News

Nederlandstalig - Dutch speaking

Discussion in 'Holland/Belgium' started by ForzaFerrari, Apr 29, 2004.

 1. rob.kruiswijk

  rob.kruiswijk Karting

  Jun 15, 2014
  142
  Netherlands
  Full Name:
  Rob
  Het afnemen van praktijk oefeningen voor strooiwagen rijbewijzen is weer begonnen met de koude temperaturen.


  Sent from my iPhone using FerrariChat.com mobile app
   
 2. Melvok

  Melvok F1 World Champ
  Rossa Subscribed Owner

  Jul 25, 2008
  12,882
  Amersfoort, Holland.
  Full Name:
  Mel
 3. bertdeboer340

  bertdeboer340 Formula 3

  Sep 16, 2003
  1,687
  Netherlands
  Full Name:
  Bert de Boer
 4. RISL

  RISL Formula Junior

  Sep 26, 2014
  539
  Breda, Nederland
  Full Name:
  Jordi
 5. MvT

  MvT F1 Rookie
  Silver Subscribed

  May 25, 2013
  3,704
  The Netherlands - NH
  Full Name:
  Tijn
  Ziet idd mooi uit! Een Lusso staat wel op mijn verlanglijstje over een paar jaar!
   
 6. aero

  aero Formula Junior

  May 8, 2011
  309
  Dat was mijn gedachte ook toen ik hem op Insta zag, beetje een combi van DB11 achterzijde en DB10 (James Bond Only) voorzijde met de grille net omgekeerd.
  Omdat deze al die aero mist is hij daarom wel weer heel mooi.
   
  Melvok likes this.
 7. 328gts1987

  328gts1987 Moderator
  Moderator Owner

  Mar 11, 2007
  11,245
  Rotterdam Holland
  Full Name:
  Fred
  #90532 328gts1987, Nov 16, 2019
  Last edited: Nov 16, 2019
  Nee, niet persoonlijk gezien. Persoonlijk vind ik het ontwerp niet spannend maar wel strak/modern. Als ik er zo naar kijk zou je dit (bijna) als een elektrisch model kunnen bestempelen. Dat is het niet maar je zou kunnen voorspellen hoe de ferrari van de toekomst (deels elektrisch?) er uit kunnen gaan zien... Is dit een transitie model? Het begin van een nieuwe bloedlijn?

  Terug naar de Roma. Het is Jammer dat het om een Portofino (met nieuwe versnellingsbak/SF90) gaat. 20Pk meer maar de wielbasis is identiek.
  Het interieur is wel helemaal nieuw (niet vergelijkbaar met eerdere modellen) en heeft alleen maar touchpanels (geen sticky parts meer dus).
  Opvallend is het stuur met verlichte teksten, die zag ik voor het eerst in de SF90 en gaat dus doorgevoerd worden in de gehele line-up.
  Materialen van interieur (donker gefilmd) vind ik niet sprankelend, uitdagend. Vooral die iPhone in leger uitvoering ziet er niet sprankelend uit, net een baksteen die er nog even in moest, bijna vergeten.

  Voorheen zag je nog wel eens spannende keuzes in materialen van het interieur maar daar moet je tegenwoordig voor naar het Atelier met een goed gevulde creditcard. Dit is te zien in de basis modellen, het is allemaal wat "standaard" aan het worden, veel plastic (standaard) ook, zoals de achterzijde van de stoelen. Die zijn bij mij nog geheel leder of carbon. Niet van plastic...

  Ik heb (met geluid uit) dit filmpje bekeken, is de moeite waard om een goede indruk te krijgen van "the Roma"

   
 8. milko1969

  milko1969 Formula Junior

  Feb 21, 2012
  373
  Breda, Holland
  Full Name:
  Milko
  Heeft veel veel weg van zijn Maserati broer Alfieri, FCA let op de centjes zo te zien.
   
 9. djfrens

  djfrens Formula 3
  Silver Subscribed

  Jan 9, 2007
  1,893
  The Netherlands
  Vind de voorkant niet geslaagd.. lelijke gril...verder is het model te rond vormgegeven. Herken er geen Ferrari in.
   
  The Strad likes this.
 10. The Strad

  The Strad Formula 3
  Silver Subscribed

  Jul 26, 2010
  1,606
  Europe
  Keilelijke auto. Ziet er uit als een triestige verwaarloosde hond.
  Werkelijk een totaal misbaksel. Wat Ferrari hiermee wil zeggen, dat lijkt me nog de vraag.
  Indien dit circus van 1 nieuw model per maand uitbrengen niet snel stopt, dan gaan de diehards afhaken, als ze dat al niet gedaan hadden.
  De bling bling koorts woedt meer dan ooit. De nieuwe markten zullen even snel verdwijnen als ze gekomen zijn, daar durf ik op wedden.
  Pininfarina en vooral Enzo draaien zich om in hun graf.
   
