Buy

Vervoer NL - grens DE/CH

Discussion in 'Holland/Belgium' started by Enzo Sebastian, Jan 6, 2022.

 1. Enzo Sebastian

  Enzo Sebastian Karting
  Silver Subscribed

  Aug 2, 2020
  139
  Amsterdam
  Full Name:
  Laurence Sebastian
  Guys & girls,

  Week 17 ga ik met 2 vrienden met onze 2 Ferrari's en 1 911 Turbo S richting het zuiden om door CH/IT/AU een paar mooie bergpassen (Furka, Stelvio, etc.) te berijden. Precies te zijn van 22 t/m 29 april.

  Nu hebben we niet zo'n zin om de lange snelweg afstanden af te leggen en zijn we voornemens te vliegen naar Zürich en heb ik voor elkaar gekregen de auto's af te mogen leveren bij een zeer gerenommeerde Ferrari-dealer & sport/klassieker-specialist in Singen, net tegen de Zwitserse grens.

  Het transport zal waarschijnlijk gebeuren vanaf Zaandam door een bekend en ervaren transportbedrijf, de auto's zullen in gesloten trailer vanaf hier naar Singen gebracht worden en daar aankomen 21 of 22 april en weer opgehaald op 29 april.

  Hoe meer auto's er die kant op gaan, hoe goedkoper de rit kan worden. Zijn er heel toevallig NL rijders hier die eenzelfde idee hebben te doen dit voorjaar, rond die periode? Misschien kunnen we namelijk e.e.a. combineren en kan ik op die manier een nog gunstiger tarief p.p. realiseren.

  Ik hoor het wel!
   
 2. To remove this ad click here.

 3. RudyW

  RudyW Formula 3

  Apr 25, 2008
  1,113
  Gelderland
  Full Name:
  Rudy
  Heb wel de intentie die kant op te gaan maar waarschijnlijk pas eind mei. Ook altijd met auto gegaan tot nu toe wat prima te doen is (maar altijd wel met auto’s die relatief comfortabel zijn zoals een R8, met een Stradale of Scud kan ik me voorstellen dat je hier niet op zit te wachten).
  Je zou eventueel ook bij motorrijders kunnen polsen, die hebben een nog veel grotere hekel aan het rijden van dit soort stukken.
   
 4. lewie

  lewie Formula Junior

  Apr 13, 2007
  485
  Netherlands
  Full Name:
  lewie
  Weet je zeker dat de passen al open zijn zo vroeg in het seizoen?
   
 5. Harry-SZ

  Harry-SZ F1 Rookie

  Stelvio is bv. meestal pas open in juni idd.
  Ik ben vaak in mei in Italië, maar is dan altijd nog dicht. In april dus kansloos.
   
 6. RudyW

  RudyW Formula 3

  Apr 25, 2008
  1,113
  Gelderland
  Full Name:
  Rudy
  Heel goed punt inderdaad en de reden dat wij tot nu toe altijd pas medio / eind mei zijn gegaan. Er is een grote kans dat rond die tijd ook de lager gelegen passen nog gesloten zijn.

  Jaar dat we de Stelvio gedaan hebben waren we daar begin september (als het meeste vakantie volk ook weg is). Al was het op de Stelvio zelf nog erg druk.
  Bekendste gedeelte van de Stelvio is erg smal. Natuurlijk moet je hem gedaan hebben maar het is niet de mooiste route imo.
   
 7. To remove this ad click here.

 8. 328gts1987

  328gts1987 F1 World Champ
  Lifetime Rossa Owner

  Mar 11, 2007
  12,260
  Rotterdam Holland
  Full Name:
  Fred
  #6 328gts1987, Jan 7, 2022
  Last edited: Jan 7, 2022
  Sebastiaan,

  Over de planning en dus opening van passen is al wat duidelijkheid. Ik wil je echter (uit eigen ervaring) melden dat transporten ook niet altijd vlekkeloos verlopen. Zo hadden wij ooit 5 uur vertraging doordat de vrachtwagen voor de grens van CH wel erg veel "aandacht" trok met de lading...
  Gingen alles controleren en gevolg was dat wij 5 uur stonden te wachten (vlogen in op de dag van aflevering).
  Dus mijn advies: Laat de auto's eerder aankomen dan jezelf gaat rijden. Nadeel is hiervan wel dat je auto gelost wordt waar jezelf niet bij bent... Dat wilde wij toen dus pertinent niet en betaalde daarvoor een (tijd) prijs...

