Nederlandstalig - Dutch speaking | Page 3709 | FerrariChat

Nederlandstalig - Dutch speaking

Discussion in 'Holland/Belgium' started by ForzaFerrari, Apr 29, 2004.

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

  1. Paulus 348

    Paulus 348 Formula Junior

    Dec 29, 2020
    346
    Holland
    Full Name:
    Paulus Hollander
    As zondag nog ritje plannen ?
     
  2. dirktor

    dirktor Formula Junior

    Feb 9, 2005
    943
    Amsterdam, NL
    Full Name:
    Dirk
    deze zondag gaat helaas niet worden, mocht het weekendplan toch ineens wijzigen dan meld ik mij :)
     
  3. DutchFerrari

    DutchFerrari Formula Junior

    Apr 7, 2022
    465
    Bollenstreek - Netherlands
    Full Name:
    Jeroen
    In de toekomst als er hier 1 staat haak ik zeker aan, hoofddorp is om de hoek maar helaas nog niks staan, volgende keer!
     
  4. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,907
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Ik denk dat ik aanhaak bij die van Mike. Rij rond 10:00 op de A15 om op tijd te zijn in Hoofddorp. We kunnen samen oprijden/afspreken

    Mikestradale,
    Nog meer mensen die willen aanhaken deze zondag? Het plan is om eens een rondje Noord-Holland te doen, richting Enkhuizen oid.

    Zondag 11:00 uur, verzamelplaats in Hoofddorp. Bij interesse graag een PM, dan stuur ik het adres door.

    Carlo met de Lambo
    Erik 458 Spider
    Mike 599 of CS
    Paul 458 Spider (misschien)
    Fred vlammetje



    Zojuist PM gestuurd. Is wel een "stukkie" omrijden maar ook weer eens leuk in andere omgeving te rijden.
    Heb alleen wel een uitdaging weer terug te rijden, Tunnel is weer eens dicht....
    :mad:
     
  5. Mikestradale

    Mikestradale F1 Rookie

    Jan 25, 2006
    2,596
    Netherlands
    Full Name:
    Mike
    Jammer Dirk en Jeroen, volgende keer maar weer. Wil de Maserati wel eens in het echt zien :).

    We hebben al een leuk groepje bij elkaar zo. Er rijdt ook nog een AMG GT mee.
     
    dirktor likes this.
  6. Paulus 348

    Paulus 348 Formula Junior

    Dec 29, 2020
    346
    Holland
    Full Name:
    Paulus Hollander
    Ik haak af geen zin die kant op te gaan ik ga met 3 vrienden met Fs tunnelritje doen
     
  7. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,907
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Vandaag een ritje gehad met de "italy-trip gangsters" in het Brabantse land. We verzamelde centraal in NL te Deil vanwaar we naar de Wizard of Oss vertrokken.
    Het was gezellig (en Gooooooed) om met Opa & Joost (ook Italy-gangsters van het eerste uur) even bij te praten. We doen dat binnenkort wel even met wat meer tijd.

    Afijn de paardjes stonden te steigeren en wilde in galop naar Oss:
    Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login

    Aangekomen bij Alex (waar altijd wel iets bijzonders te zien valt) werden we ontvangen met een koffie en een rond-tour door het Park-Ferme die nu in opbouw is.
    Een "private car storage" zoals genoemd op de web-site (https://www.forzaservice.nl/over-ons/stallingsmogelijkheden/) alwaar niet alleen Ferrari's kunnen worden opgeslagen. Nu nog leeg en dus toegankelijk maar later (medio 2023) = in gebruik niet meer vanwege privacy en bescherming van de kostbare auto's die hier komen te staan. We kregen van Alex uitgebreide uitleg over de indeling en layout van een was-straat, opslag Hybride en niet-hybride. Een inspectie ruimte met voldoende licht voor lak-correcties enz. Een pracht idee die pas geboren werd bij Alex toen een collega Porsche dealer afhaakte vanwege de hoge verbouwingskosten.

