2dehands markt dood? | Page 2 | FerrariChat

2dehands markt dood?

Discussion in 'Holland/Belgium' started by pninja005, Jun 6, 2024.

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

 1. Maximus1973

  Maximus1973 Formula 3

  Oct 29, 2016
  1,447
  Even heel gechargeerd denk ik dat de locatie een hele boel doet.
  Ik ben zelf niet woonachtig in de Randstad en daar merk ik de negatieve associatie helemaal niet.
  Die vlees, vlieg en auto schaamte wordt ons door de media een een bepaalde richting aangepraat en is nergens op gebaseerd behalve politiek gekleurd.
  Zodra je op bovenstaande punten een intelligentie discussie met iemand wil voeren is het altijd zwart of wit, links of rechts en niets er tussen in.
  En daar gaat het fout (in de wereld).
  "Ik heb gelijk en jij bent fout!"
   
 2. Enzo Sebastian

  Enzo Sebastian Formula Junior
  Silver Subscribed

  Aug 2, 2020
  262
  Amsterdam
  Full Name:
  Laurence Sebastian

  Daar ben ik het totaal niet mee eens eigenlijk; ik heb met patiënten (die vanuit heel het land komen) en collega's (ook door het hele land gesitueerd) veel gesprekken over deze bovenstaande onderwerpen en het zijn altijd wel interessante gesprekken en bemerk ik wel een open blik hoor. Technisch gezien komt het erop neer dat ik eigenlijk ook wel vaak inzie dat veel van 'onze' keuzes voor een onomkeerbaar gevolg hebben geleid dat niet altijd in het goede uitpakt voor onze planeet. Dat is technisch gezien waar het op neerkomt. Diervriendelijk vlees bestaat gewoon niet en ik ben een dierenvriend, maar ik houd ook van vlees. Zelfde geldt voor het gebruik van fossiele brandstoffen; ik vind een NA V8, V12 of V6 heerlijk klinken en rijden, maar ik besef me heel erg goed dat het niet goed is, al die CO2 de lucht in te stoten. Het probleem is ook; de oplossing is zwart of wit, rechts of links. Als je echt feitelijk gaat kijken is er geen gulden middenweg in deze discussie.

  Het enige wat ik zelf merk is dat Nederland te vol is, het geen autoklimaat biedt (zowel financieel als meteorologisch) en als ik fijn wil rijden moeten alle sterren in lijn staan, kan ik er in NL een beetje van genieten. Daarbij komt dat - sinds ik een kleine heb - ik me veel meer realiseer dat tijd spenderen met de kleine 100x belangrijker en leuker is eigenlijk, en dan komt het punt dat je je gaat afvragen: wat ben ik eigenlijk aan het doen met al die (sport)wagens! Haha.

  Tja, slap verhaal eigenlijk, want in the end is het gewoon een egoïstische keuze om deze hobby vol te houden en dat besef ik me al te goed. Ik denk echter dat het enthousiasme voor liefhebbers- en sportauto's langzaam weg ebt en dat zal denk ik ook in de tweedehands markt zichtbaar zijn..
   
 3. Maximus1973

  Maximus1973 Formula 3

  Oct 29, 2016
  1,447
  Gelukkig wonen we in een land waar iedereen het recht heeft op zijn eigen mening en deze ook vrij mag etaleren.

  Ik lees vooral in jouw stukje dat je een mening, met de beste bedoeling, toch als een feit wilt zien. Wat zijn bijvoorbeeld "onze keuzes", heb ik daar ook wel een deel in gehad. Daarnaast gaat geen mens, panel, club wetenschappers er uit komen om glashard en feitelijk te kunnen beweren wat dan precies onze keuzes zijn en welke invloed die hebben. We baseren ons op diverse modellen en die spreiding in die modellen is zo vreselijk ruim dat het zowel links als rechts op kan gaan.
  Er zijn op Youtube zat grappige nieuws berichten te vinden uit de jaren 60-70 die het hebben over wereldwijde overstromingen in het jaar 2000....
  Daarnaast is het klimaat op aarde behoorlijk in kaart gebracht (jazeker, ook weer via diverse modellen) van de afgelopen miljoenen jaren en die laten een heel, heel ander beeld zien qua opwarming......
  Nee, ik wil geen klimaat ontkenner zijn; maar ik laat mij ook niet in een hoekje plaatsen als zijnde boosdoener en wereldvernietiger omdat ik zo nodig op de wereld besta.

  over autos'en verbrandingsmotoren is al net zoveel geschreven als over elektro auto's. Die discussie zal nog wel even blijven. De consensus is wel dat beide voor- en nadelen hebben als je met zo goed mogelijk een open blik blijft kijken.

  en dan nog even het CO2 'probleem' ook dat roept de media maar steeds. Maar, is CO2 wel zo slecht. het publiek neemt dat ook maar zomaar aan; want dat is slecht'; toch...? Vraag je even door dan realiseert niemand zich dat CO2 keihard nodig is voor al het leven op aarde! zonder genoegCO2 op aarde sterft al het leven uit. Sterker nog, er zijn gedurende de levensduur van het leven op aarde best wel een aantal kritieke momenten geweest qua CO2 die veel te laag was. En ja, ook als je daar nu naar kijkt zijn de huidige CO2 niveaus echt laag ten tijden van de dino's. En nog sterker, een hoge CO2 gaat hand in hand samen met groei van leven (natuur); dus ja....

