News

E-drive, Fast, Fun, Future en Ferrari?

Discussion in 'Holland/Belgium' started by 275gtb6c, Dec 18, 2016.

 1. 275gtb6c

  275gtb6c Formula 3
  Silver Subscribed

  Oct 30, 2006
  1,690
  europe
  Full Name:
  oscar
  Toch maar de Taycan gedaan.....de AM heeft echt idioot veel bpm. Er worden erg veel Taycans verkocht momenteel. Zowel in nl als in d, ben benieuwd hoe die rijdt :), en hoe druk de laadpalen langs de snelwegen in D zijn. Met de Tesla laatst van de 12 plekken 10 bezet....straks gaat de e-auto nog aan haar eigen succes ten onder. De id3 was 3x overboekt, er is nu al weer een wachtlijst, zonder subsidie....(ook in Duitsland schijnt hij erg populair te zijn. En the Strad, hoe dan ook, de champagne gaat vloeien1

  ciao
  Oscar
   
 2. The Strad

  The Strad Formula 3
  Silver Subscribed

  Jul 26, 2010
  1,596
  Europe
  Vloeien zal ie zeker! Gekregen smaakt hij nog beter! :D
  Maar binnen 9 jaar en een half worden er in West-Europa nog massa's nieuwe auto's aangeboden die aangedreven worden door een motor op fossiele brandstoffen, hoor! Daar ging het hem om, he... Ik kom nog wel eens in afgelegen streken in Frankrijk, Spanje, Italie, Slowakije, Tsjechië, Kroatië, enz... Nooit van z'n leven gaan veel van die regio's bedient worden om er EV draaiende te hebben. Er is er gewoonweg het geld niet voor. Infrastructuur voor laadpalen alginds? Droom maar verder.....
  Als je even alle artikeltjes leest die op de voorgaande pagina van deze thread staan, dan merk je toch dat er al heel wat terughoudendheid is, zowel bij fabrikanten, als bij "klimaat"verdedigers.
  Ik geloof 1000 x meer in waterstof. Daar heb je die kolossale batterij niet voor nodig.
  De EV, dat is de betamax tegenover de VHS videocassette. Look it up! :D
   
 3. 328gts1987

  328gts1987 Moderator
  Moderator Owner

  Mar 11, 2007
  11,242
  Rotterdam Holland
  Full Name:
  Fred

  En waarom gingen we ook alweer langzamer rijden in 2020?
  Om CO2 toch?
  nu blijkt uit dit rapport dat wat wij ook doen in nl (waterbed) het op het totaal van Europa nix uitmaakt.
  Dus waarom nog?
   
  Melvok likes this.
 4. ChrisW1

  ChrisW1 Formula Junior
  Silver Subscribed

  Oct 29, 2015
  541
  The Netherlands
  Full Name:
  Chris
  langzamer rijden is ivm stikstofverbindingen; niet vanwege CO2 en heeft niets met dit rapport te maken

  Het gaat om een heel oud rapport, dat indertijd op zijn minst al erg omstreden was. Het is iig op de belangrijkste aannames achterhaalt:

  1) De aanleg van windparken op zee is veel goedkoper gebleken dan gedacht. In plaatst van met veel subsidie zijn de laatste parken geheel door de private sector gefinancierd

  2) de rare aanname dat de CO2 uitstoot elders in Europa omhoog gaat als die in NL omlaag gaat klopt van geen kant (meer). De EU zet voor de komende decennia in op een enorme CO2 reductie in de hele EU.
   
 5. ChrisW1

  ChrisW1 Formula Junior
  Silver Subscribed

  Oct 29, 2015
  541
  The Netherlands
  Full Name:
  Chris
  grappig genoeg zijn er inmiddels wel qua ordegrootte zo’n 1000x meer batterij auto’s verkocht dan auto’s die rijden op waterstof:D

  Ook stopt het grootste deel van de partijen die in deze technieken investeert zijn miljoenen en miljarden in batterij EVs en niet in waterstof EVs. Al die mensen zullen natuurlijk in jouw ogen wel knettergek zijn:D

  Waarom denk jij dat waterstof ‘het’ gaat worden? Hoe gaan we het probleem oplossen dat er zo’n 60 procent van de energie verloren gaat bij productie van waterstof en de omzetting ervan in een waterstofauto?
   
