News

FChatters at the Canadian GP

Discussion in 'F1' started by tifosi12, May 3, 2008.

  1. f1flagger

    f1flagger Karting

    Oct 21, 2005
    100
    Summerville, SC
    Try walking in like you never had a doubt it was ok, it's worked for me cruising the hospitality area.
     
  2. To remove this ad click here.

  3. wetpet

    wetpet F1 World Champ
    BANNED

    May 3, 2006
    10,151
  4. jk0001

    jk0001 F1 Veteran

    Oct 18, 2005
    6,648
    Sun Coast
    Full Name:
    Jim
    Great info, anyone have any prices on a week rail pass or to do two 3 day passes
     
  5. Forza355

    Forza355 Formula 3

    Jan 19, 2006
    1,901
    Ontario, Canada
    Full Name:
    Derek
    I don't think you can buy a weekly pass for the metro.

    A 3-day pass/tourist card costs $17.
     
  6. ItaliaF1

    ItaliaF1 F1 Rookie

    Aug 28, 2005
    4,948
    Nashville,TN
    Full Name:
    John Burrow
    Yeah we're going. We're sitting at Turn 1, but I forgot the name of our section. Andreas, have you gotten your tickets yet?
     
  7. To remove this ad click here.

  8. P1-EH

    P1-EH Formula Junior

    Sep 10, 2007
    416
    Waterloo, Ont.
    Full Name:
    Mark
    We'll (my wife and I) be in Grandstand 11, Section 7...Can't wait! I'm praying for good weather because I want to drive my 360 there. I'm looking for Ferrari some fun events, so if you know of any pls let me know (via PM).

    See you there!
     
  9. wetpet

    wetpet F1 World Champ
    BANNED

    May 3, 2006
    10,151
    anybody in grandstand 11? i'll be section 7 row t.
     
  10. f1flagger

    f1flagger Karting

    Oct 21, 2005
    100
    Summerville, SC
    The weekly pass is $19.25. Granted, that's Sunday to Monday so it's not exactly a weekly pass for most GP visitors.
    http://www.stm.info/english/info/a-tarif.htm
     
  11. jk0001

    jk0001 F1 Veteran

    Oct 18, 2005
    6,648
    Sun Coast
    Full Name:
    Jim
    Looks like it will have to be two 3 days passes then. I have tickets at Gold 1, I'll be doing some walking that weekend.
     
  12. To remove this ad click here.

  13. Desperado

    Desperado Formula Junior

    Oct 17, 2007
    818
    Pittsburgh/Djibouti
    Full Name:
    Tom
    Grandstand 15, Section 2, Row H here. I can't wait.
     
  14. redcar1

    redcar1 Formula Junior

    Nov 3, 2003
    625
    austin, tx
    Full Name:
    Mark

    Formula BMW and Ferrari Challenge will be back, as well as the Porsche GT3 IMSA Challenge.
    Should be great stuff.
    Mark
     
  15. tuttebenne

    tuttebenne F1 Rookie

    Mar 26, 2003
    3,005
    Bay Shore, NY
    Full Name:
    Andy
  16. tifosi12

    tifosi12 Four Time F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Oct 3, 2002
    46,600
    @ the wheel
    Full Name:
    Andreas
    I'm actually going to Mont Tremblant one week after the Canadian GP. They have their season opening weekend. I'm hoping I'll get to see some Ferraris there. If nothing else it's my first chance at seeing that track in person.
     
  17. kescape

    kescape Karting

    Nov 11, 2003
    100
    I have Level 24, Section 4. (the last hairpin section)

    I also want to check out other areas before Sunday. If anyone interested in swapping Friday or Saturday tix, please pm me. I don't want to seat at the same section for all three days. I have 2 tix.
     
  18. RushM3

    RushM3 Karting

    Have been perusing this site for the past year or so as an aspiring Ferrari owner and just booked accommodations for my 3rd Montreal GP. I'll be back on pit lane, which, as exciting as it sounds, doesn't allow for a decent view of the race other than general admission. I may end up picking up some last minute grand stand tickets on site.

    Is anyone caravanning up from the NY tri-state area? Leaving Friday morning.

    On a sidenote, I just checked the USD:CAD exchange rate...1.00 USD = 0.990983 CAD. The US $ is now worth less than the Canadian $. How depressing.
     
  19. jk0001

    jk0001 F1 Veteran

    Oct 18, 2005
    6,648
    Sun Coast
    Full Name:
    Jim
    On a sidenote, I just checked the USD:CAD exchange rate...1.00 USD = 0.990983 CAD. The US $ is now worth less than the Canadian $. How depressing.

    The way the american dollar is going soon we will be going to mexico to work because the peso will be worth more than the dollar. I'll be at the race Thursday thru Monday. I'll be a poor american begging at the front gate for canadian pennies
     
  20. wetpet

    wetpet F1 World Champ
    BANNED

    May 3, 2006
    10,151
    just got my ticks in the mail! anyone that wants to give me the hookup(parties, pit passes, ect.) pm me!
     
  21. Theo

    Theo Formula Junior

    May 6, 2002
    359
    Westford, MA
    Full Name:
    Theo Pappas
    Will be there for my 6th Grand Prix. Sitting in grandstand 12, section 6 right at the Senna curve (the best seats I think!). Driving up from MA but unfortunately will not with my 355 spider. Will be there only Sat & Sun. In the past I have been thre Thu-Sun. Staying at the Hilton again this year. Last year the Hilton was where the Williams team was staying.