  Ajax de 1e and djfrens like this.
 11. 275gtb6c

  275gtb6c Formula 3
  Silver Subscribed

  Oct 30, 2006
  1,690
  europe
  Full Name:
  oscar
  Schitterende Ferrari, de eerste sinds jaren die ik meteen mooi vind. Klassieke lijnen, ingetogen en tijdloos. Ik begrijp alleen niet wat de commerciële cq marketing director bedoelt met dat dit de Ferrari is voor mensen die geen Ferrari sportauto willen:

  for people who would like to drive a sports car, or a Ferrari, but are a little bit afraid of Ferrari and sportscars,

  ‘maar goed, veel mensen zeggen dat die -teveel- op een AM lijkt, ben ik het niet mee eens.

  PS sorry Strad zijn we het weer niet eens....

  Ciao
  Oscar
   
  RISL likes this.
 12. The Strad

  The Strad Formula 3
  Silver Subscribed

  Jul 26, 2010
  1,606
  Europe
  #90537 The Strad, Nov 17, 2019
  Last edited: Nov 17, 2019
  Hey, die Oscar!
  Met die Roma hebben ze de bal maar dan ook compleet misgeslagen. De proporties, toch een der belangrijkste aspecten van esthetica, zijn volledig overhoop gehaald.
  Kijk, Ferrari heeft altijd al indrukwekkende frontpartijen gehad. Noem het maar een indrukwekkende neus of een "viel Holz vor der Tür", voor wie dat graag begrijpt.
  Maar daar hoort, niet alleen voor het oog, altijd een stevige kont tegenover te staan.
  Welnu, die is zoek.
  De cabine staat zover naar achteren, dat er dus in de energielijn van het koetswerk alles verloren gaat naarmate je van de voorkant wegkijkt. Dat komt ondermeer doordat de obsessie voor ideale gewichtsverdeling in de hand werkt dat de motor dus zo ver mogelijk achter de vooras moet liggen.
  Puur optisch alleen al is de afstand van het voorwiel tot de A-stijl dus veel te groot.
  En omdat enigszins weg te moffelen, hebben ze dan nog maar eens voor een ferm overhangend deel gezorgd vóór de vooras....om lijn en ronding aan de neus te kunnen geven, zonder de storende voorwielen té dicht in de buurt te hebben.
  Dat maakt dus dat de helft van de auto neus is. Nu, er zijn nog al auto's gemaakt met een zware neus, maar die hadden dan toch een achtersteven met stijl en optisch "gewicht". Als je naar de afstand kijkt van het eind van de deur, zeg maar B-stijl, tot aan het achtereind van de auto, dan past die afstand zowat 2x in de afstand van de voorsteven tot aan de A-stijl. Dat is nu werkelijk afzichtelijk lelijk.
  Een Sophia Loren boezem in combinatie met een bips van een 7-jarige non in spe, ik weet niet wie daar op valt.
  Dan even naar de details....
  Die lichten .....welke schele amateur heeft nu voor die totaal overbodige en totaal functieloze streep overheen de koplampen gezorgd. Een beetje goedkoop retro gedoe? Waarom? Het is lelijk, het element past aan geen kanten bij de rest van de auto. Het is gewoonweg geforceerd.
  De grille was een gril. Meer kan het niet geweest zijn. Dit hoop ik althans, want wie dit ernstig meende is volslagen krankjorum. Dit soort paneeltjes zie je wel eens meer op illegale konijn- en pluimveemarkten, waar arme, tot de stoofpot veroordeelde beestjes in een stinkende bak het zonlicht vrijwel volledig ontnomen wordt door deze geperforeerde platen van Zuid-Chinese makelij.
  Dat een achterlijke debiel uit de Karpaten dit soort gatentriplexplaat op de verroeste radiator van zijn al even verroeste Barkas of Wartburg monteert, daar kan ik mee leven. Maar op een Ferrari? De vent die dat op de Roma-tekentafel aangebracht heeft, die moet nog effe op cursus bij Trabant. Aan die oelewapper zijn stijlgevoel mag nog even wat bij geschaafd worden
  Enfin, ik geraak alweer op drift van zo'n massa lelijkheid.
  Het is gewoon goedkoop en gemakkelijk in elkaar geflanste blingbling, die hele klote Roma. Geen zak meer. Een schande dat de naam van de belangrijkste stad van onze beschaving aan dit minkukel gegeven is. De "Nouveau Riche" uit het Oosten en andere nog uit te vinden windstreken vinden ditt allemaal geweldig. Wat wil je, 15 jaar geleden moesten ze nog vechten om de garnaaltjes aan boord van hun armetierige Sampan om ter snelst op de lokale vismarkt te verkopen aan een halve eurocent per kg. Als je dan plots, een oogwenk later, bij de belangrijkste afzetmarkten van een iconisch Europees topmerk behoort, dan is enig gevoel voor spiritualiteit en schoonheid waarschijnlijk wat teveel gevraagd.
  U vraagt wij draaien.... Dat is het motto van nu. Het is intriest te moeten inzien dat de makkers die Ferrari spa tegenwoordig leiden, zelfs niet eens weten dat dat wel het allerlaatste is dat de grote Enzo ooit gedaan heeft.
   