 6. The Strad

  The Strad Formula 3
  Silver Subscribed

  Jul 26, 2010
  1,596
  Europe
  #456 The Strad, Jan 13, 2020
  Last edited: Jan 13, 2020
  Weet je dat er ooit een moment was dat er oneindig veel keer meer Laserdisc platen (mocht je dat uberhaupt al wat zeggen) verkocht werden dan DVD's? Dat is dus jouw vergelijking tussen de EV nu en de hydrogene versie (die idd in de kinderschoenen staat). Die waterstof-auto, daar wachten ze nog effe mee.
  Nu is er de EV hype, de overheden zijn mee op de kar gesprongen, zo oogsten ze goed bij de miljarden Greta Thunberg-aanhangers, belangrijk voor kiesstemmen.
  Vergeet niet dat dat het enige is dat politici, wéreldwijd, interesseert.
  Politici zijn op dat vlak even dom als slim. Heel slim om stemmen te halen, en even dom om zich niet te realiseren dat de alomgehekelde diesel-hype wild om zich heen slaat en niet de minste ruimte laat voor nuancering. Er wordt alleen naar gemiddelden gekeken en berekend dat de meeste B/NL niet meer dan 30 km per dag met zijn auto rijdt. Hoe debiel kan je zijn. Honderden duizenden mensen gebruiken hun auto alleen in het weekend omdat ze effe willen shoppen de zaterdag. Onnoemelijk veel anderen gebruiken hun recente, zuinige en nauwelijks vervuilende diesel zo'n 200 à 400 km per dag. En dan ga je het over gemiddelden hebben? Die zelfde klojo's zijn het die zo snugger zijn om binnenkort een maximum snelheid van 100 km/h op NL's autowegen in te voeren. Je moet verdorie nog niet eens naar school geweest zijn om te weten dat dat absoluut niets gaat uithalen.
  De fabrikanten gaan nog effe met de EV door, zo vermijden ze immers de miljardenboetes, door hun CO2 van het gehele gamma naar beneden te halen. Maar eigenlijk is de EV doodgeboren.
  Doorbreken op wereldvlak zal de EV nooit of te nimmer. Dat weet elk klein kind. Het kan gewoon niet in de praktijk.

  Tot hiertoe heeft er trouwens slechts een bijzonder klein percentage van de potentiële kopers een EV gekocht omwille van zogenaamde klimaat-overwegingen. De gigantische overgrote meerderheid van die kopers deed dit alleen omdat overheden het leugenfabriekje van oa die autistische Elon Musk sponsoren. Geen andere redenen. De definitie van concurrentievervalsing bij uitstek. Neem die staatssponsoring weg, en geen kat koopt zo'n prul nog. Wees nu gewoon eens eerlijk.
  De EV is een rotapparaat, hoogst onpraktisch, slechte autonomie, veel te zwaar, veel te vervuilend, te duur, met veel te lange tank (laad)tijden.
  Eerst was de formidabele stilte in die rotkarren de grote verdienste, daar moest iedereen met een minimum benzine in het bloed van paf staan. Dan moest er weer een wet komen die verplichtte dat die veel te stille EV toch een beetje lawaai moest maken, om fietsers en voetgangers niet te doen schrikken. Op veel van die pseudo-autos kan je nu zowaar de bij te betalen optie "combustion engine sound" krijgen. Kan je dat verdomme geloven?

  Echt, dat dit bestaat, dat dit thema uberhaupt door enkele believers bij hoog en laag nog verdedigd wordt, op een chatsite dan nog, die de nobelste en meest sportieve naam in 100 automobiel in haar naam draagt, dat gaat mijn pet te boven. Daar kan ik niet bij.
  EV is niets dan bedrog, en iedereen met wat gezond verstand in de bovenkamer weet dat.
   
  rob.kruiswijk, milko1969 and djfrens like this.
 7. ChrisW1

  ChrisW1 Formula Junior
  Silver Subscribed

  Oct 29, 2015
  541
  The Netherlands
  Full Name:
  Chris

  De vraag was hoe je een van de grote obstakels voor waterstofauto's ging oplossen, maar aan de tekst te zien heb je de oplossing daarvoor nog niet gevonden:D