  Verder geeft zo'n begin met trailer een andere start van het avontuur. Je stapt "koud" in en moet dus gelijk gaan genieten zodra je de auto in ontvangst neemt. Terwijl als je gaat rijden naar Singen (ook geen wereld afstand) kun je "inslingeren" en wennen aan het idee wat eraan zit te komen. Bovendien is de auto lekker los/op temperatuur bij de start aan de Alpen.

  Tenslotte: de tijd die je kwijt bent met het afleveren (met papieren, betalingen, verzekeren) van de auto bij transporteur is ook best heftig merkte wij toen. Ook het weer afhalen van de auto na de trip kost veel tijd en je komt ook anders thuis zonder bolide. Allemaal zaken die ik niet goed doorhad toen wij dit (2x) deden. Ik kies er dus voor om te rijden maar spreek daar af, niet in NL. Iedereen kan dan zijn eigen planning maken, snelheid rijden en tanken waar hij wil (soms ook punt van discussie heb ik geleerd).

  En dan de kosten: die komen nauwelijks lager uit dan rijden. Ok, de km's komen op de teller en zullen dus een weerslag hebben op de "waarde" van de auto... Maar of je nu met facturen €2.500,- betaald of later misschien hetzelfde bedrag verliest op de verkoop maakt het eigenlijk niets uit.
  Ik kijk uberhaubt niet naar km standen.
  Conditie en onderhoud historie is bij mij veel belangrijker. Ik koop eerder een 360 met 50.000km compleet met historie en facturen dan een met 15.000km me een vage historie. De 50k auto kan rijden en de 15k auto moet dat nog maar bewijzen en betaal je premie voor met kans op extra onderhoud kosten...

  Ik probeer je niet van deze plannen te weerhouden maar wil mijn eigen ervaringen delen zodat je het complete beeld hebt (welke ik toen niet had)
  Kijk echt met plezier terug op beide trips maar prevaleer toch het uit en thuis gevoel met de auto zelf. Voelt gewoon beter en is ook mooi begin (op eigen tempo) van een avontuur met ook een mooi slot/thuiskomst.


  PS bekijk ook van te voren, indien je pech krijgt tijdens de trip, hoe je transporteur hiermee omgaat met kosten. Als je de auto laat terug gaan via je ANWB naar NL en dus geen gebruik maakt van de terug tocht, wat kost dat? Is niet gedekt door je verzekering kan ik je melden.
   
  modena82 and rob.kruiswijk like this.
 9. Enzo Sebastian

  Enzo Sebastian Karting
  Silver Subscribed

  Aug 2, 2020
  139
  Amsterdam
  Full Name:
  Laurence Sebastian
  Hi Fred,

  Dank voor de bruikbare tips. Het vervoer kost nu zo'n 1500 euro p.p. incl. BTW, heen & terugreis. De ervaring van het snelweg-meters maken is voor iedereen anders. Ik vind dat in een BMW 5-serie prettig, in de F430 niet zo. En wat je precies bedoelt met 'koud instappen' en meteen genieten? Haha ik zie het toch echt anders: uitgerust aankomen klaar om te rijden.

  Ik snap al je concerns, maar zie toch minder beren op de weg. Enige waar we nu even over twijfelen nog is de data i.v.m. eventueel nog gesloten zijn van de passen.
   
 10. Harry-SZ

  Harry-SZ F1 Rookie

  Ik zou het uitstellen, want 9 van de 10 passen zullen dicht zijn en alleen de minst leuke zijn evt. open.
  Zelfs medio mei zijn de meeste passen vaak nog steeds dicht.
   
