil. Ik heb hier 3 andere kinderen over de vloer en dan houden ze elkaar wel een beetje bezig :) en het sociale is dan ook niet helemaal weg. tja... en wie past dan op? inderdaad mijn moeder van boven de 70 en dan denk ik wel eens... ....voor wie doen we het ook alweer? Dit is trouwens een keuze van haarzelf, omdat het haar jong houdt.
     
  6. Andretti Molletti

    Andretti Molletti Formula Junior

    Sep 19, 2010
    345
    Netherlands
    Full Name:
    Dré
    Grappig hoe je alles bij anderen legt. Werk eraan! Ga eens in de spiegel kijken, reflecteer! Je kan het!

    Ondertussen ga ik wat hobbyen aan mijn autootjes, beetje wandelen ... in mijn eigen tijd op een forum zitten :p etc etc.


    Algemeen:
    De Corona epidemie is zo groot als je hem zelf maakt, en bij sommigen is dat erggggg GROOT!
    Het is hier al eerder gezegd in deze draad, maar ik snap werkelijk waar niet wat deze draad op een Ferrari chat moet?
    Dus ik kijk vanaf nu ook niet meer hier .. echt heel triest.
     
    marcos, rysc97 and djfrens like this.
  7. milko1969

    milko1969 Formula 3

    Feb 21, 2012
    1,284
    Breda, Holland
    Full Name:
    Milko
    Je slaat zelf de spijker op zijn kop, je dag productie wordt minder, het is misschien pittig, maar je krijgt er iets anders voor terug, wat toch ook heel mooi kan zijn. Dat school het beste is voor kinderen staat als een paal boven water. Ik wordt alleen zo moe van al dat geklaag om ons heen dat het allemaal zo zwaar is om de hele dag je kinderen om je heen te hebben. Mensen zijn zo gauw van hun stuk als ze worden beperkt in hun normale doen en laten, terwijl we weten dat deze situatie uit eindelijk weer zal veranderen naar de oude. Toevallig weet ik uit eigen ervaring om al 22 jaar een kind in huis te hebben die vanwege een autisme beperking, nooit normaal naar school kon en nooit alleen kan zijn behalve bij zijn ouders, dat is andere koek dan een aantal weken thuis onderwijs. Zou willen dat we konden ruilen met al die anderen.......onze situatie veranderd helaas niet na de versoepelingen.
     
    franc 355 likes this.
  8. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,063
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    Iets waar ik al 10 maanden voorstander van ben:

    https://fd.nl/economie-politiek/1372492/breed-debat-moet-alternatieve-coronamaatregelen-bespreekbaar-maken

    De laatste zin geeft denk ik goed weer waar m.i. een groot probleem is gecreëerd in de maatschappij door eenzijdig en zonder mogelijkheid tot discussie enorm verregaande maatregelen op te leggen waarmee grote aantallen mensen in Nederland maatschappelijk en financieel in de goot zijn gedrukt:

    "Alles is nu een tegenstelling geworden — en dat helpt niet."
     
    Ajax de 1e likes this.
  9. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,063
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    Hierbij de integrale tekst van het FD-artikel:


    De coronamaatregelen moeten soepeler. Als dat leidt tot overbelasting van de intensivecareafdelingen, dan moeten er keuzes gemaakt worden, bijvoorbeeld over wie opgenomen wordt en wie niet.
    Deze oproep, van vier ic-artsen in NRC Handelsblad, lijkt een volgende stap in de verbreding van de discussie over de aanpak van de pandemie. Op zichzelf is de stellingname niet nieuw, zelfs niet binnen het intensivistengilde, maar de oproep maakt nu wel iets los.
    Hugo Touw van het Radboud UMC, een van de vier auteurs, duidde het artikel maandag op Radio 1. ‘Wij willen het debat breder trekken dan de muren van de IC en van het ziekenhuis. Wij willen nog steeds iedereen helpen, wij willen de lockdown niet weg, maar het kan op enkele punten wellicht iets soepeler.’
    Dat is nog een vrij behoudende benadering. Aanvankelijk ging het kabinet voor een 'slimme lockdown' waarbij de economie zo veel mogelijk ontzien moest worden. Groepsimmuniteit naar Zweeds model leek even het doel. Daarna verschoof het accent al snel naar het voorkomen van overbelasting van de zorg en behoud van zoveel mogelijk mensenlevens.
    Maar in zijn laatste advies, het eerste na de avondklokrellen, erkent het Outbreak Management Team 'dat er op grond van diverse maatschappelijke afwegingen dringend ruimte gewenst is voor perspectief en enige versoepeling' — ondanks het feit dat de epidemiologische situatie 'zeer kwetsbaar' geacht wordt vanwege de besmettelijke Britse variant.

