Nederlandstalig - Dutch speaking | Page 3580 | FerrariChat

Nederlandstalig - Dutch speaking

Discussion in 'Holland/Belgium' started by ForzaFerrari, Apr 29, 2004.

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

  1. Fumacher

    Fumacher F1 Veteran

    May 8, 2005
    7,995
    Roosendaal
    Full Name:
    Vu
    Aan het kenteken te zien een originele NL auto.

    Zitten de velgen goed gemonteerd? Ik weet nooit hoe dat precies zit :D
     
    Jeka likes this.
  2. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,891
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Ha ha, ik kan het eerlijk gezegd niet weten. We stonden niet samen in de file (lees: hij kon de Tesla niet bijhouden :rolleyes:)
     
    Fumacher and Jonkheer like this.
  3. Dino2010

    Dino2010 F1 Rookie
    BANNED

    Nov 20, 2006
    4,852
    Belgium
    Tesla niet in de fik gevlogen, Fred? :D
     
    Jonkheer likes this.
  4. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,060
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
  5. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,891
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    #89480 328gts1987, Mar 31, 2018
    Last edited: Mar 31, 2018
    Daar bestaat kans op dus vandaag de F430 maar even de sporen gegeven, veel leuker (maar niet sneller)...

    Afijn, vandaag was er een Speed-meet revival met de Vu-master. Er was ook een oude bekende bij die we niet meer (er)kennen want die is sinds 1 week "overgelopen";). Hij had er wel 150km in gereden tot vandaag aan toe. Roger komt daar zelf mee in de lucht om die keuze (na 17 jaar! F bezitter te zijn geweest) nader toe te lichten. Ik moet zeggen (en dit meen ik) het is een mooi, strak exemplaar die ook nog eens goed klinkt (en ons kan bijhouden :cool:). Alleen de manier van parkeren (die wij Ferraristi gewend zijn) is hij nog niet afgeleerd :p

    We hadden op de maasvlakte (het blijft een heul eind naar het uit-einde van de wereld) afgesproken. Voordeel: daar komt bijna niemand (denk je).
    Het was een geslaagde locatie en de speed-sessies verliepen (bijna) smetteloos maar gaandeweg werd het steeds drukker op onze mooie racebaan.
    Opvallend was dat we vanaf alle kanten (ook vanaf de zee, fregat) in de gaten werden gehouden, zelf vanuit de lucht (die bleef maar cirkelen).
    Het is daar natuurlijk heerlijk leeg en dus zeer verleidelijk om de top even aan te tikken...

    We zijn ook nog even naar een kolen opslag gereden, mooi contrast geeft dat.

    De snapshots die ik maakte:

    Image Unavailable, Please Login View attachment 2523987 Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login
     

    Attached Files:

    Jeka and roger_l like this.
  6. roger_l

    roger_l F1 Rookie

    Apr 27, 2002
    2,707
    Netherlands /Utrecht
    Full Name:
    Roger
  7. roger_l

    roger_l F1 Rookie

    Apr 27, 2002
    2,707
    Netherlands /Utrecht
    Full Name:
    Roger
    Ik ben uiteraard aan niemand verantwoording schuldig, maar ik wil mijn keuze best toelichten ;-) Laat één ding duidelijk zijn, mijn Ferrari-hart klopt nog altijd onverminderd, er is geen merk met meer 'passione', en de verborgen tattoos op mijn rug, bovenarm, bovenbeen en nek zal ik, nu het donorschap verplicht is gesteld door D66, na een zware medische ingreep laten vervangen door mogelijk verrimpelde exemplaren van een overleden P-rijder.

