Viering 70 jaar Ferrari Italie. | Page 2 | FerrariChat

Viering 70 jaar Ferrari Italie.

Discussion in 'Holland/Belgium' started by Melvok, Sep 9, 2017.

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

  1. Jonkheer

    Jonkheer Formula 3
    Owner Silver Subscribed

    Aug 29, 2010
    2,250
    The Netherlands
    Full Name:
    Christiaan
    Mooi verhaal Fred
     
  2. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,907
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Jonkheer likes this.
  3. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,907
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Na dit mooie bezoek hebben we een lunch genuttigd die ik me nog lang zal heugen. Sterker ik denk dat enkele van hier uit eerdere edities van Italy-trips het ook nog weten. Een klein familie restaurant zit slechts 200mtr van de Righini collectie. Daar hebben we ooit al eens een lunch genuttigd. Die kan ik me nog steeds heugen vanwege de hoge kwaliteit eten. Welnu ik heb via, via het adres kunnen achterhalen en een telefonische boeking kunnen maken. Dat viel niet mee maar was de moeite meer dan waard! Ik bleef de pasta opscheppen, wel 3 porties en nog wat erbij:rolleyes:. Andere hielden zich wat in maar zullen nu wel spijt hebben :D...
    Afijn na deze heerlijke lunch (die €20,-/pp was) zijn we naar Pagani gegaan nadat we eerst even op het oude adres zijn gaan spieken... Daarin is het development gedeelte tegenwoordig. Helaas nix gespot en hek was pot dicht.

    Aangekomen bij de nieuwe fabriek, zeg gerust splik-splinter-nieuw werden we getrakteerd op een vertrek van een groep Ferrari's maar ook op een schitterende showroom van alle modellen. De tour begon precies op tijd (on-italiaans) maar was boeiend en informatief.
    Camera's waren binnen verboden maar de beelden staan nog vers op het netvlies. Brandschoon en prachtig ingericht. Belangrijker: bomvol Zonda's (onderhoud & updates) en de Huayra's in aanbouw. Mooi om te zien hoeveel aandacht er wordt besteed aan elk detail.
    Verrassing was de fietsende Horacio die beloofde uit kantoor te komen als we de tour hadden afgerond voor wat foto's en gesprekken.
    We moesten Plambo vastbinden (Margriet had voor de zekerheid de credit card ingenomen) om niet spontaan te gaan onderhandelen;).

    Na dit bezoek werd het de hoogste tijd Maranello eens te gaan bezoeken. We hoorde al dat de sfeer aldaar goed was en dat de straten al vol stonden met Ferrari's. Geen leugen zo bleek. Maar wellicht dat Vu (of een van de anderen) daar een goed beeld van kunnen geven met hun pics. Ik was te overdonderd wat daar allemaal rondreed en moest de entree passen voor Fiorano nog gaan ophalen. Dat dit wat moeite kosste mag duidelijk zijn maar lukte uiteindelijk wel. Een gouden greep zo bleek want de controle aan de hekken was intens. Gelukkig hadden we kaarten en konden op die wijze (niet allemaal tegelijk helaas) iedereen de kans geven binnen te gaan kijken. Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login
     
    Jonkheer likes this.
  4. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,907
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    #31 328gts1987, Sep 14, 2017
    Last edited: Sep 14, 2017
    Jonkheer likes this.
  5. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,907
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Na deze mooie eerste dag met Righini en Pagani ging onze aandacht naar 70jaar Ferrari. We hadden weer wat info verzameld en ontdekt dat er op Zaterdag om 10:15 een rally/tour zou gaan rijden vanuit Fiorano naar Modena. De route was weer Italiaans toegelicht maar enkele punten wisten wij te ontdekken. Toeval wil dat wij precies een punt hadden gekozen waar de tour 2x zou langskomen o_O.
    We wisten werkelijk niet waar we moesten kijken!

    Deze stoet van zeer zeldzame ferrari's waren de deelnemers aan het concourse waar een zo groot mogelijke verscheidenheid van modellen was samengesteld. Er waren verschillende klasse gemaakt om een jury te laten bepalen welke van iedere klasse de mooiste, meest historisch of bijzonder was. Een onmogelijke taak lijkt mij...
    Afijn deze stoet vertrok dus naar het noorden terwijl gelijktijdig een rally vanuit heel europa/Milaan naar het zuiden reed naar Parma.
    Keuzes, keuzes, keuzes.
    Mede doordat we de concourse auto's 2x hadden gezien in 30min werd er besloten naar Parma te gaan en te gaan kijken waar dat allemaal op uit ging lopen. Ook weer een juiste beslissing zo bleek. Wat een massa ferrari's stonden daar.
    Maar nu eerst de concourse auto's door Maranello en op weg naar (en in) Modena:

    Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login Image Unavailable, Please Login
     
  6. ARMBARBI48

    ARMBARBI48 Karting

    Jan 29, 2013
    67
    Modena Italy
    Full Name:
    Armido Barbieri
    RIGHINI!!!!THE REAL FIRST FERRARI EVERMADE!!!Called AUTOAVIOCOSTRUZIONI......(815) first owner NOTARIO RANGONI...
     
    328gts1987 likes this.
  7. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,907
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    We hadden het er gisteren even over Chris, was het nu een 360 neus of F430 voor dat bankje... Welnu beide! De bumper van 360 die perfect aansluit op neus van F430 :D:D:D
    Ik, niet jij kan dus setje koplampen halen blijkt.
     