    Maatschappelijke effecten
    Maatschappelijke effecten wegen dus mee in het advies van het door artsen bevolkte team. Dat is een goede ontwikkeling, vindt Barbara Baarsma, hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. 'Dat er nu ruimte ontstaat voor een open gesprek betekent ook dat we het beleid rijker kunnen maken, met lagere nevenschade en minder sterfgevallen. Het ging heel lang alleen maar over corona, terwijl de middellange- en langetermijneffecten waarschijnlijk veel groter zijn dan de gezondheidsbaten van preventie van nieuwe coronagevallen. Wel moet het OMT worden omgevormd tot een Herstel Management Team als er bredere adviezen worden gegeven.'
    Als eerste stap gaan de basisscholen over een week weer open. Het lijkt erop dat de avondklok na deze week weer verdwijnt, en dat winkels afhaalloketten mogen openen.
    De Denktank Coronacrisis van de Sociaal Economische Raad vroeg maandag aandacht voor het herstel na de pandemie. Een gunstig neveneffect van het maken van toekomstplannen is dat de plannenmakerij alleen al mensen het zo gewenste perspectief biedt, zei SER-voorzitter Mariëtte Hamer.

    Ethische vraagstukken
    Keuzes maken bij ic-opnames is zeer gevoelig, maar gebeurt in feite al, zegt Martine de Vries, Hoogleraar normatieve aspecten van de geneeskunde in Leiden. 'Het interessante van een bredere blik is dat medisch-ethische vraagstukken dan niet meer medisch-ethisch zijn, maar gewoon ethisch.'
    De discussie wordt er daarmee niet bepaald eenvoudiger op, onderkent de kinderarts. 'Het is op zichzelf wel begrijpelijk dat we heel beperkt gericht zijn geweest op acute medische zorg. Dat is meetbaar, grijpbaar, en de dokter heeft van oudsher veel overwicht. Het is veel moeilijker om dat te wegen tegen psychische schade bij kinderen en jongeren, of economische aspecten. Maar ik ben ervan overtuigd dat we het beter kunnen kwantificeren dan nu het geval is.'

    Publieke druk
    Beleidsmakers zullen te maken krijgen met meer publieke druk, denkt De Vries. 'Als je de deur opent voor bredere afwegingen, zal blijken hoeveel groepen überhaupt nog geen stem hebben gehad. En dan wordt het ingewikkeld. Ik ben er groot voorstander van dat de mensen met de meeste kennis van zaken het beleid bepalen. Maar het totale gebrek aan mensen van buiten de acute medische zorg, dat is echt een misser geweest.'
    De ic-artsen die het opiniestuk plaatsten, maken zich nog steeds grote zorgen over de druk op hun afdelingen. Toch pleitte ook intensivistenvoorman Diederik Gommers dit weekend in een podcast van Radio 1 voor een breed debat. ‘Laat mensen zien dat je met elkaar spreekt en dat je probeert consensus te bereiken. Mensen missen de achtergrond waarom we doen wat we doen. Als je het aandacht geeft, krijg je veel meer bijval.’
    Epidemioloog Amrish Baidjoe, lid van het zogenoemde Red Team dat reflecteert op het coronabeleid van de overheid, juicht een bredere discussie toe. 'Maar dan moeten we wel een duidelijk doel stellen, en vervolgens genuanceerd de consequenties van dat beleid bespreken. Alles is nu een tegenstelling geworden — en dat helpt niet.'
     