    Image Unavailable, Please Login


    Van hier gingen we naar Uden waar er 2 adressen werden bezocht: RijtAuto's (blijkbaar zeer bekend bij car-spotters) waar een indrukwekkende verzameling exclusieve auto's staat. Ik zag zo effe 3 ferrari's (in goede conditie), GT3 RS maar ook een mint (lees nieuw) Escort XR3i naast een Williams Clio en een 205GTi.
    Kortom een indrukwekkende (bonte) collectie bijzondere auto's. Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login


    Ook kwamen we er een ex-Fchat auto tegen. Japio heeft nu een 812 superfast maar was eerder de bezitter van deze Performante...

    Image Unavailable, Please Login
     
    roger_l, JazzyO and lewie like this.
  8. Ferryducati

    Ferryducati Formula Junior

    Jun 3, 2015
    478
    Aardig van je om deze ritjes altijd achteraf aan te kondigen. Had zo nog wel een paar aanhakers geweten die daar ook bij hadden willen zijn!
     
  9. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,907
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Tenslotte gingen we bij F-chatter Maurik op bezoek Keave.

    Image Unavailable, Please Login

    Een geweldige tent met goede lunch-kaart (uitsmijters) en mooie showroom die wel voller leek dan voorheen. Dit ivm een aankomende verbouwing met werkplaats. Maurik is een echte Ferrari kenner en liefhebber... Hoewel liefhebber is misschien niet geheel het juiste woord want hij verzameld niet maar rijdt erin. Hij heeft er al talloze gehad prive en ingeruild. Ik weet nog dat hij een F430 coupe kwam halen bij Munsterhuis in 2012 in de kleur Scuderia Rosso. Ik was zo onder de indruk van die auto (en kleur) dat ik een week later een F430 spider kocht bij Kroymans in Scuderia Rosso....
    Afijn hij heeft er talloze gehad maar ik geloof dat zijn nieuwste aanwinst wel eens een blijvertje kan zijn. Zelf gespecificeerd en ik mag zeggen heel mooi gedaan!
    Deze 296GTB is nieuw geleverd na 1,5 jaar wachten.

    Image Unavailable, Please Login

    Het interieur is uitgerust met Alcantara en carbon-sportstoelen

    Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login

    Het display is digitaal en toont graphics die ik nog nooit gezien had.
    Image Unavailable, Please Login

    En hybride... We waren allemaal nieuwsgierig naar het geluid van deze V6.

    Image Unavailable, Please Login

    Image Unavailable, Please Login

    Welnu Maurik had de auto zojuist opgehaald (lees: hij was nog warm) en wilde wel een rondje voordoen. Henkie was de eerste die instapte en 10 min later wat groenig (hij had het zelf over strepen in zijn onderbroek) uitstapte. " Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt" kwam er herhaaldelijk uit.

    Zelf mocht ik ook plaatsnemen (met de waarneming van Henk in mijn gedachte) naast Maurik. Even duidelijk stellen: maurik is een rijder die meerdere keren heeft meegedaan aan professionele rally's en races, waaronder Dakar. Je kunt dus wel stellen dat hij weet wat hij met een stuur moet doen. Maar ook met het gas-pedaal...
    Mijn impressie waarbij ik de F430 maar buiten beschouwing laat want die komt niet eens in de buurt van wat deze 296 kan. Ik gebruik mijn ervaringen van de Tesla in dit geval maar kwam gelijk tot de conclusie dat die het echt niet gaat redden tegen dit fenomeen. Ik zeg Fenomeen want zo is de beleving echt van deze nieuwe generatie Ferrari. Eerder reed ik zelf met de F8 Tributo en vond dat al een snelle auto met een ongekend koppel. Ik reed 80km/u in de 3e versnelling op droog wegdek en gaf vol gas: wiel-spin was het gevolg maar met de elektronische engeltjes aan werd ik netjes in het spoor gehouden bij de F8.

    Dat ingrijpen van engeltjes gebeurde wel opvallend grof in de F8, iets wat ik vandaag niet ervaarde in de 296. De snelheid lag een stuk hoger maar de stabiliteit voelde natuurlijk en niet (elektronisch) gemaakt. Wielspin trad nauwelijks op maar het koppel (bij lage toeren) was indrukwekkend door de eletromotor. De overgang tussen beide motoren is trouwens niet niet voelbaar, althans ik voelde geen overgangen. Dat geldt trouwens ook voor de verschillende versnellingen, geen overgang te voelen dankzij de 3e generatie dubbele koppelingen.

