News

360 DTC Code Question

Discussion in '360/430' started by spider348, Dec 6, 2020.

  1. spider348

    spider348 Formula 3
    Silver Subscribed

    Nov 3, 2003
    1,169
    MA
    Full Name:
    John
    How do I interpret the DTC Codes P1741, P1742 and P 1710 if the reader shows "absent". There is no code? There was a code? The codes are current?
    Tool is running the latest Diagzone Ferrari software version 10.95.
    F1 system works very well. No driving issues noted. Did have some issues several months ago. Resolved.
    2001 360 with latest TCU installed.
    Thank you for the help.
     
  2. To remove this ad click here.

  3. spider348

    spider348 Formula 3
    Silver Subscribed

    Nov 3, 2003
    1,169
    MA
    Full Name:
    John
  4. flash32

    flash32 Formula 3

    Aug 22, 2008
    2,197
    Central NJ
    Full Name:
    Dominick
    Since they are history items .. clear the codes and check in 100 miles or so

    Sent from my moto g(7) using Tapatalk
     
  5. spider348

    spider348 Formula 3
    Silver Subscribed

    Nov 3, 2003
    1,169
    MA
    Full Name:
    John
    Thank you Dominick.
    Winter here in MA! Will clear and check in the spring.
     
    flash32 likes this.
  6. flash32

    flash32 Formula 3

    Aug 22, 2008
    2,197
    Central NJ
    Full Name:
    Dominick
    You are welcome..what issue did you have and what was changed / fixed ... curious to see if it relates to the codes

    Sent from my moto g(7) using Tapatalk
     
  7. To remove this ad click here.

  8. spider348

    spider348 Formula 3
    Silver Subscribed

    Nov 3, 2003
    1,169
    MA
    Full Name:
    John
    My problem was very odd to say the least. I have a bad habit of fixing things aren't broken!
    Installed a Smart Relay System.
    Car ran great initially.
    Week later, Took 360 out for a drive, warm around 80F.
    Couple of miles from home went to downshift from 4th to 2nd. Took corner noticed still in 4th. Infamous gearbox light on!
    F1 would not respond. Up or down.
    Managed to turn around, head back home.
    At turn, Stop sign. Pulled both paddles, went into neutral.
    Now could not get into any gear. Pulled off to side.
    Car sat for 10+ minutes. Ignition off.
    Light out, drove home. No issues.
    Removed relay system. Based on last thing I worked on/changed.
    F1 has worked flawlessly since, about 1k miles.
    F1 pump appears to cycle normally. A bit long after extended sitting, 13 seconds. Holds pressure. No leaks or fluid loss.
    I know many owners personally with Scuding Relays and they work as designed with no issues. No idea what the root cause was but appears my 360 is not compatible.
     
  9. flash32

    flash32 Formula 3

    Aug 22, 2008
    2,197
    Central NJ
    Full Name:
    Dominick
    Other than a defected relay not sure if the problems you had were related ... Tthe relay is just an on/off switch so maybe just maybe it was not cycling the pump correctly if defective



    Hopefully your issues won't be back

    Sent from my moto g(7) using Tapatalk
     

Share This Page