News

Nederlandstalig - Dutch speaking

Discussion in 'Holland/Belgium' started by ForzaFerrari, Apr 29, 2004.

 1. marcos

  marcos Formula 3

  Dec 30, 2003
  1,242
  Zuid-Holland - Nethe
  Full Name:
  Marc den D.
  Weloom terug Onno!!
  Sent from my SM-G950F using FerrariChat.com mobile app
   
  JazzyO likes this.
 2. 328gts1987

  328gts1987 Moderator
  Moderator Owner

  Mar 11, 2007
  11,437
  Rotterdam Holland
  Full Name:
  Fred
  Nogmaals gefeliciteerd met deze aankoop. prachtplaten trouwens.
   
  JazzyO likes this.
 3. MvT

  MvT F1 Rookie
  Silver Subscribed

  May 25, 2013
  3,893
  The Netherlands - NH
  Full Name:
  Tijn
  Gefeliciteerd Onno! geniet er weer van en ook met deze weer veilige KMs gewenst!
   
  JazzyO likes this.
 4. JazzyO

  JazzyO F1 World Champ

  Jan 14, 2007
  11,868
  The Netherlands
  Full Name:
  Onno
  Het was makkelijk fotograferen deze week. Allemaal met de iPhone.
  Image Unavailable, Please Login
   
 5. MarcH

  MarcH Formula Junior

  Nov 5, 2010
  383
  Hoeksche Waard
  Full Name:
  Marc
  Terug in het zadel, heel mooi Onno!
   
  JazzyO likes this.
 6. Ferryducati

  Ferryducati Karting

  Jun 3, 2015
  105
  Toch maar een keer naar Limburg om hem te bewonderen....
   
  JazzyO likes this.
 7. MrDino308GT4

  MrDino308GT4 Formula Junior

  Sep 2, 2009
  641
  Geldermalsen NL
  Full Name:
  Arian
  Gefeliciteerd met je mooie Maranello . Prachtig !
   
  JazzyO likes this.
 8. Enzo Sebastian

  Aug 2, 2020
  12
  Amsterdam
  Full Name:
  Laurence Sebastian
  Een hele goedenavond! Ik weet niet helemaal of ik op de juiste plek mijzelf voorstel op dit forum, maar als Nederlander lijkt dit topic me geschikt ;)

  Mijn naam is Laurence (helaas was zowel die naam als Lorenzo taken, daarom Enzo). Ik lees hier al jarenlang mee als echte Ferrari-liefhebber, maar nu heb ik een account aangemaakt omdat wellicht op korte termijn de droom toch wat concreter word. Ik ben sinds mijn 18e (nu 15 jaar geleden) begonnen met BMW rijden en heb inmiddels een leuke aardige verzameling staan: BMW Z3M Roadster, e39 M5, 330Ci cabriolet handbak en voor de dagelijkse ellende een e39 525i Touring. Voorheen was er ook een tracktool M3 bij, maar die is wegens tijdgebrek weg. Al met al heerlijke wagens. Ik ben er extreem zuinig op (de Z3M en M5 staan binnen, afgedekt) en het zijn Nederlandse auto's in zowel esthetische als technische topconditie.

  Nu hier het dilemma (sorry, lang verhaal):
  Ik wil, en moet, het gaat er ooit van komen, de stap naar een Ferrari maken.

  Een week geleden ben ik met twee vrienden op pad geweest naar Nunspeet. Bij Wim Prins staan enkele interessante F430's en beide vrienden van mij hebben ook jarenlang passie voor het merk opgebouwd en overwegen zelf ook de aanschaf van een Ferrari.