 11. RudyW

  RudyW Formula 3

  Apr 25, 2008
  1,113
  Gelderland
  Full Name:
  Rudy
  Singen is vanuit Utrecht een 700km. Wat is onprettig aan de snelwegkilometers? Ik zelf ervaar vooral het geluid op een gegeven moment als vervelend / vermoeiend. Koop een paar oordoppen of noise cancelling headphones, zet de cruise controle op 160 en gaan met die banaan! Enige vervelende zijn de enorme hoeveelheid wegwerkzaamheden de laatste tijd.
   
 12. To remove this ad click here.

 13. 328gts1987

  328gts1987 F1 World Champ
  Lifetime Rossa Owner

  Mar 11, 2007
  12,260
  Rotterdam Holland
  Full Name:
  Fred

  Ik vind die prijs van €1.500,- schappelijk en dat is incl. verzekeringen?
  Dat snelweg km's verschillen van persoon tot persoon is niet te ontkennen, sommige doen over 700km langer, maar die pakken aak binnendoor wegen.
  Zelf doe ik dat ook, gewoon dagje eerder vertrekken. Leuk hotel boeken (ik koos wel eens voor een kasteel, gewoon omdat het kon) en vermeed de drukte op de ring van Antwerpen of andere steden door daar te komen buiten de spits. Je begint dan gewoon relaxed aan zo'n trip ipv invliegen, aankomen en gelijk starten. Dat zal ook per individu verschillen wat de voorkeur heeft. Zelf vlieg ik (te) vaak en zi het als de bus nemen. Anderen hebben daar wel stress van.

  Het zijn geen beren op de weg hoor, maar pointers om even bij stil te staan. Hoewel ik niet goed begrijp dat je met een BMW wel op de autobahn wil zijn en niet in een F430.
  Ik kun je verzekeren dat het met de F430 een stuk leuker (lees: vlotter) is want iedereen vliegt opzij als je eraan komt (vliegen), met een BMW doen ze dat niet...
  Met slecht weer is het alleen over met de pret, daar is de F430 gewoonweg te krachtig voor en moet je de discipline hebben van het gas af te gaan (en zelfs de manettino naar "rain" terug te draaien). Maar we gaan ervan uit dat een trip zoals dit zoveel als mogelijk in de zon is, niet?

  PS. Tip voor F430 rijders in Italie:
  Door de slechte conditie van de wegen daar (niet Strada) zet ik de manettino veel in de stand "Rain" waardoor je meer demping krijgt in je ophanging. De auto stuitert letterlijk uit elkaar als je daar in "sport" of zelfs "race" rijdt....
  Door de uitlaatkleppen gewoon open te zetten geniet je nog steeds van de power & geluid maar blijven je vullingen in je gebit zitten :D
  Probeer het zelf maar een paar keer op verschillende standen en je merkt dat de auto beter/rustiger ligt. En op die smalle B wegen is 500Pk toch al niet vol inzetbaar... Ik zie het als een "bumpy road" stand zoals in de Scuderia of 458.
   
 14. Melvok

  Melvok F1 World Champ
  Silver Subscribed Owner

  Jul 25, 2008
  13,528
  Amersfoort, The Netherlands, Europe.
  Full Name:
  Mel
  De "bumpy road" stand zoals in de Scuderia of 458.

  Idd fijne stand :)
   
 15. Enzo Sebastian

  Enzo Sebastian Karting
  Silver Subscribed

  Aug 2, 2020
  139
  Amsterdam
  Full Name:
  Laurence Sebastian
  Ik ga geen snelweg rijden met de F430. Word al gek als ik 2km file heb op de A2, laat staan met een spiksplinternieuwe koppeling die ik aan het vern**ken ben in de buurt van München. Ik vind de kwaliteit van de Autobahn ook zeer slecht en ben geen fan van ‘in de drukte’ rijden. Ik vlieg eigenlijk nooit, doe alles op de fiets, dus die ene vlucht kan ik mijzelf wel permitteren.

  Snelweg is in een BMW M3 toch anders hoor, stukken comfortabeler.. en die heeft cruise controle!

