Corona (Politieke inhoud goedgekeurd) | Page 59 | FerrariChat

Corona (Politieke inhoud goedgekeurd)

Discussion in 'Holland/Belgium' started by 328gts1987, Mar 22, 2020.

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

  1. Ajax de 1e

    Ajax de 1e Formula Junior

    Feb 21, 2014
    842
    Holland
    Full Name:
    Steef
  2. milko1969

    milko1969 Formula 3

    Feb 21, 2012
    1,285
    Breda, Holland
    Full Name:
    Milko
    Oké, maar je hebt nog steeds geen antwoord op Bert zijn vraag gegeven, wat is jouw functie in de zorg daadwerkelijk? Ben ook razend nieuwsgierig gezien alle kennis en feiten die je hier verspreid of tegen ingaat. Zelf weet ik er beroepsmatig helemaal niets van als Automotive man.
     
    djfrens likes this.
  3. Harry-SZ

    Harry-SZ F1 Rookie

    Cafe weltschmerz is 1 van meest onbetrouwbare bronnen op het www he, dus haal daar nou maar geen info vandaan.
    Doe onderzoek naar zo'n site en de lui die erachter zitten. Vaak hetzelfde soort als dansleraar Willem.

    https://pointer.kro-ncrv.nl/ruim-250-onbetrouwbare-nieuwsberichten-over-covid-19-verspreid-via-twitter


    https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/bij-cafe-weltschmerz-ziet-de-wereld-er-heel-anders-uit~b8261bb4/
     
  4. roger_l

    roger_l F1 Rookie

    Apr 27, 2002
    2,708
    Netherlands /Utrecht
    Full Name:
    Roger
    Als je de energie die je daarin steekt nou eens zou steken in het achterhalen van de belangen van alle OMT-leden, Osterhaus, Marion Koopmans, Fauci, Drosten etc etc dan stak ik de vlag uit....
     
  5. cdriel

    cdriel Karting

    May 30, 2016
    173
    De pest is dat er ook inderdaad veel wilde complottheorieën verspreid zijn, vooral in het begin van de crisis. Op een ongefundeerde manier zonder bronnen oid en vaak via de socials. Dat is zeker waar en ik denk ook dat iedereen dit wel zal onderschrijven.

    Wat wel belangrijk is om te beseffen, is dat de media sinds het begin van de crisis gelijkgeschakeld met het overheidsbeleid opereert en dat de "factcheckers" hierbij een rol van gatekeeper vormen om alle dissidente geluiden te smoren.

    In december vorig jaar is het Trusted News Initiative opgestart door de grote nieuws outlets met o.a AP, AFP, BBC, CBC/Radio-Canada, European Broadcasting Union (EBU), Facebook, Financial Times, WaPo, Google/Youtube, Twitter, Microsoft, Reuters, etc. Met als doel: nepnieuws tegengaan.

    Het probleem hierbij is niet zozeer om wilde complottheorieen te ontkrachten, want dat vindt iedereen prima. Het probleem is dat alle wilde complottheorieen op één hoop worden gegooid met dissidente geluiden van o.a wetenschappers en journalisten en alles dat afwijkt van het narratief dezelfde stempel "Fake News" krijgt. Zeker in de virologie icm geneeskunde moet veel bevraagd en bediscussieerd kunnen worden in een open debat. De modellen, voorspellingen en maatregelen zijn vaak al even onwetenschappelijk en meer politiek. Dus de gezonde discussie verdwijnt daarmee.
    Dat is natuurlijk een slippery slope naar censuur en propaganda.