  Dier vriendelijk vlees bestaat niet. Klopt, maar dat ligt ook aan de definitie. De mens is een alles eter; dat is de reden dat wij extreme temperaturen en leefomgevingen kunnen weerstaan en zelfs in kunnen gedijen. Sterker nog we hebben zelfs diverse ijstijden overleefd; toen waren er geen groente tuintjes....
  Van alle voedingsstoffen is proteine de enige die voor ons mensen essentieel is; sterker nog dat is de vertaling van proteine. Gelukkig hoeven we die niet alleen uit vlees te halen; en kan dat ook uit groente. Maar dan zul je zo vreselijk veel groente moeten eten dat het bijna niet te doen is. En dan nog zien we heel duidelijk uit alle wetenschappelijke onderzoeken dat proteine uit groente van een mindere biologische waarde is dan vlees of zuivel; dierlijk dus.
  Dus ja, het is niet vriendelijk om dieren te eten voor vlees; maar dat is helaas wel de 'natuur' en hoe wij ontstaan zijn vanuit de evolutie. Koop dan vlees van een biologische boer; of plaatselijke veehouder; legio oplossingen; kijk ook een bij grutto.....

  Maw je geeft zelf aan dat er geen gulden midden weg; die is er dus wel degelijk! Het ligt meer hoe je zelf naar de diverse kwesties kijkt.....

  Dat jij er zelf minder van geniet heb je dus ook zelf in de hand.... alhoewel je laatste opmerking wel de beste is; tijd spenderen met je kids is zeeeeer waarschijnlijk veel en veel belangrijker dan een leuk ritje met welke auto dan ook!
   
 4. Melvok

  Melvok F1 World Champ
  Owner Silver Subscribed

  Jul 25, 2008
  14,165
  Amersfoort, The Netherlands, Europe.
  Full Name:
  Mel
  EENS Maximus !

  Ik geniet met mijn 70 jaren nog steeds van alles ... vrijheid (in de ruimste zin van het woord), mijn echtgenote/familie, de Ferrari hobby, kleinkinderen, vlees eten ... en het vormen van mijn eigen opinie.

  Alleen zo kan je n.m.m. met plezier in dit redelijk volle landje (over)leven ...

  Have FUN allemaal hier :)
   
  Maximus1973, Jeka and Ferryducati like this.
 5. Enzo Sebastian

  Enzo Sebastian Formula Junior
  Silver Subscribed

  Aug 2, 2020
  262
  Amsterdam
  Full Name:
  Laurence Sebastian
  Haha ik geniet ook van van alles, denk alleen dat er een kentering gaande is in de maatschappij en dat onder andere invloed heeft op de tweedehands markt, daar ging dit topic over ;)
   
  Maximus1973 and Melvok like this.
 6. milko1969

  milko1969 Formula 3

  Feb 21, 2012
  1,393
  Breda, Holland
  Full Name:
  Milko
  Zou mooi zijn, alle prijzen terug naar niveau van 15 jaar terug, koop je weer iets leuks voor een normaal bedrag.
   
 7. Melvok

  Melvok F1 World Champ
  Owner Silver Subscribed

  Jul 25, 2008
  14,165
  Amersfoort, The Netherlands, Europe.
  Full Name:
  Mel
  Stond toen (15 jaar geleden) een 512TR voor € 65.000 en een F40 bij MH te koop voor € 365.000 :)
   
  Payamx likes this.
 8. dirktor

  dirktor Formula Junior

  Feb 9, 2005
  948
  Amsterdam, NL
  Full Name:
  Dirk
  en was de F50 ook zo rond de 500.000 euro
   
 9. Enzo Sebastian

  Enzo Sebastian Formula Junior
  Silver Subscribed

  Aug 2, 2020
  262
  Amsterdam
  Full Name:
  Laurence Sebastian
  En kocht de vorige eigenaar van mijn half vrijstaande huis naast Amsterdam het voor 375.000€ haha.
   
  Payamx and pninja005 like this.
 10. Melvok

  Melvok F1 World Champ
  Owner Silver Subscribed

  Jul 25, 2008
  14,165
  Amersfoort, The Netherlands, Europe.
  Full Name:
  Mel
  Those were the days my friend (song van ... Mary Hopkin) ...
   

Share This Page