    Ferrari-rijden is een feest, de F430 is de beste Ferrari die ik ooit bezeten heb. Ferrari-rijden kent ook een aantal nadelen, het onopvallend rijden is volstrekt onmogelijk, ergens parkeren is een uitdaging, een hotel is pas een hotel als er een toegankelijke parkeergarage is, en bovenal, volgens de 'geloofsgemeenschap' is een Ferrari na 70.000 km zo ongeveer afgeschreven... (zie mijn laatste artikel in de GAdF). Ik ben echter een echte rijder, wil er maximaal van genieten, en dat heb ik ook altijd gedaan. Met de 328 GTS die ik op 32-jarige leeftijd kocht reed ik bijna 30.000 km, met de Testarossa bijna 50.000 km en de F430 had ik ook alweer 30.000 kilometers probleemloos achter de kiezen. Met een tellerstand van 62.000 km was hij eigenlijk alweer aan vervanging toe, immers, nog 8k (feitelijk 1 jaar bij mijn gebruik) erbij en de magische grens is alweer doorbroken. Ik stond dus voor de keuze... ofwel 'op'-rijden, ofwel wisselen. Bij navraag bleek de F430 meer op te leveren dan ik er 4 jaar geleden voor betaald had maar het gat met een California of een 458 was buiten budget, bovendien zijn beide Ferrari's minder 'mijn ding'. Wat nu? Marktplaats, Mobile.de, gaspedaal.nl maar vooral YouTube brachten mij richting het merk uit Stuttgart. Een wensenlijstje werd samengesteld, de 'S', de PDK-bak, Sportuitlaat en vooral het Chrono-pakket zouden garant moeten staan voor een 'redelijke' beleving, ik ben tenslotte besmet met veel lawaai en een rauw onderstel tenslotte. Uiteindelijk stuitte ik op een exemplaar bij een P-dealer die zelfs nog een 'toetje' had: het X51-pakket, ofwel Porsche Exclusive Powerkit... een vlakkere koppelkromme tot in een hoger toerenbereik en 30 PK extra (geen chippies maar met echte hardware, een optie van 15k). Uiteindelijk de knoop doorgehakt en de Wizzard uit Oss opdracht gegeven de F430 te verkopen. Dat lukte ongekend snel, alhoewel het aanbod redelijk groot is, zijn er weinig exemplaren echt goed onderhouden. Bovendien ben ik niet iemand die met piepende banden rondrijdt, geen notoire hardrijder en behandel ik de auto met respect, netjes warm laten lopen, niet meteen uitzetten, al dat soort zaken. De voor mij onbekende koper moet dat gezien hebben na mogelijk een lange zoektocht (goedkopere waren er beslist op de markt) en hij was dan ook snel verkocht. De P stond nog altijd te koop (gelukkig), mede door de in P-kringen ongeliefde kleur 'Aqua-blauw'. Voor mij persoonlijk is er geen mooiere kleur denkbaar, bovendien laat ik me niet leiden door de mogelijke wederverkoop jaren later, de 328 was tenslotte ook Argento en de TR Grigio... Eén uur na de verkoop van de F430 stond ik bij de P-dealer en een kwartier later was de deal rond...sinds gisteren is hij in mijn bezit.

    Na 1 dag rijden (350 km Fred ;-) ) ben ik zeer verrast door de P; in mijn beleving is hij nog rauwer dan de F430, hij voelt sneller aan en het gegil is vervangen door gebrul. Hij stuurt snaarstrak, kan ook zeer comfortabel zijn (de F430 overigens ook) en het is gewoon een hele moderne auto met bluetooth, een infotainment-systeem, parkeersensoren met beeld op het display, kortom, alles wat een moderne auto moeten hebben. Jazeker, het vergelijk is niet correct met een F430 die 8 jaar eerder op de markt is gekomen (2004 vs 2012). Ritten zat in het verschiet nu het voorjaar is, maar een weekendje Parijs of Berlijn gaan nu net zo gemakkelijk, geen zorgen om krassen, parkeergarages waar je niet in komt, een benzineverbruik waar ik toch vrolijk van wordt (De F430 rijdt altijd 1:5.5, maakt niet uit waar en hoe) en bovenal... bij 60.000 km hoef ik niet weer aan een andere te denken, misschien bij 150k of zelfs 200k....

    Eén troost wellicht voor deze of gene, ik heb de neiging Ferrari's te verkopen op hun financiële dieptepunt, dat gebeurde bij de 328, bij de TR, en wellicht nu ook bij de F430...
    Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login
     
    Ajax de 1e, RudyW, Jeka and 2 others like this.
  8. MarcH

    MarcH Formula Junior

    Nov 5, 2010
    438
    Hoeksche Waard
    Full Name:
    Marc
    Ziet er goed uit Roger. Mooie kleur ook.
     
  9. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,891
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Leuk stukje Roger, we hadden het er vanmiddag over. Een hele stap om hier "uit de kast te komen" :p

    Opvallend vind ik je verbruik van de F430, 1 op 5,5?! Werkelijk?
    Ik zit dan (met mijn drive style) met 1 op 7 niet verkeerd. Ik begrijp niet hoe zo'n groot verschil kan bestaan. Misschien dat Christiaan iets over zijn ex F430 kan zeggen?

    Afijn, voorwaarts en de toekomst in. Iets waarmee je duidelijk bezig bent geweest. Het zal je zelf ook verbaasd hebben maar een allround petrol head kijkt rond. Ik heb ook "geproefd" aan McLaren, was serieus onder de indruk maar werd er niet gelukkig(er) van.