  10. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,063
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    Erg opvallend trouwens de afgelopen week: de dagelijkse persberichten van het RIVM over de aantallen positieve testen en aantallen patiënten, die bijna letterlijk en klakkeloos door alle grote kranten en RTL/NOS worden overgenomen, hebben zonder uitzondering een positieve boodschap gehad. Meestal was dit iets van "xxxx positieve testen, (weer) minder dan weekgemiddelde" of "laagste aantal sinds...".

    Dat is erg opvallend want in de negen maanden ervoor bevatte de kop vrijwel zonder uitzondering iets negatiefs. Ook al waren de aantallen positieve testen en patiënten laag en al weken aan het dalen, dan nog was er altijd wel iets 'zorgelijks' uit de cijfers te halen om in de kop of inleiding van het artikel te zetten. En als zelfs dat niet kon, dan kon wel iets gemeld worden over een zorgelijke Britse variant of over dat de cijfers in het algemeen nog veel te hoog zijn.

    De cijfers dalen de afgelopen week niet sneller dan in de vijf voorgaande weken. Wat is er dan opeens verandert?

    Volgens mij heeft het RIVM nu met de avondklok en bijna geheel contactverbod/huisarrest haar gehele wensenlijstje ingevuld zien worden. Daar mogen we nu voor beloond worden met positieve berichten. Het 'perspectief' voor het klootjesvolk mag/moet gecreëerd worden zoals dat zo mooi door het OMT ook wordt genoemd.

    Ik vind het echt triest dat de kranten en RTL/NOS de koppen van de dagelijkse berichten laten bepalen door een paar perspipo's en psychologen van het RIVM en niet door de feiten waarover gerapporteerd wordt.
     
    ope1967 and Ajax de 1e like this.
  11. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,063
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    Interessant artikel dat aangeeft hoe gemakkelijk in deze tijd een waarschijnlijk sensationeel nepnieuwsbericht door de media en in dit geval ook Rutte graag en massaal wordt verspreid en door veel mensen klakkeloos wordt geloofd:

    https://www.tubantia.nl/enschede/enschede-werd-wereldnieuws-door-een-ziekenhuis-dat-niet-bekogeld-werd~ae00488c/?referrer=https%3A%2F%2Ft.co%2F89xMDqAI4u%3Famp%3D1

    Ook bijzonder dat dezelfde media en Rutte dan niet daarna even grootschalig aangeven dat ze onzin hebben verspreid.
     
  12. ope1967

    ope1967 Rookie

    Jul 16, 2017
    12
    De verkiezingen komen eraan, meer woorden maak ik er niet aan vuil...
     
  13. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,905
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred

    Inderdaad een zeer verkeerde interpretatie van feiten door een minster-president en die zich laten leiden door paniek/media propaganda/click-bite
    Begrijp goed dat ik het verkeerd vind dat er geweld/vandalisme wordt gebruikt. Ten alle tijden ongeacht welke partij, politie of niet, punt.
    Maar door het gecreerde "paniek beleid" van afgelopen tijd staat de ME paraat wat tot reactie leid met alle gevolgen van dien.

    Het zou van karakter en correct beleid getuigen, publiekelijk toe te geven meegesleept te zijn in misleidende media en daarmee "de paniek sfeer" in te dammen.
    Maar zoals gezegd door Chris: De verkiezingen komen eraan en dan fouten toegeven is politiek dodelijk.
    Dat merkte De Jong nog vandaag, hij valt van zijn zelf gemaakte sokkel af met zijn GGD verklaringen.
    Morgen mag hij weer uitleg geven aan dat idiote "verdelen van vaccin's" zonder specialisten (=evenementen organisaties die nu stil gelegd zijn door de maatregelen) erbij te betrekken. Dat getuigd van ego dominantie en handelen uit eigenbelang? Zeker niet in belang van de samenleving.