  De auto die mij in het oog sprong, was voorheen van de familie Irvine geweest. Geleverd aan Sonia Irvine, de zus van Eddie. Vervolgens in 2008 naar Nederland gehaald. Als het goed is is het de oude auto van Grazy F355 (Ben) op het forum; zover ben ik in mijn CIA-FBI-FChat-speurwerk gekomen haha. De auto is zeker weten bij een liefhebber geweest, want als ik kijk naar de posts van Ben en het feit dat hij de F430 in 2008 naast de F355 reed, vermoed ik dat dat wel goed zit. Er zit een INTRAX-onderstel onder (gemonteerd bij Munsterhuis), Scuderia velgen en grill, heerlijk! Echter, nu het volgende. De wagen is in 2012 - zover begreep ik hier ook van het forum - door Ben ingeruild bij Munsterhuis op een 458. Tussen 2012 en 2015 is de auto 5 (!) keer van eigenaar gewisseld, getuige het RDW systeem. Dat is fiks. De wagen is toen bij Hoefnagels te koop geweest en heeft in die periode relatief veel kilometers gemaakt: zo'n 40.000km als ik de onderhoudsboekjes mag geloven. Veel daarvan is te herleiden via de website AUTOGESPOT aangezien daar met datum en tijd te zien is dat de wagen heel Nederland, België en Duitsland heeft gezien in de periode 2013-2015. Veel spots op veel verschillende locaties. Ook een aantal spots van de wagen beplakt met HOEFNAGELS stickers.

  In 2015 is de wagen naar België gegaan; daar is bij de dealer in Wijnegem het onderhoud gedaan en afgelopen januari is daarbij de F1-koppeling gereviseerd.

  Wim Prins heeft de auto zelf uit België teruggehaald naar Nederland. Staat nog niet op kenteken. Ik vind de wagen interessant want hij heeft exact de samenstelling die ik zou wensen: zwart/zwart/F1.

  Helaas is er toch iets dat bij mij knaagt. Ik heb gisteren een heerlijke proefrit met de wagen gehad. Ik twijfel nog enerzijds: M5 en Z3M inruilen; auto's waarvan ik alles weet, auto's waar ik mijn hand voor in het vuur durf te steken, voor een 15 jaar oude F430 die van 2008 tot 2015 bijna ieder jaar (!!) van eigenaar is gewisseld? Daarna naar België gegaan: ik durf het niet 100% hard te zeggen, maar van wat ik heb begrepen van andere mede-liefhebbers die ik goed ken wordt er in België toch echt anders omgegaan met de auto 'an sich' en is dat geen uitzondering voor exotische sportwagens, en dealers daarvan... Dat is een aanname, maar ik weet natuurlijk ook niet wat er in België is gebeurd.

  De dealer in België komt binnenkort terug met een historie van de auto. Over eigenaren/aantal eigenaren kan niks gezegd worden. Maar, voor een liefhebbersauto als de F430 vind ik dat het aantal eigenaren inmiddels best hoog ligt. Hoe denken jullie daarover? Als Prins terugkomt met een inruilvoorstel dat mij schikt wil ik sowieso een PPI laten uitvoeren in Hengelo bij Munsterhuis. Dat is ook reeds besproken aldaar en akkoord, daar ben ik erg blij om.

  Maar hoe zit dat met de gevoelskwestie? Stel dat de PPI gunstig uitpakt: de wagen is technisch goed of relatief goed en ik zou me daar geen zorgen om moeten maken. Moet ik me dan zorgen maken om het feit dat de wagen nogal een apart verleden heeft gehad? Beplakt en bestickerd met 'HOEFNAGELS' erop door heel Nederland gereden: is het een reclame/promotiewagen geweest waar jan en alleman in konden gaan zitten? In het interieur zie je het er niet vanaf in ieder geval. Maar waarom heeft de wagen dan van 2012 tot 2015, 6 verschillende eigenaren gehad? Dat is best snel gegaan dan.

  Ik heb mentaal nog geen afscheid kunnen nemen van de BMW Mmetjes, maar dat is ook vanwege dit dus: zowel de Z3M als M5 zijn altijd van liefhebbers geweest en ik koester ze minimaal zoals de vorige eigenaren dat deden. Ik weet eigenlijk al dat dit bij de betreffende F430 niet het geval is geweest, maar... moet dat mij tegenhouden? Wat zou het met jullie gevoel doen? Zijn er wellicht mensen hier die de betreffende wagen kennen en er nog wat over kunnen vertellen? Dat zou me veel waard zijn.