  Is je wel duidelijk dat de paar partijen die nog inzetten op waterstof dit veelal doen met een ..... EV? (met brandstofcel)

  Is jouw relaas over de (praktische) rijcapaciteiten van EV's overigens gebaseerd op eigen ervaringen of op vooroordelen? Ik hoor namelijk héél andere geluiden van mensen die wel dagelijks in een Tesla rijden. Heb je ook bijvoorbeeld de Topgear verslagen van de Model 3 wel eens gezien?
   
 8. 275gtb6c

  275gtb6c Formula 3
  Silver Subscribed

  Oct 30, 2006
  1,690
  europe
  Full Name:
  oscar
  Toch wel grappig dat het een levendig draadje is, houdt ons kennelijk allemaal wel bezig....overigens gisteren op het nieuws dat in Duitsland (omgeving Stuttgart) ca 500.000 banen op de tocht staan omdat fabrieken met verbrandingsmotoren en versnellingsbakken sluiten. Alle (!) ontwikkelingen zijn stopgezet of staan op een heel laag pitje.

  Ciao
  Oscar
   
  MvT likes this.
 9. rob.kruiswijk

  rob.kruiswijk Karting

  Jun 15, 2014
  141
  Netherlands
  Full Name:
  Rob
  Hoeveel van de tesla’s zijn er eigenlijk in Belgie verkocht? Volgens mij is het bijtellings voordeel op elektrische auto’s voor lease rijders lang niet zo groot als in Nederland.


  Sent from my iPhone using FerrariChat.com mobile app
   
 10. ChrisW1

  ChrisW1 Formula Junior
  Silver Subscribed

  Oct 29, 2015
  541
  The Netherlands
  Full Name:
  Chris
  Volgens deze bron zouden het er zo'n 3700 zijn geweest in 2019:

  https://autotijd.be/verkoopcijfers/belgie/tesla

  Niet niks in zo'n kleine markt. Het fiscale regime is overigens niet het enige verschil. Qua aantal oplaadpunten lopen ze volgens mij ook nog redelijk achter bij Nederland.
   
 11. evdzwet

  evdzwet Formula Junior
  Silver Subscribed

  Jul 24, 2009
  610
  Wassenaar
  Full Name:
  E. vd Zwet
  Eergisteren heeft een collega een waterstofauto gekregen. Woont in Zoetermeer werkt in Amsterdam. Dichtstbijzijnde tankstation in Rhoon (Rotterdam). Reikwijdte 400km ;)
   
 12. rob.kruiswijk

  rob.kruiswijk Karting

  Jun 15, 2014
  141
  Netherlands
  Full Name:
  Rob
  Slimme oplossing. Hoeveel subsidie zit daar op?


  Sent from my iPhone using FerrariChat.com mobile app
   
 13. rob.kruiswijk

  rob.kruiswijk Karting

  Jun 15, 2014
  141
  Netherlands
  Full Name:
  Rob

  In België rijden nu totaal 16000 volledige elektrische auto's op een totaal van 5,9 miljoen geregistreerde personen auto's dat is dus 0,27%. In Nederland hebben we totaal 8,5 miljoen geregistreerde personen auto's. De elektrische auto is gewoon niet in trek in België en heeft niets met een kleine markt te maken. Die kleine markt is dan ook pure onzin, en een totaal van 0,27% of 3690 leveringen in 2019 is (wel) niks.

  In 2019 zijn er 3690 Tesla's verkocht (met subsidie) in België dus bijna de helft van het totaal aantal 7919 Tesla's. Leuke groei voor Tesla echter de elektrische personen auto aantallen worden nooit substantieel in België zonder hogere subsidies of sancties op fossiele brandstof motoren.

  België loopt niet achter t.o.v. Nederland met het aantal oplaad punten en is ook zeker niet de reden waarop er minder elektrische auto's verkocht worden in België. In België is er gewoon geen business case om meer oplaadpunten aan te leggen ook staan er geen rijen wachtenden voor die oplaadpunten.

