News

I backed the car out of the garage and there is only smoke out of exhaust on one side ??

Discussion in '360/430' started by tvoismo, Sep 14, 2018.

  1. Must see the interview we did with Piero Ferrari in Maranello! https://www.ferrarichat.com/forum/news/297
  1. tvoismo

    tvoismo Karting

    Jun 14, 2016
    83
    Norway
    Full Name:
    Tor
    What is going on ?? So worried.

    Sent fra min SM-G955F via Tapatalk
     
  2. timwu12

    timwu12 Formula Junior
    Silver Subscribed

    Oct 31, 2014
    411
    Houston, TX
    do you mean 1 out of the 2 pipes on each side or do you mean smoke on the driver vs passenger side?

    did you unplug your valves? if so, exhaust gases will only be coming out of 1 of the 2 pipes per side
     
  3. tvoismo

    tvoismo Karting

    Jun 14, 2016
    83
    Norway
    Full Name:
    Tor
    2 pipes on one side.

    Sent fra min SM-G955F via Tapatalk
     
  4. BlacktopRacing

    BlacktopRacing Formula Junior
    Silver Subscribed

    Sep 18, 2016
    450
    Full Name:
    Dale
    Is this a 360 or 430?
    How many miles on it?
    Do you have OEM exhaust manifolds?
    Is any other part of the exhaust NOT OEM?
     
  5. Skidkid

    Skidkid F1 Rookie
    Rossa Subscribed Owner

    Aug 25, 2005
    4,997
    Campbell, CA
    Full Name:
    John Zornes
    And what do you mean by "smoke"? White, blue, ??? You may need to post a vid if you want any useful feedback OR provide much more detail. One other question, is it running rough and are there any codes?
     
    cpep likes this.
  6. cpep

    cpep Karting
    Silver Subscribed

    Nov 11, 2017
    225
    new york
    Full Name:
    CHARLIE
    Like skid said is it running okay? Maybe only half the engine is running. I had that happen a couple of weeks ago and had to shut it off and restart it.
     
    Skidkid and BlacktopRacing like this.
  7. BlacktopRacing

    BlacktopRacing Formula Junior
    Silver Subscribed

    Sep 18, 2016
    450
    Full Name:
    Dale
    Dare I say, anytime you put eight Italians in one room together, they're not going to wake up and go to sleep at the same time
     
    billy.gif and Ghostdiver like this.
  8. Skidkid

    Skidkid F1 Rookie
    Rossa Subscribed Owner

    Aug 25, 2005
    4,997
    Campbell, CA
    Full Name:
    John Zornes
    Yep, my guess was going to be limp mode but there is not enough info to make anything but a WAG.
     
    cpep likes this.
  9. tvoismo

    tvoismo Karting

    Jun 14, 2016
    83
    Norway
    Full Name:
    Tor
    There is just coming exhaust out of 2 of 4 pipes. ZERO from the back right pipes. The car has not been used in over a month. When I started the car, it was a flash thing with the lights + ( almost not starting ) could it be it was not starting on all cylinders ? thanks again
     
  10. tvoismo

    tvoismo Karting

    Jun 14, 2016
    83
    Norway
    Full Name:
    Tor
    It has not been used in a couple of months. Could it be that the battery was Almost flat and just started "half" the engine?

    Sent fra min SM-G955F via Tapatalk
     
  11. irix

    irix Rookie

    Aug 28, 2015
    27
    Germany
    Full Name:
    Joerg Behrens
    There is "limp mode" when the battery is too week to deliver AMPs to all the ECU and starts only half of the engine

    Sometomes you can see odd behaviour of the instrument cluster too.
    I have it once and only one bank of cylinders was running after starting. RPMs was low and it sounds very different, you can feel the temperature difference also .........believe me!

    Lesson learned. Use always your ctek battery charger on your FCar.

    Regards,
    Joerg
     
  12. tvoismo

    tvoismo Karting

    Jun 14, 2016
    83
    Norway
    Full Name:
    Tor

    Thank you so much for the comment! I connected the ctek a couple of hours a ago. it was on 3/8 now its on 6/8 so It looks like the battery still lives :)

    So you think there is nothing more to worry about starting it up again when its on 8/8 on the ctek charger ?
     
  13. vrsurgeon

    vrsurgeon F1 World Champ
    Silver Subscribed

    Dec 13, 2009
    11,683
    Charleston, SC
    Full Name:
    Curt
    I didn’t know the creek was strong enough to charge a very low battery.. I’d charge it with a real charger personally.
     
  14. Mickster

    Mickster Formula Junior
    Silver Subscribed

    Oct 24, 2015
    588
    Sweden
    Full Name:
    Mikael Andersson
    If you got the ”one bank running only problem” you would hear the engine running really rough (if running at all). That would probably mean a shot ECU, though. Don’t know if that can happen due to low battery voltage..?
    Poorly maintained battery can cause all sorts of problem in our cars, I’m sad to say.
     
  15. tvoismo

    tvoismo Karting

    Jun 14, 2016
    83
    Norway
    Full Name:
    Tor
    Did not quite understand this part ? Do you think I have a broken ECU ? I will always use the c-tek from now on :) When the c-tek is going 8/8 and green, its still safe to try starting the car? Thanks again people for the help.
     
  16. cpep

    cpep Karting
    Silver Subscribed

    Nov 11, 2017
    225
    new york
    Full Name:
    CHARLIE
    It's actually a pretty common thing. When I bought my car the lead tech said it happens on occasion and like I said mine did it recently. I just shut it off and restarted then it was fine. That's one time in almost a year of having the car.
     
    Skidkid likes this.
  17. irix

    irix Rookie

    Aug 28, 2015
    27
    Germany
    Full Name:
    Joerg Behrens
    If you get 8/8 just start again. Put key in position 2 just wait 60sec. befor starting the engine.

    Regards,
    Joerg
     
  18. tvoismo

    tvoismo Karting

    Jun 14, 2016
    83
    Norway
    Full Name:
    Tor
    The car startet right up again :) But I feel there is a bit more exhaust and heat coming from just one side. Is this normal ?

    Thanks again! I swear to the c-tek now.
     
  19. MalcQV

    MalcQV F1 Rookie
    Silver Subscribed

    Oct 11, 2004
    2,597
    Manchester, UK
    Full Name:
    Malc
    Don't both banks at some point prior to the silencer (muffler) or at it come together anyway?
     
  20. Themaven

    Themaven Formula 3
    Rossa Subscribed

    Nov 2, 2014
    2,312
    London
    Full Name:
    Darius
    My 575 was v low battery recently after I forgot to plug in Ctek over 2 months. Lights went on dimly, turned over once, no more, didn't start, dash lights were on. Overnight on Ctek cured it. I think it would have been a different story with a completely dead battery though.
     

Share This Page