    85+ers uit friesland naar jaarbeurs in Utrecht laten komen met alle risico's van dien voor deze kwetsbare groep en bovendien tegen eigen maatregelen in (=om zo min mogelijk te reizen) voor de prik te komen halen... Dat kan anders, dat is wel zeker!

    Het is dat ons kabinet geen minister (die al demissionair is) naar huis wil sturen tijdens "deze pandemie" maar als er eentje het verdient om op non-actief te worden gezet....
     
  14. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,063
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    https://nos.nl/artikel/2367828-vijftien-ouderen-overleden-na-coronaprik-waarschijnlijk-door-onderliggende-problemen.html

    Weer typerend hoe er geschreven wordt in de media...

    Als ouderen met onderliggend lijden Covid krijgen en sterven dan komt het door covid

    Als dezelfde ouderen koorts en andere bijwerkingen krijgen na vaccinatie en overlijden dan is het veroorzaakt door het onderliggend lijden

    Ik ben geen medicus maar vind het niet vreemd dat er zwakkere ouderen overlijden door het zetje dat ze krijgen van een vaccin dat het lichaam moet trainen op het afweren van een (zeker voor ouderen) zwaar virus. Ik geloof ook wel dat het kiezen is tussen kwaden en dat wel vaccineren de veruit verstandigste optie kan zijn als je het voor de gehele groep ouderen bekijkt.

    Opmerkelijk is wel dat de publieke boodschap moet zijn dat de vaccins volstrekt veilig zijn zonder enige serieuze bijwerking voor welke groep mensen dan ook, en dat media als de NOS pro-actief helpen om dat soort net wat te gekleurde overheidsboodschappen uit te dragen in plaats van kritisch te beoordelen.
     
  15. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,905
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Goed punt Chris: is het niet zus dan is het zo.... Iets wat we afgelopen jaar iets teveel hebben gehoord maar al langer in de NL politiek. Er is gewoon geen eenduidigheid meer zoals voorheen. Ook het aantal partijen draagt daar aan bij lijkt mij, 37 stuks komende verkiezingen.

    Het is inderdaad opvallend hoe "eenkennig" de NOS is tegenwoordig. Het lijkt wel propaganda media.
    Meer media van de gevestigde orde vallen hieronder wat ik echt een bezwaar vindt van onze democratie.

    Gisteren werden "turkse" covid patienten die "geen kans meer hadden" uit NL naar "thuis" gebracht om wel behandelingen te krijgen.
    Hoe kan het zijn dat een medicus in NL kan/mag beslissen wanneer iemand is uitbehandeld?! Wordt vervolgens doodleuk verklaart: "zo is dat afgesproken met elkaar". O ja?! Met wie dan precies? Waar en wanneer is dat vastgelegd? Is dat toevallig tijdens kabinet Rutte bepaald? Die de IC's opdoekte om zo kosten te besparen? En daarbij "deze regel" invoerde om nog meer te besparen op medische kosten?
    Is dat dezelfde Rutte die op handen wordt gedragen en zelf door Europa reist zonder ook maar 1x getest te zijn of in quarantaine te zijn geweest?
    Het is werkelijk niet te geloven wat hier allemaal gebeurd en nix tegen (kan) worden gedaan.

    Horeca gaat nu langzaam in verzet komen (nu pas) door zelf proeven te gaan doen met het ontvangen van gasten en dit te monitoren na een bezoek.
    Dat hadden ze 6 maanden geleden al kunnen gaan doen maar wordt steeds weer verboden. Stel je voor dat de proef aantoont dat het allemaal wel meevalt! Staan ze in Den Haag mooi voor paal met hun avondklok, lockdown en andere maatregelen.