    Theo
     
  22. dwhite

    dwhite F1 Rookie

    Well at least it saves time calculating and/or changing to CND. I still have some CNDs from last year what a great investment that was(7%). LOL.
     
  23. f1flagger

    f1flagger Karting

    Oct 21, 2005
    100
    Summerville, SC
    Looks like that's it for support races:

    Vendredi, 6 juin - Friday, June 6

    7:30 Ouverture du site au public / Venue opens to public
    8:45 - 9:15 Formule BMW / Formula BMW (30 min) Séance d'essais libres / Free Practice Session
    10:00 - 11:30 Formule 1 / Formula 1 (90 min) 1re Séance d'essais libres / 1st Free Practice Session
    12:00 - 12:30 Formule BMW / Formula BMW (30 min) Séance de qualifications / Qualifying Session
    14:00 - 15:30 Formule 1 / Formula 1 (90 min) 2e Séance d'essais libres / 2nd Free Practice Session
    16:00 - 16:45 Ferrari Challenge (45 min) Séance d'essais libres / Free Practice Session
    17:00 - 17:45 IMSA GT3 Cup by Michelin (45 min) Séance d'essais libres / Free Practice Session

    Samedi, 7 juin - Saturday, June 7

    7:30 Ouverture du site au public / Venue opens to public
    8:50 - 9:20 IMSA GT3 Cup by Michelin (30 min) Séance de qualifications / Qualifying Sessions
    10:00 - 11:00 Formule 1 / Formula 1 (60 min) 3e Séance d'essais libres / 3h Free Practice Session
    11:10 - 11:55 Ferrari Challenge (45 min) Séance de qualifications / Qualifying Session
    13:00 - 14:00 Formule 1 / Formula 1 (60 min) Séance de qualifications /Qualifying Session
    14:30 - 14:45 Formule BMW/ Formula BMW (15 min) Accès à la grille et tour de formation / Grid Access and Formation Lap
    14:45 - 15:15 Formule BMW/ Formula BMW (30 min) Course / Race
    15:15 - 15:30 Formule BMW/ Formula BMW (15 min) Cérémonie protocolaire / Podium Presentation
    15:45 - 16:00 IMSA GT3 Cup by Michelin (15 min) Accès à la grille et tour de formation / Grid Access and Formation Lap
    16:00 - 16:30 IMSA Gt3 Cup by Michelin (30 min) Course / Race
    16:30 - 16:45 Imsa GT3 Cup by Michelin (15 min) Cérémonie protocolaire / Podium Presentation

    Dimanche, 8 juin - Sunday, June 8

    7 :30 Ouverture du site au public / Venue opens to public
    8:15 - 8:30 IMSA GT3 Cup by Michelin (15 min) Accès à la grille et tour de formation / Grid Access and Formation Lap
    8:30 - 9:00 IMSA Gt3 Cup by Michelin (30 min) Course / Race
    9:00 - 9:15 IMSA GT3 Cup by Michelin (15 min) Cérémonie protocolaire / Podium Presentation
    9:15 - 9:30 Formule BMW /Formula BMW (15 min) Accès à la grille et tour de formation / Grid Access and Formation Lap
    9:30 - 10:00 Formule BMW/Formula BMW (30 min) Course / Race
    10:00 - 10:15 Formule BMW/ Formula BMW (15 min) Cérémonie protocolaire / Podium Presentation
    10:30 - 10:45 Ferrari Challenge (15 min) Accès à la grille et tour de formation / Grid Access and Formation Lap
    10:45 - 11:15 Ferrari Challenge (30 min) Course / Race
    11:15 - 11:30 Ferrari Challenge (15 min) Cérémonie protocolaire / Podium Presentation
    11:30 Parade des pilotes de Formule 1/Formula 1 Drivers Parade (30 min)
    12:00 Présentation des Nations / Nations' Presentation (30 min)
    12:30 Formule 1 / Formula 1 (15 min) Ouverture de la ligne des puits et formation de la grille / Pit Lane Opening
    12:45 Formule 1 / Formula 1 (15 min) Fermeture de la ligne des puits / Pit Lane Closing
    13:00 GRAND PRIX DU CANADA 2008 71 tours (incluant le tour de formation) / 71 laps (including formation lap)
     
  24. kescape

    kescape Karting

    Nov 11, 2003
    100
    How long does the GP last exactly? I think it is 2 hrs? My flight will leave Montreal at 6pm so I am a little bit worry about not having enough time to leave the track and stuck in traffic. I have never been to Montreal... anyone knows?
     
  25. Wolfgang5150

    Wolfgang5150 F1 Rookie

    Oct 31, 2003
    4,702
    A maximum of 2 hours; you should have enough time. Not sure where you are sitting, just make sure you plan your post-race route; and run, don't walk when the race ends. If you have a car it's a little different than the subway. But - you should make it there by 5PM....
    Kevin
     
  26. Wolfgang5150

    Wolfgang5150 F1 Rookie

    Oct 31, 2003
    4,702
    They actually only last about an hour and 40 minutes though...............
     
  27. wetpet

    wetpet F1 World Champ
    BANNED

    May 3, 2006
    10,151
    i didn't have any problem last year getting back to my hotel in center city. probably about a 20-30min cab ride to the airport. should be fine.
     
  28. wetpet

    wetpet F1 World Champ
    BANNED

    May 3, 2006
    10,151
    i'll be in section 7 row t
     

Share This Page