  Ik vraag me dan direct af, zouden ze in België andere elektrische auto uitvoeringen hebben dan in Nederland?
  De Nederlandse "dagelijkse" Tesla rijders hebben heel veel praktische rijcapaciteiten gevonden welke maar niet aan slaan in België. Zijn die Belgen dom of zo? De belangrijkste Tesla feature die er echt altijd uit springt is dat je nog even snel iemand kan inhalen, iets wat een ander weggebruiker niet verwacht, wel zo veilig.

  Wat ik constant hoor/lees van tesla rijders is dat je het eerst als 'dagelijkse' Tesla rijder moet ervaren hoe een tesla rijd, anders mag en kan je er volgens de Tesla rijders niet over mee praten. Wat is dat voor onzin alsof een ervaren auto bestuurder niet met een lange proefrit een eerste indruk kan krijgen welke 85-90% aansluit bij de werkelijkheid. (mooi politiek spel is dat, met legio maffe voorbeelden o.a. koffie drinken bij een gezellig tank station als je moet wachten bij de oplader)

  Het fiscale regime (lees E subsidie) is het belangrijkste verschil tussen Nederland en omringende landen, meer en minder is het niet waarom er zoveel elektrische auto's in Nederland worden verkocht. Gelukkig lost zich dit vanzelf op.


  Gewoon even wat feiten uit België
  https://www.hln.be/auto/vlaamse-regering-schrapt-premies-voor-elektrische-wagens-nefast-voor-vergroening-wagenpark~aec824a3/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  https://fleet-mobility.nl/fleet/leasing-en-verhuur/21121-in-belgie-blijft-de-diesel-in-trek
  Blijkbaar valt het wel mee met de milieu problemen met al die diesel auto's die in België rond rijden? Is de Belg zo slim dat ze het ultra links radicaal groene EU spelletje doorhebben en er niet in mee gaan?
   
 14. ChrisW1

  ChrisW1 Formula Junior
  Silver Subscribed

  Oct 29, 2015
  541
  The Netherlands
  Full Name:
  Chris
  Ik weet niet waar jij de 'feiten' vandaan hebt gehaald, maar de volgende stelling lijkt me onjuist:

  "België loopt niet achter t.o.v. Nederland met het aantal oplaad punten en is ook zeker niet de reden waarop er minder elektrische auto's verkocht worden in België."

  België had volgens deze bron bijvoorbeeld begin 2019 zo'n 10.000 laadpunten terwijl Nederland er zo'n jaar eerder 122.000 zou hebben gehad. Het aantal laadpalen (ook het aantal dat niet op een privéterrein van een bedrijf of particulier staat) is hiermee toch echt wel veel hoger in NL dan in België. Het artikel noemt dat België 5 jaar achterloopt:

  https://www.tijd.be/ondernemen/auto/10-000-laadpalen-in-belgie/10107810.html

  Welke invloed dit heeft op de verkopen van EV's weet ik niet. 'Range anxiety' (ergens met een lege batterij stil komen te staan en niet kunnen bijladen) is wel iets dat een rol speelt bij EV's en wordt ook in dit forum vaak genoemd als één van de grote nadelen van een EV. Dat het heel beperkte aantal publieke laadpalen (waarvan ook maar heel weinig snelladers) in België geen rol speelt bij de beslissing van de mensen om een EV te kopen is een stelling die ik niet zou aandurven.

  De genoemde getallen aan het begin van jouw post zijn m.i. van het kaliber appels en peren. Het genoemde aantal van 3690 EV's betreft alleen Tesla's in 2019. Tesla is niet de enige die EV's verkoopt in België. In totaal maakten EV's volgens mij ongeveer anderhalf procent uit van de verkochte auto's in 2019 in België. Een forse stijging t.o.v. 2018 maar lager dan in NL.

  Het percentage dieselauto's in de nieuwe verkopen daalt volgens mij wel fors ten gunste van met name benzine en voor een kleiner deel ten gunste van EV's:

  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/09/06/verkoop-elektrische-wagens/
   
 15. evdzwet

  evdzwet Formula Junior
  Silver Subscribed

  Jul 24, 2009
  610
  Wassenaar
  Full Name:
  E. vd Zwet
  Geen idee helaas. Collega heeft het kantoor niet gehaald (vanwege griep).
   