    In een democratie bevraagt en betwist de journalistiek vooral de zittende macht. Momenteel gebeurt dat vooral bij de oppositie.
     
    roger_l likes this.
  6. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,907
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    #1458 328gts1987, Nov 23, 2021
    Last edited: Nov 23, 2021
    tux, ik neem zeker niet alle berichten als waar aan. Dat dolfijnen weer in Venetië zullen gaan zwemmen (deden ze dat dan eerder?) doordat Corona er is het dierenrijk weer zou floreren (=1 van de beweringen uit jou link) kan ik zeker op waarde/waarheid inschatten. :p

    Het mag duidelijk zijn dat ik daar niet in trap, toch bedankt voor de waarschuwing.

    ik vind het eerder “verdacht” dat er aan de pcr test cyclus wordt gedraaid (je weet wel; het aantal keren dat versterking wordt uitgevoerd om het spoor van covid in jou sample te vinden) zonder bekendmaking Daarvan in MSM...

    Lijkt mij toch wel een belangrijk een fundamenteel punt aangezien alle beleid op dit moment op deze “positieve uitslagen” wordt bepaald, niet?

    Om deze versterking en daarmee betrouwbaarheid in beeld te brengen wordt de versterking in een grafiek aangegeven. Een pcr test uitslag is dus pas op werkelijk waarde in te schatten als je weet hoe deze is uitgevoerd.

    Dat is ook de reden (naar ik begrijp) dat 2e kamerlid Haga hierover kamervragen stelde:
    Wie heeft deze aanpassing gedaan?
    Waarom is dit niet bekend gemaakt?

    Ik had dit van Haga nooit ontdekt als ik niet op enkele video’s van Café Weltschmerz had gekeken.
    Het staat los van welke theorie ook die ik daar zie/hoor, maar ik vind het ook belangrijk dat deze vragen worden beantwoord. Wie niet?

    PS de Jong kon (wilde?) deze vragen niet beantwoorden waardoor ze naar Van Dissel zijn gegaan. Die wel de uitleg kon geven hoe het technisch zat maar niet “Wie” dit had aangepast. Deze vraag is tot op heden niet beantwoord. Typisch, niet?

    Het is precies zoals Cees hier net boven post. Veel wordt over 1 kam geschoren en daarbij gaat echte journalistiek ook verloren.
    Sommige kritische vragen blijven onbeantwoord maar moeten zeker niet gevuld worden met onzin. Echter moeten wel beantwoord worden en dat is iets waar ik me zorgen over maak. Ze blijven onbeantwoord of je kunt ze (bijna) zelf invullen.
     
    rob.kruiswijk likes this.
  7. rob.kruiswijk

    rob.kruiswijk Formula 3

    Jun 15, 2014
    1,365
    Netherlands
    Full Name:
    Rob
    Nog even en je gaat ook vragen naar zijn jaarlijkse beoordelingen en salaris verhogingen om een beeld te krijgen of Ajax de 1e wel goed werk af levert.




    Sent from my iPhone using FerrariChat
     
  8. Dr. E

    Dr. E Rookie

    Sep 8, 2019
    37
    Ajax de 1e likes this.
  9. rob.kruiswijk

    rob.kruiswijk Formula 3

    Jun 15, 2014
    1,365
    Netherlands
    Full Name:
    Rob
    Vakantie park Oostenrijk is nog even dicht

    De 70 nederlandse aspirant ski leraren die naar Oostenrijk met het busje gingen om hun ski leraar crertificaat te verwerven om in Oostenrijk les te mogen geven zijn na 4 dagen (Oostenrijkse lockdown) terug in Nederland.

    De schnitzel paniek is weer aangewakkerd, en dit is geen fake nieuws. Ook in de alpen kun je besmet worden dus blijf binnen, mondkapje op, vermeid contacten en slaaaaap lekker


    Sent from my iPhone using FerrariChat
     
  10. rob.kruiswijk

    rob.kruiswijk Formula 3

    Jun 15, 2014
    1,365
    Netherlands
    Full Name:
    Rob
    Harry, kun je een lijst geven van betrouwbare bronnen en websites?
    Jij schijnt dat te weten dus deel die info even hier, ik zal een begin maken
    NOS, telegraaf, ?
    Als jij dat even aanvult dat zou handig zijn.



    Sent from my iPhone using FerrariChat
     
  11. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,063
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    Bizar hoe lang dat gezever over PCR-testen kennelijk blijft hangen. Ik had een jaar geleden na toen al miljarden uitgevoerde PCR-testen al verwacht dat die onzin wel uit de wereld zou zijn.