  Anyway, ik had jullie gewaarschuwd haha: lang verhaal, maar ik moest het dilemma waar ik op het moment mee zit even van mij afschrijven. Mijn vrouw heeft er genoeg over gehoord inmiddels...

  Alvast dank voor de input!
   
 9. Harry-SZ

  Harry-SZ F1 Rookie

  Welkom hier! Je hebt al veel onderzoek gedaan naar die F430. Ik kan je verder niet helpen over deze auto, maar snap je gevoel wel.
  Je hebt nu 2 gekoesterde, hele coole BMW's en gaat misschien overstappen naar een Ferrari, waarvan je het verleden niet helemaal kent. Het zal altijd een risico blijven denk ik.

  Maar misschien kent iemand van hier het Hoefnagels-verhaal helemaal.
   
 10. 328gts1987

  328gts1987 Moderator
  Moderator Owner

  Mar 11, 2007
  11,437
  Rotterdam Holland
  Full Name:
  Fred
  #90935 328gts1987, Aug 3, 2020
  Last edited: Aug 3, 2020
  Welkom Laurence. Inderdaad een lang maar interessant verhaal over een bijzondere F430. Dit mede door naam eigenaresse en onderstel
  Daar zit ook precies de knijp. Waarom een goed onderstel (en die is goed van de F430 kan ik je na 70.000km erin te hebben gereden) vervangen? Of is dit af fabriek gedaan?

  het toeval wil dat wij een paar weekeinden geleden bij Wim prins op bezoek zijn geweest. Klasse tent kan ik wel stellen en doet ook veel met ons merk.

  Afijn. Je onderzoek is grondig en daaruit blijkt dat er een termijn is die niet duidelijk is.
  echter mij viel op (toen ik de auto bekeek) dat het rechter voor scherm niet helemaal klopt, althans het spuitwerk (en plamuur werk?)
  Als je op afstand gaat staan zul je zien dat de glans/reflectie niet eenduidig is.

  dit zal ook zeker bij de ppi vastgesteld worden.
  Ik vermoed (let op ik heb geen documentatie) dat de auto een klap heeft gehad en daarbij de ophanging heeft beschadigd. En dat hierom er een andere onder is gezet. dat kan met prijs te maken hebben gehad.
  ik zou als ik jou was eens informeren wat zoiets kost uitgevoerd in Ferrari onderdelen of het merk wat er nu onder zit.

  ten slotte het gevoel. Mijn regel, voelt het niet 100% ok bij een auto, niet doen. Zeker niet als je daar een betrouwbaar exemplaar voor moet inleveren.
  Zelf ruilde ik mijn 328 (zeer betrouwbaar met 80.000km zonder problemen) in op de F430. Die was toen nog nieuw (5.000km) en klopte dus helemaal. Dat voelde ook direct goed en was het ook gelijk gebeurd. tot op de dag van vandaag geen spijt van, hoewel ik af en toe de 328 wel mis.

  we zijn in Monaco op het moment en hebben een pracht Tour gemaakt met de F430 die net zo betrouwbaar is als de 328.

  Kortom je zit bij het goede type maar bekijk of dit (voor jou) ook het juiste exemplaar is. Er zijn er meer in deze kleur stelling. Misschien niet exact identiek maar daar valt aan te werken.


  Image Unavailable, Please Login


  Ps. Laat, nee eis! De uitlaatspruitstukken controleren. Als de originele er nog opzitten, auto laten staan. als de 2e generatie erop zitten vraag daar garantie op.
  mals je foto’s laat maken van de serienummer kan ik zien of het 1 of 2e generatie is. of anders aftermarket maar die worden zeer heet en zijn slecht geïsoleerd waardoor het compartiment te heet wordt en verf gaat bladeren. Zonde van zo’n mooi motor ruim
   
 11. 360Marnix

  360Marnix Formula Junior

  Jan 4, 2017
  355
  Holland
  Is de auto in de hoefnagels-tijd wellicht een aantal keer in en uit de bedrijfsvoorraad gegaan? (dus één eigenaar maar om bv het buitenland in te kunnen gaan tenaamgesteld) Groene kentekenplaten mogen in het buitenland niet gebruikt worden en officieel ook niet voor plezierritten.