 16. rob.kruiswijk

  rob.kruiswijk Karting

  Jun 15, 2014
  141
  Netherlands
  Full Name:
  Rob
  Statbel, het Belgische statistiekbureau houd die officieel feiten bij, meer dan 17.000 volledig elektrische auto's zijn het er niet op 31 Dec 2019 in België, heb de xls ff ge-upload voor je.

  Die 10.000 laadpalen was begin 2019, begin 2019 waren er 10.000-12000 volledig elektrische auto's geregistreerd in België, Het aantal laadpalen is voldoende, om deze kleine groep te bedienen, er is geen business case om meer laadpalen neer te zetten voor dit aantal volledig elektrische auto's in België.

  Het gerefereerde artikel noemt niet dat "België 5 jaar achterloopt" wat er staat in het artikel is heel duidelijk en wel onder andere:
  'Nederland loopt vijf jaar voor op België', zegt Bart Massin van AVERE. 'Omdat minder Nederlanders een oprit hebben, zijn ze veel afhankelijker van publieke laadpalen. En de overheid geeft de elektrische auto al jaren steun.'

  De Belg wil die volledig elektrische auto's niet, het zijn gewoon feiten, Ik kan er niets anders van maken.

  Er is geen 'Range anxiety' probleem in België. Het is heel eenvoudig je eigen stomme schuld als je stil komt te staan en heeft alles te maken om er voor te zorgen dat je batterij voldoende opgeladen is als je van huis vertrekt net zoals in andere landen. Volgens het artikel hebben de Belgen meer opritten, dus als je zelf geen goed oplaad punt aanschaft creëren je je eigen probleem. Als het wat langer duurt om de accu opteladen bij een tank station ga je gewoon gezellig een bakje koffie drinken, dat zijn de woorden van ervaren Tesla rijders en je moet dat ervaren.

  België heeft 5,9 miljoen geregistreerde auto's, in Nederland zijn er 8,5 miljoen geregistreerd auto's. In België zijn de auto's ook nog eens goedkoper, België heeft 6 miljoen minder inwoners dan in Nederland, in 2018 werden er 100.000 meer nieuwe auto's verkocht in België t.o.v Nederland. Dus die personen auto markt in België is NIET klein zoals jij beweerd. Hierin verschillen wij van mening.

  https://www.autoblog.nl/nieuws/de-belgische-autoverkoop-laat-zien-wat-had-kunnen-zijn-118826 gaat nog wat dieper in de materie.

  Die 3700 (of 3690 volgens jou aangeleverde referentie) zijn Tesla's dat was ook mijn initiële vraag waar ik antwoord op kreeg, echter de 2019 groei van het totaal aantal volledig Elektrische personen auto wagenpark (tesla en andere merken) in België is 6094 stuks, dat aantal is dus nog steeds niks t.o.v. de totale personen auto markt in België. Hierin verschillen wij van mening.

  In 2018 zijn er 880 tesla's verkocht in België of 0,16% op een totaal van 549.632 nieuwe personen auto
  in 2019 zijn er 3690 tesla's verkocht in België en komt ergens ronde de 0,68 % uit van totaal aantal nieuwe personen auto's. (30-11-2019, 516.536 nieuwe auto's)

  Ik heb het dus alleen over volledig elektrische auto's. De groei van het totaal aantal volledig elektrische auto's in België is nihil.

  Dat die EV's 1,5% uitmaken van het totaal aantal nieuwe auto's verkoop waar je naar refereert zijn m.i. van het kaliber appels en peren.

  misschien heb je een referentie hoe die 1,5% tot stand is gekomen, Een leuk getal om het mooier te maken, maar het is niet mooier in België mijn inziens, en het wordt ook niet mooier. er is een verschuiving van diesel naar benzine, dat klopt inderdaad.

  De gemiddelde Belg wil geen volledig elektrische auto, die rijd en nieuwe Mercedes E, Audi A6, BMW 5, Audi Q5 etc etc, lease bijtelling is al op een niveau van pakweg 150 to 250 Euro netto per maand, dus die lease rijders kruipen niet in een EV i.v.m. bijtelling voordeel, dat is echt iets Nederlands.