    Als je echt geïnteresseerd bent in het antwoord op de vraag van Haga van ruim meer dan een jaar geleden (en wie is dat nu niet volgens jouw eigen post :) ), zou je dit toch eens moeten lezen:

    https://www.rivm.nl/sites/default/files/2020-11/15102020%20Toelichting%20op%20vraag%20van%20Haga%20aan%20Jaap%20van%20Dissel_AM16102020_final.pdf

    De PCR-test is behoorlijk betrouwbaar gebleken als het gaat om het vaststellen van of iemand besmet is met Covid. Als je je al zorgen maakt over de betrouwbaarheid van de testen, dan zou ik dat doen over de negatieve testen in geval van relatief recente besmettingen (mensen die dan kort erna alsnog positief testen). Qua aantal en risico voor de maatschappij is dat volgens mij een veel serieuzer iets dan positieve uitslagen bij mensen die helemaal niet besmet zijn.

    Als dat niet zo zou zijn, zouden er inmiddels ook bijvoorbeeld veel verhalen zijn van bekende sporters die (eerst) positief getest waren en daarna gelijk weer negatief getest werden. In dat soort situaties worden sporters die op het punt staan van kostbare quarantaine en tijdelijke sportuitsluiting natuurlijk meestal vaak veelvuldig weer getest om uit te sluiten dat het gaat om een foutieve test.

    Gelijk vanaf het begin van de Corona crisis hadden we in het kleine Nederland al zo’n 50 laboratoria waar onder leiding van veelal eigenwijze mensen los van elkaar PCR-testen werden gedaan en waarvan de uitslagen bij elkaar werden gebracht via het RIVM. Het zou gelijk zijn opgevallen als er in bepaalde laboratoria een onverklaarbaar significant hoger positief testpercentage zou zijn dan in andere.

    Ik vind het typerend dat via de wappiekanalen en via wappiepolitici als die van het FvD vage verhalen over zoiets als testcycli naar voren worden gebracht, terwijl als men echt twijfelt aan de PCR-test het heel eenvoudig is om langs directe weg aan te tonen of deze werkt of niet.

    Bijvoorbeeld gewoon een (idealiter) duizendtal proefpersonen ieder bij drie testlokaties die met (idealiter) verschillende labs werken PCR-testen laten afnemen (per persoon natuurlijk wel op dezelfde dag). Daar zouden dan toch veel verschillende testuitslagen per persoon uit moeten komen? Zoiets kost niet veel en is snel uit te voeren. Het FvD of nu Haga zelf hebben echt wel meer dan genoeg budget om zoiets uit te voeren. Jij zou zoiets zelfs wel kunnen organiseren zonder dat het je veel kost.

    Dit is natuurlijk exact wat al op iets professionelere schaal is gedaan om de PCR-test te valideren. Daar zullen veelvuldig dezelfde samples meermaals getest zijn om te kijken of de uitslagen consistent zijn.

    Bepaalde mensen willen denk ik echter graag over alles rondom covid ruis en anti-overheidsgedachten verspreiden en gezien jouw post blijft zoiets als over de testcycli nog extreem lang hangen ook. Een paar mensen hier willen denk ik in het algemeen ook wel heel veel liever horen dat PCR-testen en vaccins niet werken dan het omgekeerde; sommigen denk ik zoveel liever dat ze nooit meer zouden kunnen geloven dat ze werken en alle informatie vanuit die invalshoek opzoeken en inzien.

    Het gaat het denk ik overigens al lang niet meer om het aantal positieve testen. Het gaat veel meer om het aantal mensen dat de ziekenhuizen binnenstroomt. En die instroom vind ik op dit moment best zorgelijk.
     