  Eventueel zou je Hoefnagels kunnen bellen natuurlijk.

  Een PPI zou ik persoonlijk door Alex Jansen van Forza Service laten doen, maar Munsterhuis kan natuurlijk ook.
   
 12. marcos

  marcos Formula 3

  Dec 30, 2003
  1,242
  Zuid-Holland - Nethe
  Full Name:
  Marc den D.
  Om te beginnen. Ferrari is altijd leuker en beter dan BMW.. maar goed, dat is mijn smaak.

  Je bent al zover met het onderzoek. Ik zou idd hoefnagels bellen en een ppi laten doen. Forza zou dan ook mijn voorkeur hebben, want de wizzard ziet alles!

  Ik sluit me ook aan bij de mening van Fred. Voelt het niet goed, niet doen. Er zijn genoeg goede exemplaren te vinden. Zo niet in NL, danwel in DE. En er zijn genoeg specialisten die je daarbij kunnen helpen..

  Sent from my SM-G950F using FerrariChat.com mobile app
   
 13. MvT

  MvT F1 Rookie
  Silver Subscribed

  May 25, 2013
  3,893
  The Netherlands - NH
  Full Name:
  Tijn
  Welkom Laurence! F430 is een mooie wagen! Ik kan er geen zinnig antwoord opgeven, maar wat ik wel merk is dat de gedachte al veel tussen de oren zit. Makkelijk gezegd als ik al het onderhoud zelf uitvoer.

  Met een PPI dek je heel veel af, maar ik zeg het maar weer eens een keer het blijft mechanica en slijt. Onno zei het vorige week nog, een auto naar kwaliteit brengen is altijd duurder. Dan wordt het een (gezond) balans tussen hart en wijsheid. Ik zeg altijd (net als Fred) voelt het niet goed of je twijfelt --> walk away. De auto is zoals hij is en dan moet jejezelf de vraag stellen, wat wil ik er eventueel op verliezen of aan uitgeven mocht het mis zijn. Heren corrigeer me als ik het verkeerd heb, maar er zit op deze modellen nog een bepaalde afschrijven.(?)

  Je gedacht is correct bij een verkoop in de toekomst, want je denkt er zelf nu zo over na, maar wat als de recente eigenaren wel goed onderhoud hebben gepleegd? Schade kan je niet wegpoetsen, uit de documentatie dan, maar als het goed hersteld is dan zie je er niets meer van terug anders dan een papieren rekening. :) De appeltjeshuid waar Fred het over heeft kan je mooi weg polijsten, maar de vraag is of het onderliggende goed hersteld is. Komt eventueel bij een PPI naar boven en wijs ze alvorens er ook op! Als je het verleden van de F430 niet (meer) kan schelen en hij is ver de rest prima en de combinatie is die je zoekt, doen anders ga je andere F430's met die combi vergelijken en die is dan wellicht altijd minder (Dat is bij mij dan zo). Blijft het in je achterhoofd spelen, niet doen.

  Je weet dat 2 wagens inruilen voor 1 altijd (heel) onverdelig is? :) Geen BMW clubleden die er graag 1 overnemen? dat extra geld kan je mooi gebruiken voor het eerste jaar van de F430, want er zal het eerste jaar altijd wat zijn!

  Had net even gekeken bij Wim Prins. Mooie wagen! :) moeilijke beslissing. Voor jezelf wat dingen uitsluiten wat je wel en uberhaupt niet wil. Veel onderstellen worden vervangen als men een stevige rijder is en of toch wel eens naar het circuit gaan. Dat laatste is de bolide wel eens op het circuit gezien?

  Succes! en wederom welkom!
   