    De ophanging is stijf maar niet hard. Oneffenheden worden kort geabsorbeerd en geven geen instabiliteit, iets wat ik eerder bij de 911 van Roger ervaarde en begin dit jaar in een GT4 RS. Ook in de (scherpe)bochten is er nauwelijks sprake van overhellen en al helemaal geen sprake van onderstuur. Iets waar de meeste Ferrari's wel mee kampen. Ik werd getrakteerd op een ultiem stukje stuurmans-kunst waarbij ik maar niet meer op de passenger display keek aangezien de snelheid boven de 3 cijfers opliep.

    De remmen zijn eigenlijk zoals ik gewend ben in de F430 maar het optrekken is niet van deze planeet. Ik ben in de Tesla echt wel wat gewend en trek er menig P/Lambo of F uit vanuit stilstand. Maar als ik nu zeg dat het optrekken (G-krachten) gelijk zijn aan het remmen in de 296, krijg je enig idee wat ik probeer te beschrijven. Je wordt net zo hard in de stoel gedrukt als dat je in de gordel hangt bij (heftig)remmen. Bij dat remmen gaat de achterkant trouwens niet "kwispelen" zoals bij de F430 als je daar de CCB's goed inzet. Bij de 296 voelt het meer vertrouwd en is er geen sprake van instabiliteit.

    Optrekken kan met een gillende V6 (tot 9000 rpm) maar ook op koppel. Bij die laatste methode hoor je (door de lage toeren van de V6) de turbo's opspoelen. Een gaaf geluid maar niet overheersend. Trouwens de V6 klinkt fantastisch zowel binnen als buiten. Het klinkt niet als een V6 in mijn oren. Ik durf het geen V8 te noemen maar een ferrari :D

    Slotsom: Trekt op als een Tesla x 10! (maar zonder dat zware gewicht en daardoor veeeeeeeeeeeeeel sneller) heeft een waanzinnige wegligging en aandrijflijn die vloeiend schakelt tussen zowel versnellingen als aandrijflijnen. Remmen zijn zoals bekend. Elektronica doet zijn werk op de achtergrond waardoor er snoeihard kan worden gereden (door elke boeren .....). Werd ik van de F8 niet hebberig, dat wordt ik wel van de 296. Daar komt ook nog bij de 296 een ingetogen ontwerp heeft, geen spoilers, randjes, lipjes en andere aero truukjes, gewoon POWER!!!! (10x meer dan een Tesla ;))


    We sloten af met de aankomst van een 812 Superfast GTS die spontaan kwam aanrijden. Maurik was lange tijd op zoek naar zo'n auto maar heeft al duidelijk gemaakt er niet meer naar te zoeken en geduldig wacht op de (bestelde) 296 spider :eek:

    Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login


    PS Roger klaagde de hele dag al over zijn smerige auto... "Had geen tijd gehad om door de wasstraat te gaan", gelukkig was hij op tijd terug en kreeg de 911 een wasbeurt (en verloor 5% van de dagwaarde)

    Image Unavailable, Please Login
     
    Harry-SZ, Fumacher, roger_l and 4 others like this.
  10. milko1969

    milko1969 Formula 3

    Feb 21, 2012
    1,285
    Breda, Holland
    Full Name:
    Milko
    Daar heb je wel een punt Ferry!
     
    Ferryducati likes this.
  11. lewie

    lewie Formula Junior

    Apr 13, 2007
    515
    Netherlands
    Full Name:
    lewie
    Mooi verslag Fred. Thanks voor het posten!
     
  12. Ferryducati

    Ferryducati Formula Junior

    Jun 3, 2015
    478
    Helaas is dit niet de eerste keer Milko.
     