    Mooi om te lezen dat je zo (aangenaam) verrast bent van je nieuwe heilige koe. Hij klinkt echt goed, is rap genoeg maar valt niet minder op hoor :D
    Ik zag die priemende lampjes duidelijk in mijn spiegeltjes prikken. En die achterste is behoorlijk breed (lees: imposant) met die brede 20" sloffen eronder.

    Doet er allemaal niet toe, jij bent er blij mee. Ziet er veel voordelen in en hoeft je zeker niet te schamen met dit (unieke?) exemplaar. De juiste opties zitten er blijkbaar op. Veel (veilige) km's ermee toegewenst, jij en je gezin met veel uitstapjes. En daar vermeld ik even bij, ook op Fchat bijeenkomsten. :rolleyes:

    Note:
    Voordat wij naar de Maasvlakte reden spraken Chris en ik af. Daar kwam een zware BMW Hamann bij staan. Deze bestuurder was onder de indruk van al dat rood en bekende ook een 911 Ruff te hebben. Hij gaat zelfs voor onderhoud beurten naar zuid-duitsland. Dit geeft mij de volgende vraag; Alex weert jou voortaan buiten het hek :eek:.
    Bij wie ga je het onderhoud laten doen? Een P dealer of ook bij een specialist zoals Alex? Wat zijn daar de verwachte kosten ongeveer van?
    Dit vraag ik omdat Carlo (=Lewie) een GT2 RS bezit en ik wel eens bedragen heb gehoord van hem die er niet om liegen. Ik durf zelf te beweren (met mijn F430) dat ik lager in kosten zit dan hij per km.
     
    Jeka and Jonkheer like this.
  10. lewie

    lewie Formula Junior

    Apr 13, 2007
    515
    Netherlands
    Full Name:
    lewie
    Roger, van harte gefeliciteerd met je Porsche. Mooie 991 met alle denkbare opties zo te lezen. X51 is echt wel de kers op de taart!
    Zoals als ik lees hoe jij je auto's rijdt ga je er geen spijt van krijgen. Porsches bleven tot een paar jaar geleden een beetje achter qua geluid, maar sinds de 997 en de 991 hebben ze het aardig onder controle. Wegligging altijd top. Beleving mss iets minder, ook omdat je ze verschrikkelijk veel ziet, maar achter het stuur van een 911 merk je dat je toch iets bijzonders rijdt.
    En gelukkig zijn de mensen hier altijd erg aardig tegen Porsche rijders :D
    Veel rijplezier!
     
  11. lewie

    lewie Formula Junior

    Apr 13, 2007
    515
    Netherlands
    Full Name:
    lewie
    Jammer genoeg geen GT2 RS in mijn garage Fred. Het is een 996 GT3. Vandaag de eerste kms van het jaar weer gereden.
     
    Ajax de 1e likes this.
  12. MarcH

    MarcH Formula Junior

    Nov 5, 2010
    438
    Hoeksche Waard
    Full Name:
    Marc
    996 GT3 is natuurlijk ook niet vervelend!
     
  13. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,891
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    excuus mannen, 997, 991, 996 pfffff het zijn gewoon allemaal 911's (verschillen zie ik nauwelijks als niet kenner). Weet nog iets van luchtgekoeld en nat maar daarmee heb je het ongeveer wel gehad o_O

    En Carlo? deed hij het goed?
    Wanneer is de superleggera aan de beurt?
     
  14. lewie

    lewie Formula Junior

    Apr 13, 2007
    515
    Netherlands
    Full Name:
    lewie
    Het is je vergeven; is ook niet makkelijk met al die nummers...

    911 eerste generatie 1963-1973
    911 G model 1973 - 1989
    911 964 1989 -1994
    911 993 1993 - 1998
    911 996 1997 - 2005
    911 997 2004 - 2011
    911 991 2010 - heden
    En dan nog alle varianten. Turbo, targa, cabrio, RS etc. etc.
     