    Zelfs de WHO verklaard nu zelf dat lockdowns niet bedoeld zijn (of zelfs bijdragen) met het beheersen van een Pandemie. Het is een (zwaar)middel om een acute golf te beteugelen en om tijd te winnen voor een juiste aanpak/strategie. Het is op zich zelf dus geen maatregel waarmee je iets bereikt. Aldus de WHO zelf.
    Waarom blijven ze dan in Den Haag volharden in deze maatregel over langere periode? Is dat omdat ze gewoon niet weten wat ze moeten doen?
    We hebben toch vaccin's? Waarom komen die zo langzaam (4 weken nu) op gang? Er lijkt een strategie te worden toegepast om het volk langer (met loze beloftes) te beperken. Ik kan niet bedenken waarom. Al helemaal niet gezien de cijfers op IC's en opnames of besmettingen. Die zijn echt op een (zeer) laag punt gekomen nu. Wat is hier toch aan de hand? 3e Golf?! Waar dan?
     
    Ajax de 1e likes this.
  16. rob.kruiswijk

    rob.kruiswijk Formula 3

    Jun 15, 2014
    1,362
    Netherlands
    Full Name:
    Rob
    Zometeen gaan ze weer meer testen en dan is er sprake van een 3de golf.


    Sent from my iPhone using FerrariChat
     
  17. Bas

    Bas Four Time F1 World Champ

    Mar 24, 2008
    41,356
    ESP
    Full Name:
    Bas
    Hoeveel geld krijgt een ziekenhuis per corona geval/dood? Zoveel mensen gaan dood MET corona ipv DOOR corona.
     
  18. Ajax de 1e

    Ajax de 1e Formula Junior

    Feb 21, 2014
    841
    Holland
    Full Name:
    Steef
    Volgens de televaag neemt de testbereidheid enorm af. Het publiek gaat het een beetje snappen.
    Als er niet meer getest wordt, verdwijnt corona langzaam uit beeld.
    De afgelopen week gemiddeld nog geen 20 IC-opnames per dag, ik weet niet of dit door de vorst komt, ik weet niet hoe dit zich verhoudt tot opnames in de afgelopen jaren (waar influenza NIET werd getest op IC!), maar we waren in elk geval massaal op de been om van dit prachtige winter-kadootje (cadeautje?) te genieten! Je zou dan een enorme toename verwachten van IC-opnames.....we zullen het zien.
    De algemene tendens lijkt te zijn, dat de grootste groep mensen klaar is met de maatregelen. Echter, er zijn wat fanatici die moord en brand roepen tegen de tegenstanders van de maatregelen. Bijna een soort godsdienstwaanzin (waar ik me dus even in heb verdiept). Een heksenjacht (de heksen zijn uiteraard de ‘wappies’), voor deze mensen is er maar 1 waarheid. Dit fenomeen blijft (ook in de wereldgeschiedenis!) een doodeng instrument te zijn. Ik geloof helemaal niet in een complot, maar de overheid heeft een deel van de bevolking wel ernstig in de vrije gedachten geschaad! Er IS geen ruimte voor discussie. Zelfs Marion Koopmans laat zien dat de regels eigenlijk grote onzin zijn, of is zij boven het ‘gewone’ volk verheven? Net zoals Rutte en de Jonge, die krijgen geen corona, want zij leven immers in een bubbel.....zo jammer dit :D
     
    cdriel likes this.
  19. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,905
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Met belangstelling volgde ik de avond-klok-soap. Wat een blunder is dit en gaat nog een staartje krijgen voor de 14000 boetes die uitgedeeld zijn.
    Denken ze in Den Haag effe alles te repareren maar komt er nog een zaakje of 14.000 aan...

    Er is bovendien nog steeds niet het nut van de avondklok aangetoond. Men "denkt" dat het helpt, maar is dat ook zo?
     