 14. 430-SPI

  430-SPI Formula Junior

  Oct 4, 2009
  739
  Europe
  Full Name:
  René
  Welkom Laurence en succes met je zoektocht. Jammer dat jij en je mede-liefhebbers denken dat er in België 'an sich' anders met (exotische) auto's wordt omgegaan. Ik woon er al meer dan 20 jaar en kan je verzekeren dat dat niet zo is. Zoals overal zijn er uitzonderingen maar alle F-rijders die ik ken zijn grote liefhebbers en zeeeeer 'zuinig' op hun auto ('s)!
  Nogmaals succes met je zoektocht naar de F430, een hele fijne auto en misschien moet je ook eens kijken wat er bij de officiële dealers in Belgie te koop staat...:rolleyes:
   
 15. JazzyO

  JazzyO F1 World Champ

  Jan 14, 2007
  11,868
  The Netherlands
  Full Name:
  Onno
  #90940 JazzyO, Aug 3, 2020
  Last edited: Aug 3, 2020
  Welkom Laurence. Ik zou het geen moeilijke beslissing vinden. Het voelt niet 100%. Dus weglopen. Ik heb geleerd dat je niet van te voren voor kleurencombinaties moet gaan. Je koopt een 2e hands auto, daar heb je dus geen echte zeggenschap over. Je moet de auto kopen waarvan je meteen weet: dit is 'm (of haar)! En daarbij moet de aandacht liggen op de mechaniek. Voor mijn 550 was ik op zoek naar een mooie in Grigio Titanio, Zwart, Blauw, Grigio Ingrid, eventueel Argento. Alleen rood, geel of wit overwoog ik niet.

  Ik zou ook aanraden er een heel aantal te bekijken én te rijden. Dan leer je heel snel wat een goede is. Ik heb zelf dat advies niet opgevolgd, ik heb zelfs de auto niet eens van te voren bekeken maar op afstand gekocht, maar dan heb ik ook geluk gehad.

  Er stond een mooie zwarte F430 (Berlinetta) te koop twee weken geleden bij de enige specialist waar ik 100% mijn hand voor in het vuur steek: Forza Service in Oss. Er waren wel geinteresseerden, maar misschien is de koop niet doorgegaan.

  Persoonlijk zou ik Alex Jansen van ForzaService gewoon vragen voor mij een goede te vinden. Kost wat extra maar dan hoef je je helemaal geen zorgen te maken.

  Succes!


  Onno
   
 16. Harry-SZ

  Harry-SZ F1 Rookie

  #90941 Harry-SZ, Aug 3, 2020
  Last edited: Aug 3, 2020
  Ga idd deze ook even bekijken.
  Kun je ook direct de garage en mensen zien, waar je hem de komende jaren in onderhoud moet doen :)

  https://www.forzaservice.nl/showroom/f-430-coupe/


  Over die Irvine-F430: Intrax is juist heel erg goed (en prijzig) spul, dus ik denk dat dit echt een upgrade is t.o.v. std Ferrari. Ik kan me niet indenken dat iemand er Intrax onderzet omdat dit een goedkope reparatie na een schade zou zijn.
  De auto is wel iets goedkoper dan gemiddeld, dus misschien niet de allerbeste/mooiste met de laagste KM-stand, maar dat kan natuurlijk helemaal prima zijn. maar er staan meer te koop voor die prijzen, dus het is ook geen rare prijs.

  Linkje naar Intrax met daarbij foto's v/e zwarte F430 :)
  https://www.intraxracing.nl/nl/producten/schokbrekers/ferrari/236-f430+spider%2C+challenge%2C+scuderia%2C+gtc%2C+gt3%2C+gt3+scuderia/4117-4-weg%7Crace
   
 17. 328gts1987

  328gts1987 Moderator
  Moderator Owner

  Mar 11, 2007
  11,437
  Rotterdam Holland
  Full Name:
  Fred
  Goeie tips Harry. ook die F430 bij Alex. Zitten mooie opties op en is zeker 100% betrouwbaar.
  of Alex Bmw wil hebben/inruilen hangt helemaal af van wat het is. hij is in ieder geval bmw fanaat. Maakte daar ooit een mooi filmpje over, overdag Ferrari, ‘s avonds naar huis in Bmw
   
 18. Enzo Sebastian

  Aug 2, 2020
  12
  Amsterdam
  Full Name:
  Laurence Sebastian
  Thanks guys, ik heb heel veel aan jullie input!