  Het transport is nu zo goed als geregeld, maar de datum verlegd naar september… Jullie hebben gelijk: passen zijn nog dicht in mei zelfs! Overigens is de 1500€ incl. BTW, verzekeringen en papierwerk idd. Heen en terug is dat. Tja, scheelt ook 1000€ aan benzine.
   
 16. Harry-SZ

  Harry-SZ F1 Rookie

  ~1400km (midden NL naar Singen en terug) kost circa 500 liter benzine?
  Dan is dat best interessant idd

  Ik heb gerekend met 2 euro per liter dan wat voor DE aan de hoge kant is.
   
 17. hautessa

  hautessa Karting

  Apr 26, 2015
  127
  Interessante discussie. Ook voor mij van toepassing. Zelf rijden of transport. Ik heb er zelf een optie bij bedacht. Een VW bus met F op eigen ambulance en met 90km/u relaxed cruise control die kant op. Kunnen er veel meer spullen mee, zelfs het gezin. Ja, een paar overnachtingen extra. Ik haak niet graag aan bij een F clubje wat continu non stop 200+ over de Duitse autobahn vliegt. Ik geniet ook met 100km/u.

  Prachtig hoe we hier sparren over de mogelijkheden. Voor ieder zijn situatie een eigen maatwerk oplossing.

  Wat ik dan wel een opvallend detail vind is dat alles al gepland leek qua data, maar de wegen daar dan nog gesloten zijn. Whahaha, wie heeft dat uitgezocht. Maar ook dat is opgelost, data verzet. Klaarrrr. Ik moest er wel even om lachen.
   
 18. Enzo Sebastian

  Enzo Sebastian Karting
  Silver Subscribed

  Aug 2, 2020
  139
  Amsterdam
  Full Name:
  Laurence Sebastian
  Haha tja.. Plan was met de oudste jongens in de meivakantie te gaan. Daar lieten we ons door leiden haha.

  Zo’n auto-ambulance aanschaffen is helemaal geen gek idee, maar dat houdt wel een apart rijbewijs in toch?
   
  hautessa likes this.
 19. RudyW

  RudyW Formula 3

  Apr 25, 2008
  1,113
  Gelderland
  Full Name:
  Rudy
  #16 RudyW, Jan 12, 2022
  Last edited: Jan 12, 2022
  Ligt een beetje aan de combinatie. Met een B rijbewijs mag de totale combinatie (auto+aanhanger+last die daarop zit) niet meer dan 3500kg wegen. Aangezien een aanhanger ook al een 600-800kg zal wegen kom je hier sowieso niet mee weg (wat is het gewicht van een F430, ~1550kg met volle tank?). Dacht ook dat er een regel was dat aanhanger niet boven autogewicht uit mag komen maar dat kan ik niet zo 123 terug vinden.

  Met een B & E rijbewijs mag de aanhanger + last maximaal 3500kg wegen. Dit zou geen enkel probleem moeten zijn. Met een grote SUV kom je een heel eind: een X5 mag bijvoorbeeld 2700kg trekken als xdrive45 hybrid of 3500kg als 40i/40d/M50i.
  Iets waar je wel echt rekening mee moet houden is je kogeldruk. Weet dat Marc toen de tijd (met een 458 challange race auto) hem achterstevoren op de aanhanger zette vanwege de gewichtsverdeling om zo wat kogeldruk over te houden.

  PS: er bestaat ook een B + code 96 rijbewijs. Hiermee mag de totale combinatie maximaal 4250kg wegen. Hier heb je echter niet genoeg aan denk ik.

  Met een F430 moet je (als je niet het hele stuk 200+ rij, dat gaat je sowieso toch niet lukken met de drukte, wegwerkzaamheden etc) wel een 1:7 kunnen halen lijkt me? Kost je een €400 aan brandstof max.
   
  hautessa likes this.
 20. 328gts1987

  328gts1987 F1 World Champ
  Lifetime Rossa Owner

  Mar 11, 2007
  12,260
  Rotterdam Holland
  Full Name:
  Fred
  Huh?
  500liter of €500,-? Dat laatste klopt beter want de F430 rijdt gemiddeld 1:7 (wat wel zakt naar 1:5 bij +200km/u) dus kom je op 250 liter voor 1400km wel uit.