  20. Ajax de 1e

    Ajax de 1e Formula Junior

    Feb 21, 2014
    841
    Holland
    Full Name:
    Steef
    Wie komt er met dit weer na 2100 uur nog buiten :D:confused:
    Nu komt de visite een paar uur eerder, de dag wordt gewoon opgeschoven....voor scholieren wordt de dag korter, maar ze stellen alles in het werk om toch te doen wat ze willen doen! Ze proppen alle activiteiten binnen de 'opengestelde' uren ;) Voor sporters is dit helemaal vervelend: steeds op je klokje kijken, om de BOA's/handhaving te snel af te zijn....inderdaad één grote soap.
    Overigens blijken de vaccins niet helemaal hun doel te halen: men blijft vatbaar, sterft voortijdig (?), en geen versoepeling van de regels (in het vooruitzicht). Hoe lang moet dit doorgaan? 2 Jaar? 5 Jaar? 10 Jaar?
    Ouderen die nu binnen 2 dagen sterven na vaccinatie, zouden toch al gestorven zijn....yeah, right :(
    Maar ja, het is kennelijk de enige oplossing die er is.....:eek:
     
  21. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,063
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    #496 ChrisW1, Feb 18, 2021
    Last edited: Feb 18, 2021
    Ik vind het opmerkelijk dat de media zo weinig kritisch zijn over de onzin die de wappies Van Dissel en Rutte uit hebben gekraamd over de Britse variant en de voorspellingen over het verloop van het aantal besmettingen. Dat ligt immers ten grondslag aan heel verregaande maatregelen als de avondklok.

    Midden januari heeft het RIVM voorspeld, en Rutte verkondigd, dat de Britse variant ervoor zou zorgen dat begin februari er 170.000 besmettingen per dag zouden zijn.

    https://www.ad.nl/politiek/bijna-170-000-nieuwe-besmettingen-per-dag-als-britse-variant-nederland-overspoelt~af4ba9b3/

    Ze gaan er op basis van andere uitspraken vanuit dat ze ongeveer 50% van de besmettingen meten via (postieve) testen dus dat zou ongeveer 80.000 tot 90.000 positieve testen per dag zijn. Dat waren er in werkelijkheid begin februari minder dan 4.000....

    Dus ongeveer 20x lager...

    Kort geleden zei Rutte dat op dat moment de Britse variant al goed was voor tweederde van de besmettingen, wederom gebaseerd op die fantastische modelen van het RIVM. Nu blijkt uit steekproeven die in de week daarvoor zijn genomen dat het aandeel van de Britse variant maar 23% was en dat de toename ervan sterk was afgezwakt (een week ervoor was het 22%).

    Rutte heeft dus totale onzin uitgekraamd toen hij zei dat op dat moment de Britse variant goed was voor tweederde van het aantal besmettingen...

    Ondertussen is het aantal besmettingen in Engeland (waar ze zou je zeggen toch ook wel last hebben van de Britse variant) naar een laag punt gekelderd.

    Image Unavailable, Please Login
    Zoals inmiddels veel virologen ook stellen, valt het dus waarschijnlijk allemaal wel mee met de moeilijk te beheersen extra besmettelijkheid van de Britse variant en was er met name in de maand december sprake van een losbandig Brits volk waardoor covid zich goed kon verspreiden (begin december zijn veel corona maatregelen daar losgelaten die begin januari weer zijn ingevoerd).

    De modellen en voorspellingen van het RIVM kloppen de afgelopen maand voor geen meter.

    Na een maand van paniekzaaien en het daardoor nemen van draconische maatregelen zou je toch mogen verwachten dat de media kritisch beoordelen wat de regering en het RIVM ons proberen wijs te maken. Niet dus. Waarschijnlijk wordt dit mooi onder het tapijt geschoven en gaan we zodadelijk door met paniekzaaien over een volgende variant.
     
    Ajax de 1e likes this.
  22. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,905
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Ik vind het zorgelijk dat "onze volksvertegenwoordiging" als makke lammetjes het algemene geluid volgen, gevoed door een partijdige media.