    Harry-SZ, djfrens and 275gtb6c like this.
  12. Ajax de 1e

    Ajax de 1e Formula Junior

    Feb 21, 2014
    842
    Holland
    Full Name:
    Steef
    Ook uit de medische wereld (ik had gemeld dat de organisatie enorm groeit….je hoeft dat niet aan te nemen hè, ik hoef hier niets te bewijzen, dat doen jullie ook niet ;) ), maar het is even een vrolijke noot naar de ‘minister van volks-krijg-de-tering-heid’!
    Geniet er van :)
     
  13. milko1969

    milko1969 Formula 3

    Feb 21, 2012
    1,285
    Breda, Holland
    Full Name:
    Milko
    Nee hoor, het was in eerste instantie overigens niet mijn vraag maar die van Bert, maar aangezien het antwoord niet werd gegeven werd ik extra nieuwsgierig.
    terwijl Ajax normaliter toch altijd heel snel en gevat in het toetsenbord klimt, Wel tof dat jij het voor hem opneemt overigens hoor!
    Ben nog steeds benieuwd naar het antwoord!
     
  14. Ajax de 1e

    Ajax de 1e Formula Junior

    Feb 21, 2014
    842
    Holland
    Full Name:
    Steef
    Nu dit weer….ik vraag me echt af wat er in die hoofden van het demissionair kabinet omgaat! Die Wilders is steengoed!
    Vooral op Rutte blijven stemmen, geweldig leider (…..naar de afgrond!)
     
  15. rob.kruiswijk

    rob.kruiswijk Formula 3

    Jun 15, 2014
    1,365
    Netherlands
    Full Name:
    Rob
    #1467 rob.kruiswijk, Nov 23, 2021
    Last edited: Nov 23, 2021
    Chris,

    "Het gaat denk ik overigens al lang niet meer om het aantal positieve testen. Het gaat veel meer om het aantal mensen dat de ziekenhuizen binnenstroomt. En die instroom vind ik op dit moment best zorgelijk."

    Het gaat al een lange tijd niet meer over volksgezondheid, anders hadden de gevaccineerden ook wel moeten testen voor toegang, maar daar is geen draagvlak voor, dus de gevaccineerden blijven mensen besmetten op drukke locaties waar testen voor toegang ingezet wordt. Eigenlijk kan je zeggen dat het de pandemie is van de gevaccineerden omdat ze inmiddels in de meerderheid zijn qua aantallen, zich niet testen en anderen besmetten op drukke locaties.

    Wat wel zorgelijk is is dat de zorg capaciteit sterk verminderd is, en dat lijkt mij ook iets dat wel opgelost kan worden.
    Je kunt bijvoorbeeld een paar Corona ziekenhuizen openen met personeel dat alleen gespecialiseerd is op corona verschijnselen, volgens mijn hoeft er in die ziekenhuizen niet geopereerd worden, het kan veel effectiever allemaal, met een sterk verkorte opleiding, en als het behoorlijk betaald zijn er mensen genoeg te vinden. Echter er gebeurt helemaal niets op dit vlak en we hebben dat echt nodig en daar zou juist paniek over moeten zijn.

    De instroom vindt ik niet zo zorgelijk, ik raak er niet van in paniek.
    Welcome to the reality.

    Mijn advies aan gevaccineerden, ga je testen voor toegang als je er echt wat aan wilt doen i.p.v. drammen dat iedereen gevaccineerd moet worden, want dat kan ten eerste helemaal niet, het gaat ook niet gebeuren, on-realistisch, is geen draagvlak voor anders had iedereen zich wel gevaccineerd.

    Testen voor toegang kost niet veel tijd, je helpt er een ander mee, dat is de huidige situatie.

    Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je in te schrijven voor de boosterprik en hopen dat het allemaal goed komt.
    Hope is not a strategy
     
    Ajax de 1e likes this.
  16. Ajax de 1e

    Ajax de 1e Formula Junior

    Feb 21, 2014
    842
    Holland
    Full Name:
    Steef
    Wat een ongelofelijk goede toespraak van Kuzu! Heren, open die oogkleppen, en probeer dit eens goed te volgen, en zet hem NIET weg als wappie, dat zijn jullie inmiddels zelf! Die prikken maken je wappie, en de oversterfte is bizar te noemen! Hebben jullie wel begrepen wat er in The Herald stond! Haal die stront uit je ogen!
    Gooi die oogkleppen eens een keer af, en verval niet steeds in de cijfertjes van De Jonge en de vaderlandse media! WORDT WAKKER!