  (Maar daar mag je nog wel effe € 0,70/km bij tellen voor gereden km's aan onderhoud en afschrijving, wat op bijna € 1.000,- uitkomt)
   
 21. Harry-SZ

  Harry-SZ F1 Rookie

  @Fred: 1000 euro (genoemd door Enzo S) gedeeld door 2 euro per liter = 500 liter.
  Dat leek mij nogal overdreven.

  Afschrijving/onderhoud staat hierbuiten uiteraard.
   
 22. Melvok

  Melvok F1 World Champ
  Silver Subscribed Owner

  Jul 25, 2008
  13,528
  Amersfoort, The Netherlands, Europe.
  Full Name:
  Mel
  Ik persoonlijk zeg: RIJDEN met je Ferrari.

  Niet alleen leer je er in te rijden DOOR te rijden ... en waarom heb ik hem anders.

  Mss rijden we komend jaar eens naar Monaco, biertje pakken ...
   
  rob.kruiswijk likes this.
 23. Enzo Sebastian

  Enzo Sebastian Karting
  Silver Subscribed

  Aug 2, 2020
  139
  Amsterdam
  Full Name:
  Laurence Sebastian
  Wat denk je dat ik daar in de bergen 7 dagen ga doen?
   
  RS_M5 likes this.
 24. Tazio-Marc

  Tazio-Marc Rookie

  Sep 8, 2021
  10
  Full Name:
  Marc de Vries
  Om teleurstellingen te voorkomen toch nog even wat praktische ervaringen nadat wij zelf lange tijd in Zwitserland gewoond hebben. In mei zijn vrijwel zonder uitzondering de mooiste passen zoals de Furka, Grimsel, Nufenen enzovoort gesloten. Heel soms gaan er een paar open in de laatste week van mei maar begin juni komt vaker voor. Er zijn goede Zwitserse/Duitse websites te vinden die huidige status en planning qua openen behoorlijk exact bijhouden. Ik zou me persoonlijk proberen zo flexibel mogelijk te blijven qua timing. Het is overigens behoorlijk gaaf om al heel in het begin die passen te nemen tussen de hoge sneeuwwallen. Begin wel s’ochtends vroeg om zoveel mogelijk verkeer te vermijden en de extra dimensie van opgaande zon in besneeuwd berglandschap ook mee te pakken. Zeker doen !! Fantastische ervaring.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met FerrariChat
   
  hautessa and ChrisW1 like this.
 25. 328gts1987

  328gts1987 F1 World Champ
  Lifetime Rossa Owner

  Mar 11, 2007
  12,260
  Rotterdam Holland
  Full Name:
  Fred
  Kijk dat noemen we "early bird driving" en dat zijn inderdaad de beste ervaringen, zelfs op boxingday in je vakantie...

   
 26. RudyW

  RudyW Formula 3

  Apr 25, 2008
  1,113
  Gelderland
  Full Name:
  Rudy
  Gave video Fred! Wat een omgeving en wegen ook!
   
 27. hautessa

  hautessa Karting

  Apr 26, 2015
  127
  Fred. Gaaf verslag van SA. Leuk.

  Doet me denken aan die verhalen van "onze" Fchat vrienden uit Marbella. Dat waren altijd smeuïge vermakelijke verhalen. Heb er in die tijd veel van genoten. Ben hun namen al vergeten.

  Zijn ze er nog? Nooit meer iets van gehoord.

  Prachtige verslagen.

  Weet iemand wie ik bedoel en of ze nog steeds loltrappen in Marbella?
   
 28. 328gts1987

  328gts1987 F1 World Champ
  Lifetime Rossa Owner

  Mar 11, 2007
  12,260
  Rotterdam Holland
  Full Name:
  Fred
  Dirk & Maarten. Die waren echt van ... los. Leefde to the max maar hoefde ook niet op een euro te kijken. Het geld stroomde daar vanzelf binnen, pre bitcoin zeg maar echter in dezelfde hoeveelheid. Weet niet waar ze uithangen.
   
  hautessa likes this.

Share This Page