  Spijtig genoeg blijkt dat voor de Z3M en de M5 puur handelsprijzen worden genoemd en het vervelende is nog wel dat precies een week geleden een significant hogere inruilprijs werd genoemd in Nunspeet, waar zij nota bene enkele dagen later nog op belden: 'Heb je er nog over nagedacht?'. Nu blijkt dus dat ze erop terugkomen. Jammer! Wellicht is particuliere verkoop een optie. En jullie hebben ook gelijk: het valt of staat niet bij deze ene F430. Dat er eentje moet komen staat buiten kijf.

  Ik zal eens met Alex contact opnemen. To be continued...!
   
 19. djfrens

  djfrens Formula 3
  Silver Subscribed

  Jan 9, 2007
  1,921
  The Netherlands
  Heb slechte ervaring met Wim Prins..mooie praatjes, maar geen fatsoenlijk bedrag voor inruil geven...
   
 20. 360Marnix

  360Marnix Formula Junior

  Jan 4, 2017
  355
  Holland
  Ik heb nooit iets hoeven inruilen, maar de klinkklare onzin die door één van de verkopers werd verkondigd gaf mij bijzonder weinig vertrouwen. Drie dagen na mijn bezoek werd ik gebeld met de vraag of ik nog interesse had in de Maserati Gran cabrio.

  Ik heb hem echter gesproken over een F430 en een 612, tevens heb ik letterlijk gezegd dat ik een hekel heb aan cabriorijden. Al met al gaf het me geen vertrouwen.

  Anderzijds: het gaat om de auto, niet om de verkopende partij.
   
  JazzyO likes this.
 21. MarcH

  MarcH Formula Junior

  Nov 5, 2010
  383
  Hoeksche Waard
  Full Name:
  Marc
  Welkom Laurence. Gezien de berichten op DF ging ik er eigenlijk van uit dat je al een F430 had staan ;-).

  Om een goede prijs te vangen zul je ze zelf moeten verkopen denk ik.
   
 22. Enzo Sebastian

  Aug 2, 2020
  12
  Amsterdam
  Full Name:
  Laurence Sebastian
  Thanks! Haha hoezo dan? Ik heb toch alleen gevraagd daar hoe men tegenover The Engineers Garage staat?

  Ik heb de BMW’s nog, en geniet er ook heerlijk van. Maar ik denk inderdaad dat particuliere verkoop verstandiger is. Enige vervelende is dat ik geen fan ben van onbekenden aan de deur. Wellicht consignatie overwegen.
   
 23. 328gts1987

  328gts1987 Moderator
  Moderator Owner

  Mar 11, 2007
  11,437
  Rotterdam Holland
  Full Name:
  Fred
  Praat eerst eens met Alex en neem een bmw mee. Hij heeft er kijk op maat is niet zijn handel. wellicht kent hij weer iemand voor de bmw en is een deal met F430 bij hem mogelijk.

  Gezien dat de F430 in Oss keramische schijven heeft? En CS velgen?
  dan ben je volgens mij al klaar voor het circuit.
   
 24. Enzo Sebastian

  Aug 2, 2020
  12
  Amsterdam
  Full Name:
  Laurence Sebastian
  Ja, gezien! Hele mooie wagen. Maar, vanmiddag met Forza gesproken. Alex is op vakantie, maar er is me telefonisch al duidelijk gemaakt dat inruil van iets anders niet echt een optie is.. Helaas!
   
 25. bigodino

  bigodino F1 World Champ
  Silver Subscribed

  Apr 29, 2004
  10,923
  The Netherlands
  Full Name:
  Peter den Biggelaar
  Ik kreeg dit bericht door:

  Who knows where my Ferrari 348 Challenge car is now? I have some interesting docs for the owner!!

  Chassisnumber 84908, delivered april 1990, original Dutch registration YJ-51-NF
   

Share This Page