  13. roger_l

    roger_l F1 Rookie

    Apr 27, 2002
    2,708
    Netherlands /Utrecht
    Full Name:
    Roger
    De verklaring staat meteen in de eerste regel: 'Vandaag een ritje gehad met de "italy-trip gangsters". Vreemd dat je denkt daar onderdeel van te zijn en ook nog publiekelijk een ander daar een verwijt over meent te moeten maken. Dit kerkgenootschap bestaat al sinds 2007.
     

    Attached Files:

  14. Jonkheer

    Jonkheer Formula 3
    Owner Silver Subscribed

    Aug 29, 2010
    2,250
    The Netherlands
    Full Name:
    Christiaan
    Grappig dat je het zo omschrijft. Dacht dat de kerk voor iedereen toegankelijk is. Het is eerder een ander soort genootschap.
     
    Melvok, roger_l and Ferryducati like this.
  15. milko1969

    milko1969 Formula 3

    Feb 21, 2012
    1,285
    Breda, Holland
    Full Name:
    Milko
    Mits je hetzelfde geloof betuigt uiteraard…….
    Neemt niet weg dat het leuk was geweest ( er van uitgaande dat dit gewenst zou zijn)om te kunnen aanhaken, aangezien de meeste kerken er toch op uit zijn om nieuwe zieltjes te kunnen winnen?
     
    Melvok and roger_l like this.
  16. Paulus 348

    Paulus 348 Formula Junior

    Dec 29, 2020
    346
    Holland
    Full Name:
    Paulus Hollander
    Toen mog ik nog mee
     
  17. milko1969

    milko1969 Formula 3

    Feb 21, 2012
    1,285
    Breda, Holland
    Full Name:
    Milko
    You Lucky B……..!
     
  18. 348holland

    348holland Formula 3

    Dec 11, 2005
    2,161
    The Netherlands
    Een paar daagies maar Paulus! Bracht je ook nog een verkeerde "F" mee.
     
  19. a.v.d.winkel

    a.v.d.winkel Karting

    Jun 22, 2004
    188
    Best
    Full Name:
    Arjan van der Winkel
    de 296 heeft toch echt een actieve spoiler tussen de achterlichten. Gelukkig komt die enkel in bedrijf indien dit nodig is om de stabiliteit te waarborgen.
     
  20. Paulus 348

    Paulus 348 Formula Junior

    Dec 29, 2020
    346
    Holland
    Full Name:
    Paulus Hollander
    Jullie hadden wel moeite ons bij te houden. Ze ging na ons rondje wel gelijk naar de F - Hemel
     
  21. DutchFerrari

    DutchFerrari Formula Junior

    Apr 7, 2022
    465
    Bollenstreek - Netherlands
    Full Name:
    Jeroen
    #92721 DutchFerrari, May 22, 2023
    Last edited: May 22, 2023
    Wie was hier ook alweer opzoek naar een (Rode) F430 Spider (heb al even lopen zoeken hier maar kon de naam niet terugvinden)? Ik heb er vandaag 1 gekocht (binnenkort meer informatie erover als die opgehaald is), maar heb nog een lijntje naar een andere auto die niet op de markt staat namelijk, mocht diegene interesse hebben, dan kan ik eventueel de contact gegevens doorgeven, wat korte informatie over de auto, 2009 model, Rosso Corsa, met normaal electrisch interieur
     
    saviola9 likes this.
  22. milko1969

    milko1969 Formula 3

    Feb 21, 2012
    1,285
    Breda, Holland
    Full Name:
    Milko
    Bestaan die überhaupt?
     
  23. roger_l

    roger_l F1 Rookie

    Apr 27, 2002
    2,708
    Netherlands /Utrecht
    Full Name:
    Roger

    Attached Files:

    Rupie and Paulus 348 like this.
  24. milko1969

    milko1969 Formula 3

    Feb 21, 2012
    1,285
    Breda, Holland
    Full Name:
    Milko
    Ferrari Stalking! Blijft wel gaaf hoor die Testa Rossa, zeker in deze kleur.
     
  25. Paulus 348

    Paulus 348 Formula Junior

    Dec 29, 2020
    346
    Holland
    Full Name:
    Paulus Hollander
    tis dat de wegen daar zo smal zijn anders was ik je nog wel keer ingehaald
     
    roger_l likes this.

Share This Page