  Nederland will graag weer het beste jongetje van de EU zijn, en dat is weer gelukt met subsidie voor volledig elektrische auto's.
  Met subsidie kan iedere nono een markt laten groeien, daar hoef je niet trots op te zijn.
  In België doen ze het een stuk beter, die kunnen gewoon zonder subsidie en luxe auto rijden. en kopen 1,8 keer zoveel auto's als de Nederlander.
   

  Attached Files:

 17. The Strad

  The Strad Formula 3
  Silver Subscribed

  Jul 26, 2010
  1,596
  Europe
  Miljaar, het lijkt hier wel de voetbaltopper
  België-Nederland.
  Hoeveel staat het ondertussen? :D
   
 18. 328gts1987

  328gts1987 Moderator
  Moderator Owner

  Mar 11, 2007
  11,242
  Rotterdam Holland
  Full Name:
  Fred
  volgens mij 1-1 Otto.

  Is dit een goed moment om te melden dat mijn 2e Tesla is aangeleverd en dat de 1e Tesla dus nu beschikbaar is voor de moedige onder ons (ook in Belgie)
  Als je serieus geïnteresseerd bent hoe het nu "echt" is waarover hierover al 19(!) pagina's gesproken wordt, neem dan gerust contact op voor je aanschaf van een nette (nooit in wasstraat geweest, netjes met de hand gewassen) welke nauwelijks degradatie heeft op de Batterij (van 419km naar 412km).
   
 19. MvT

  MvT F1 Rookie
  Silver Subscribed

  May 25, 2013
  3,704
  The Netherlands - NH
  Full Name:
  Tijn
  Ook nog steeds de Tesla oplaad pas erbij met verkoop?
   
 20. milko1969

  milko1969 Formula Junior

  Feb 21, 2012
  370
  Breda, Holland
  Full Name:
  Milko
  rob.kruiswijk and Stefan328gts like this.
 21. milko1969

  milko1969 Formula Junior

  Feb 21, 2012
  370
  Breda, Holland
  Full Name:
  Milko
  Tja....dat is dus ook een dingetje, inruilen kan niet bij Tesla want er is geen dealer, zal niet iedereen blij van worden.
   
 22. rob.kruiswijk

  rob.kruiswijk Karting

  Jun 15, 2014
  141
  Netherlands
  Full Name:
  Rob
  Hoe kom je dan van die auto af? Die auto zal ook niet eeuwig voorzien worden van nieuwe software updates? er komen hogere onderhoudskosten die wellicht nog niet in kaart gebracht zijn ? Leasen + auto van de zaak is de norm i.v.m BELASTING bijtellingsvoordeel in dit E segment. De longrange modellen zijn meer in trek en hebben een duidelijke meerwaarde. Hoe zit het met de TCO wanneer je deze 2de hands tesla model S prive aanschaft? Ik neem aan dat de ervaren Tesla rijder / inversteerder daar wel feiten over heeft?


  Sent from my iPhone using FerrariChat.com mobile app
   
 23. Melvok

  Melvok F1 World Champ
  Rossa Subscribed Owner

  Jul 25, 2008
  12,876
  Amersfoort, Holland.
  Full Name:
  Mel
  Kennis heeft zijn half jaar oude elektrische Hyundai auto per direct weggedaan.

  Reden: hij ging voor de Kerst met zijn nieuwe e-auto naar Zwitserland om daar leuke vakantie met gezin te gaan vieren.

  Enig idee hoe vaak hij aan de kant moest om "te tanken"... ? ZEVEN keer, dus ongeveer na 120-150 km.

  En hoe vaak laadpalen hem GEEN stroom gaven …. per locatie gemiddeld 1 keer …. dan heb je stress … waarheen ?

  Dat gaf hem een groot gevoel van spanning: doet ie 't wel of doet ie 't niet …

  En op de terugreis wederom exact hetzelfde.

  Bij 0.a. vrieskoude hielden de accu's veel minder stroom, in file nam de kachel extra stroom …. enz.

  Dit wil hij en zijn gezin echt nooit meer meemaken …….
   

Share This Page