    Weten jullie eigenlijk wel wat dat is, oversterfte en doodgeborenen??? Als we dat in Jip&Janneke taal moeten uitleggen, zeg het maar hoor!
     
    rob.kruiswijk likes this.
  17. rob.kruiswijk

    rob.kruiswijk Formula 3

    Jun 15, 2014
    1,365
    Netherlands
    Full Name:
    Rob
    Het is dus nu ook jou vraag.
     
    Ajax de 1e likes this.
  18. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,907
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Chris, het PCR-testen is een voorbeeld (naar aanleiding van Harry's post) dat er op verschillende kanalen toch nuttige info te halen is. Ook nog naderhand omdat op het moment zelf de info (nog) niet voorhanden was.
    Dat er aan de PCR test is "gesleuteld" is dus duidelijk, toen. Het is gewoon gedaan, maar we weten nog steeds niet door wie...

    Ik ben nu o.a. aan het kijken naar de A-status van Corona, ook zo'n bijzondere stap die "noodzakelijk" was in dit beleid. Als die er niet was geweest, was het anders (let op: ik zeg niet beter) gelopen dan tot nu toe. We waren nooit in een 3/2G discussie terecht gekomen en dus de moeite waard om nog eens te bekijken met de kennis van nu.

    PS gezien dat de UK geen extra maatregelen neemt met oplopende cijfers? Daar lijken ze te vertrouwen op de vaccinatie & boosterprik voor die deze hebben, precies zoals het hoort in mijn ogen. Wel met voldoende IC-capaciteit daarnaast.
     
  19. milko1969

    milko1969 Formula 3

    Feb 21, 2012
    1,285
    Breda, Holland
    Full Name:
    Milko
    Klopt, maar nog steeds geen antwoord behalve een like van Ajax op jouw post, op een hele simpele vraag, maar misschien is het antwoord wel niet gewenst t.o.v. Alle stellingen, beweringen, antwoorden en tegenwerpingen. Misschien ook niet onderbouwd op kennis en eigen beroepsmatige ervaring…..ik weet het niet want zonder antwoord valt er niets te bewijzen.
    Voor mezelf is het simpel, als Business Accountmanager Bedrijfswagens zijn al mijn bevindingen zuiver gebaseerd op gevoel en wat ik hier en in overige media lees, in ieder geval niet op eigen ervaring of beroepsmatige kennis zoals anderen hier beweren, Waar of niet, dat gaat natuurlijk mijn pet te boven.
     
    djfrens likes this.
  20. Ajax de 1e

    Ajax de 1e Formula Junior

    Feb 21, 2014
    842
    Holland
    Full Name:
    Steef
    Ik zou zeggen: volg op Twitter ‘VU in verzet’. Dan zeg ik genoeg.
     
  21. milko1969

    milko1969 Formula 3

    Feb 21, 2012
    1,285
    Breda, Holland
    Full Name:
    Milko
    Wat zegt dat dan? Vanwaar die geheimzinnigheid?
     
  22. djfrens

    djfrens Formula 3

    Jan 9, 2007
    2,114
    The Netherlands
    Stoken dat is het enige wat hier gebeurt… is een F-chat, heeft de heer Steef weleens iets over Ferrari gepost?
     
    st@ven and Melvok like this.
  23. milko1969

    milko1969 Formula 3

    Feb 21, 2012
    1,285
    Breda, Holland
    Full Name:
    Milko
    Moet je eerst een Ferrari voor hebben denk ik, zomaar een losse gedachte, misschien wringt daar de schoen:D:DPorsche en Ferrari gaat niet altijd lekker samen!
     
    Melvok likes this.

Share This Page