  15. roger_l

    roger_l F1 Rookie

    Apr 27, 2002
    2,707
    Netherlands /Utrecht
    Full Name:
    Roger
    1 op 5,5; of ik nu over de A2 naar Maastricht rijdt, of over de A3 naar Frankfurt en aardig 'blaas', veel beter werd het niet... toegegeven, ik zit wel aan de 'flippers' voor de geneugten en dus niet op automaat. De Testarossa deed met gemak 1:10 op zo'n traject, maar wat wil je, 1.800 toeren bij 140 km/h met zo'n twaalfcilinder. For the record: vandaag met de P 239 km gereden en gemiddeld 10.7 liter/km, heen toch 140 km/h, terug ietsje sneller... lijkt allemaal peanuts voor iemand die zoiets mag rijden, maar er staat wel een 'gratis' leasebak op de oprit en een ritje op en neer naar Maastricht met de F430 (regelmatig...) kost dus ofwel 63 liter benzine of 'niks'...

    De P met Power Pack is ook op papier sneller dan de F430; Italianen overdrijven wel eens, Duitsers 'untertreiben'; 0-100 is officieel 4.0 seconden, volgens het journaille zelfs 3.8 sec. Met name merkbaar (mogelijk door het Power Pack) boven de 6.000 toeren, daar waar de F430 koppelkromme langzaam afvlakt lijkt de P er nog een schepje bovenop te doen.

    Er zit 1 jaar Porsche Approved garantie op, eerste jaar dus alleen banden en ruitenwisserbladen... een grote beurt zou rond de 800,- kosten heb ik vernomen, maar zelfs 2k zou me gelukkig maken... volgens de boordcomputer heb ik die grote beurt nodig NA nog eens 56,800 km of voor 04/2021... echt different league dit...
     
  16. Jonkheer

    Jonkheer Formula 3
    Owner Silver Subscribed

    Aug 29, 2010
    2,250
    The Netherlands
    Full Name:
    Christiaan
    Met mijn F430 was het verbruik tussen 1 op 4 en 1 op 8. Echter was het meer 1 op 4 :cool::D

    Met het rijden tot Barendrecht gaf de 458 een range aan van 583km. Na het aansluiten bij Fred werd het al snel range van 346km :eek:
     
  17. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,891
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Solly :rolleyes:
    Kan nu eenmaal niet "kruipen"...
     
    Jonkheer likes this.
  18. Fumacher

    Fumacher F1 Veteran

    May 8, 2005
    7,995
    Roosendaal
    Full Name:
    Vu
    Dank voor de deelname heren! Het was een lange rit naar het "einde van de wereld" :D Ik ben blij dat jullie daar de moeite voor namen, want ik vind de lokatie erg mooi. Heb daar al wel eerder een testarossa en een 250 Lusso gefotografeerd. Binnenkort ga ik daar weer heen voor een andere shoot. Het is gewoon een mooi gebied daar!

    Roger was er ook met zijn 911. Mooie wagen heb je gekocht! Sportief geluid komt er ook uit! Veel fijne kilometers!
     
    Jonkheer likes this.
  19. RudyW

    RudyW Formula 3

    Apr 25, 2008
    1,199
    Gelderland
    Full Name:
    Rudy
    Fraaie 911 Roger, erg mooie kleur ook (zou een van mijn keuze zijn!). Het is een 991 MK1 volgens mij, dus nog met de 3.8 NA motor? (die met powerkit dus 430PK levert?).
    Je beweegredenen kan ik goed begrijpen, kunt ermee rijden wat je wilt, onderhoud is relatief betaalbaar en hij rijd gewoon erg goed.

    Cars for kids een keer gereden met de 997 Carrera S van de buurman en mijn broer in de R8; verbruik van de R8 was ~1/3e hoger tijdens de dag, terwijl we achter elkaar gereden hebben en er snelheidstechnisch niet gek veel verschil tussen zit.
     
  20. roger_l

    roger_l F1 Rookie

    Apr 27, 2002
    2,707
    Netherlands /Utrecht
    Full Name:
    Roger
    Klopt, de laatste niet-turbo geblazen 911
     
  21. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,891
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Snel in de schuur zetten, niet meer mee rijden! Wordt in de toekomst veel geld waard! Verzamel exemplaar met lage km stand en unieke kleur!
    (zegt hij, om Roger weer in een F te krijgen...) :rolleyes:
     
    roger_l and Jonkheer like this.
  22. Ajax de 1e

    Ajax de 1e Formula Junior

    Feb 21, 2014
    836
    Holland
    Full Name:
    Steef
    Was jij ook bij de GT3-meeting Lewie?
     
  23. lewie

    lewie Formula Junior

    Apr 13, 2007
    515
    Netherlands
    Full Name:
    lewie
    Bedoel je de GT3 meeting van juni vorig jaar van Steef van het Porscheforum?
    Daar was ik helaas niet bij. Viel samen met de 24 uur van Le Mans.
     
    Ajax de 1e likes this.

Share This Page