 13. 275gtb6c

  275gtb6c Formula 3
  Silver Subscribed

  Oct 30, 2006
  1,690
  europe
  Full Name:
  oscar
  Haha deStrad, ik heb werkelijk hardop moeten lachen. Hilarisch stukje! Kan zo een autoblad in. Maar eh, het schort aan de inhoud. Je bekijkt het vanuit een vrouw en dat is natuurlijk een schitterend uitgangspunt, geen twijfel mogelijk. De natuur schiep alleen meer en niet alles heeft tieten en een kont. Mij stoorde juist het ongebreidelde en musculaire lijnenspel van de 458 en 612. Massief “too much” en Arabisch. Daar verkochten ze ook erg goed en dan liefst in paars met geel interieur. De Roma is meer voor de ingetogen intellectuelen met smaak en stijl, juist niet blingbling. No offense naar wie dan ook, maar met deze auto kun je heerlijk rijden zonder uitgedaagd te worden door welke Porsche of opgefokte VW dan ook. Je komt in stijl en vertrekt met klasse....overigens moet het interieur nog bij mij plakken want dat is wennen. Iets teveel tv’s en PS4 beleving maar misschien komt dat nog.
  The battle is on! Misschien samen eens een biertje doen en het ook nog over muziek gaan hebben want ook daar gaan we enorm in verschillen wat het natuurlijk ook weer erg leuk maakt! Ik kijk er naar uit.
  Ciao!
  Oscar
   
  RISL likes this.
 14. aero

  aero Formula Junior

  May 8, 2011
  309
  Dat biertje lijkt me prima, als ieder nou eens iets mee neemt wat hij/zij echt mooi vind wordt het denk ik een hele leuke middag/avond....
  P.S. ik neem de V8 Vantage mee en Milko de T2, ergens in het zuiden af te spreken op een mooi voorjaardag?
   
 15. The Strad

  The Strad Formula 3
  Silver Subscribed

  Jul 26, 2010
  1,606
  Europe
  Vind ik een prima idee! Als Oscar dan gelijk die krat champagne meebrengt, want mei 2029 is veraf en de interesten, die gaan natuurlijk oplopen op die 9 jaar. :D :D :D
   
 16. MvT

  MvT F1 Rookie
  Silver Subscribed

  May 25, 2013
  3,704
  The Netherlands - NH
  Full Name:
  Tijn
  Als ze hem met een 6 cylinder zouden leveren zou ik het begrijpen idd, maar de Roma komt een V8 met een 8-traps DCT automaat eraan geschroefd. Als ik me niet vergis zit die ook in een SF90 Stradale :rolleyes:
   
 17. 328gts1987

  328gts1987 Moderator
  Moderator Owner

  Mar 11, 2007
  11,245
  Rotterdam Holland
  Full Name:
  Fred
  Een Sophia Loren boezem in combinatie met een bips van een 7-jarige non in spe, ik weet niet wie daar op valt.
  Prachtige beeldspraak, heerlijke tekst.

  Klopt, V8 uit Portofino, bak uit de SF90.
   
 18. 275gtb6c

  275gtb6c Formula 3
  Silver Subscribed

  Oct 30, 2006
  1,690
  europe
  Full Name:
  oscar
  Goed idee qua bieren en zo. Qua champi wachten we toch echt 9 jaar zodat die mijn kant uitkomt!
  Ik kom dan met de oude dame mits het weer het toelaat...anders met een...e-auto.
  Ciao
  Oscar
   
 19. 328gts1987

  328gts1987 Moderator
  Moderator Owner

  Mar 11, 2007
  11,245
  Rotterdam Holland
  Full Name:
  Fred
  Shotgun! (als dat kan)
   
 20. 275gtb6c

  275gtb6c Formula 3
  Silver Subscribed

  Oct 30, 2006
  1,690
  europe
  Full Name:
  oscar
  Scusi, non capoto.......
  (shotgun....)

  ciao
  Oscar
   
 21. RISL

  RISL Formula Junior

  Sep 26, 2014
  539
  Breda, Nederland
  Full Name:
  Jordi
  Non ho capito?

  Shotgun rijden betekent meerijden op de passagiersstoel voorin.
  Capisce? ;)
   
 22. Melvok

  Melvok F1 World Champ
  Rossa Subscribed Owner

  Jul 25, 2008
  12,882
  Amersfoort, Holland.
  Full Name:
  Mel
  Wie gaan we zien bij de intro van de F8 Spider morgen en/of Zondag ?
   
 23. Melvok

  Melvok F1 World Champ
  Rossa Subscribed Owner

  Jul 25, 2008
  12,882
  Amersfoort, Holland.
  Full Name:
  Mel
 24. Melvok

  Melvok F1 World Champ
  Rossa Subscribed Owner

  Jul 25, 2008
  12,882
  Amersfoort, Holland.
  Full Name:
  Mel
 25. Melvok

  Melvok F1 World Champ
  Rossa Subscribed Owner

  Jul 25, 2008
  12,882
  Amersfoort, Holland.
  Full Name:
  Mel
  En morgen ? Bij MH ?
   

Share This Page