    De NOS zond een mooi item uit over mr W. Engel die een vader blijkt te hebben (wie niet?) welke ooit een camping te hebben gehad "fort oranje" welke al jaren gesloten is. Ik vroeg me tijdens dit item af wat dit profiel tot doel had. Wat heeft een papa van een bepaald persoon te maken met die rechtszaak? Dit is nieuws anno 2021 op NOS om 20:00 waar toch veel naar gekeken wordt.

    Ik vind het schrijnend dat de NOS zich blijkbaar tot dit soort riool journalistiek verlaagd (of wordt gedirigeerd) om meningen te laten vormen over personen die kritisch durven te zijn. Ik ben het zeker niet met alles eens met mr Engel maar sommige punten snijden hout, wat werd bevestigd door de rechter. Het geeft helaas een bevestiging dat er op de achtergrond gerommeld wordt, op hoog nivo. Zelfs zo hoog dat onze koning nog voordat er een wet in de kamer is besproken al ondertekent. Dat is letterlijk de omgekeerde wereld, eerst (laten) tekenen en dan pas opstellen. Niemand opgevallen?

    Ik had van die knappe koppen in Den Haag meer verwacht. Nu de avondklok "legaal" is (lees: ze hebben nu hun werk wel grondig gedaan) willen ze eerst even gebruik van maken want anders was al die ophef (lees: hun geblunder) nog voor nix ook...
    Kortom ze houden zich voorlopig aan een avondklok alleen maar om hun gelijk te tonen. Of het zin heeft blijkt nergens uit. "Het vermoeden dat het werkt" is voor mij niet voldoende maar blijkbaar voor 80%(!) van de bevolking wel?! Een cijfer die genoemd werd op de radio. Kan me niet voorstellen dat (bijna) iedereen het eens is met dit beleid.

    Ik vind het meer symbool politiek worden dan een beleid. Het is zorgelijk dat een politicus zijn eigen belang (=carrière) boven dat van het volk stelt.
    Ze willen gewoon niet toegeven dat de engelse variant beheersbaar is en dat zelfs nu de zorgsector zorgen uitspreekt over "gevolg-schade"

    Gevolg-schade in de vorm van leed, onbehandelde ziekten, te late prognoses en psychose. Daarnaast de leer achterstanden die nu schrikbarende vormen begint aan te nemen. Ten slotte de economische schade en de gevolgen ervan. We moeten dadelijk tot 80 jarige leeftijd blijven werken om de tekorten aan te vullen. Ik wil graag die taak, aan de voorstanders die hier zijn van dit beleid, overdragen.

    Ik kan niet wachten op de verkiezingen om de "pinokkio's" in Den Haag tot de orde te roepen.
     
  23. Andretti Molletti

    Andretti Molletti Formula Junior

    Sep 19, 2010
    345
    Netherlands
    Full Name:
    Dré
    Dat corona kan me gestolen worden, maar waar op te stemmen om die Rutte en zijn clubje kwijt te raken ... daar ben ik dan wel oprecht geïnteresseerd in?
     
    cdriel and 328gts1987 like this.
  24. djfrens

    djfrens Formula 3

    Jan 9, 2007
    2,113
    The Netherlands
    mijn proteststem gaat naar PVV... snelheid naar 140 op snelwegen
    Wordt tijd voor een andere wind door DenHaag.. VVD ben ik klaar mee..
     
    Andretti Molletti and 328gts1987 like this.
  25. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,905
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Net effe Lubach op zondag terug gekeken. Heeft er wel een heldere blik op gang van zaken. op de IC liggen voornamelijk mannen met overgewicht van +50.
    die moeten nog volgens de Jong effe wachten op een prikkie.
    Rutte steunt hem daarin. Het is werkelijk van ... los dat iemand op de administratie van verzorghuis wel gevaccineerd worden en de “echte” groep niet of zelfs moeten wachten.
    ME, politie maar ook rijbewijs-instructeurs gaan voor, dat is urgent...

    Afijn morgen maar weer rijden met een groepje, geen route (mag niet) maar komen "toevallig" (+10 auto's) elkaar tegen. Doe je mee Frans, Dre, steef?
     

Share This Page