  8. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,063
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    Als je de koplampen voor jouw 430 gaat halen, kun je misschien voor mij de roosters meenemen uit de bumper. Die wil ik namelijk nog in mijn 360 inbouwen als vervanging van de lelijke standaard 'boter, kaas en eieren roosters' :)
     
  9. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,907
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Na deze mooie optocht van concourse Ferrari's was het tijd om richting Parma te rijden. Daar zouden volgens diverse bronnen alle rally's uit europa samen komen en vervolgens vandaar uit richting Maranello rijden. Wie wil dat nu niet zien, honderden Ferrari's bij elkaar en ook nog op weg naar Fiorano?
    We zijn dus in de huurbakken gesprongen en de Autostrada opgereden. Opvallend was dat we onderweg daar naar toe niet 1 Ferrari tegen kwamen. Dit maakte ons wat zenuwachtig. Echter we waren vroeg dus wellicht kwamen ze nog...

    Welnu we kwamen aan bij het park en hadden net de huurbak in de parkeergarage gegooid en de eerste groep kwam net aan bij de poorten van het park. Allemaal voorzien van stickers met daarop het land van herkomst. Een mooi schouwspel, bij dat hek maar het park was gewoon verder open.
    Niets vermoedende bewoners liepen er verbluft rond en tussen de ontelbare Ferrari's die dwars door het wandel park reden.

    Wij liepen met de Ferrari's op en kwamen op een brede laan die voorzien was van 5 gescheiden banen en die tot aan de horizon reikte.
    Aan het begin werden de bestuurders netjes vertelt helemaal door te rijden (in hun toegewezen baan) tot het einde en daar te parkeren, netjes in de rij. Dat dit uitnodigde tot sprintjes (op grind) was duidelijk en mooi om te zien. Hele stofpluimen stegen op tussen de massieve kastanjes (die de geparkeerde auto's bekogelde met hun vruchten :confused:)

    De rijen werden steeds langer en langer, er leek geen einde aan de stroom Ferrari's te komen. We zagen vooral nieuwe modellen in alle uitvoeringen. Talloze speciales, 488's en 458's maar ook TdF's, F40's en LaF's. Zelfs een Enzo en een F50 reden mee in deze rally.
    Op den duur stonden de 5 rijen met meer dan honderd in elke rij helemaal vol en moest er (noodgedwongen) worden geparkeerd rondom het meer. Er stonden zoveel Ferrari's bij elkaar dat het wel een record moet zijn geweest (op openbare weg).

    Na de hele rij helemaal naar voren te zijn gelopen zijn we gaan lunchen met deze rally rijders, in het Palazzo delle Pilotta (=soort rijksmuseum) we spraken er enkele rally rijders die verbaasd waren dat je zo hard (onder begeleiding van politie) door Italie kon/mocht rijden... Mille Miglia taferelen dus met net zoveel publiek langs de wegen.

    Kortom het was de moeite meer dan waard om er te gaan kijken:
     
    Jonkheer likes this.
  10. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,907
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Na dit feestje zijn we weer terug gegaan naar Maranello immers hier zouden de concours auto's ('s ochtends vertrokken richting Modena) weer terug keren naar Fiorano. Daar was het middelpunt van alle festiviteiten. Ook zou de veiling van RM action rond 16:00 gaan beginnen.
    Ondertussen zouden de ca. 1000 ferrari's vanuit Parma/Castello della Pilota ook die kant op komen, onder politie begeleiding. Enkele van ons hebben de stoet door Parma zien rijden, anderen reden een stuk mee en konden de Ferrari's gummend door het landschap vastleggen.
    Kortom er was voor iedereen genoeg om te zien.

    Na onze aankomst op Fiorano hebben we eerst respect getoond aan Enzo door langs zijn huis te gaan en vervolgens het circuit op. Er waren enorme stands opgericht met lounges, tribunes en hospitality's van verschillende merken. Maar ook een grote Ferrari store.
    Tevens was er een grote catering voor de nodige (heerlijke) maaltijden naast diverse open bar's.

    Er was een opstelling gemaakt met alle concourse deelnemers waar de jury leden al druk waren met het beoordelen. Kortom we vielen midden in het feest gedruis, lopend over het Fiorano asfalt.
     
    Jonkheer likes this.
  11. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,907
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
  12. Melvok

    Melvok F1 World Champ
    Owner Silver Subscribed

    Jul 25, 2008
    14,112
    Amersfoort, The Netherlands, Europe.
    Full Name:
    Mel
    Prachtige foto's mannen .... alleen kun je het pas echt beleven als je zelf bij zo'n event bent :D
     
  13. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,907
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Zoals eerder gezegd was het op de show-avond een heftig weer. Er bestaan mooie opnames van (zie hierboven) die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. De heftige regen voegt ook wel iets toe aan het (licht)effect. Gelukkig zat het publiek droog (mits je niet helemaal aan de rand zat)

    De volgende dag (Zondag) was het gelukkig droog. Voorzichtig prikte de zon door de wolken toen wij een wandeling maakte over Fiorano. De 1000 Ferrari's die we in en rond Parma hadden gezien waren de dag ervoor langs het circuit geparkeerd en hadden de nacht daar doorgebracht. Dit betekende dat de eigenaren de avond ervoor (na de show) per touringcar naar hun hotels werden gebracht. Een giga operatie want vele van hen verbleven in Parma, een uur rijden vanaf Maranello. Dat toen in de stromende regen... Maar gelukkig die ochtend (weer per touringcar...) in de zon.

    Wij verbleven (gelukkig) in een Agri-Tourismo op slechts 20min vanaf Maranello. Heerlijk landelijk en rustig.

    Na een relaxte ochtend met vorstelijk ontbijt waren we na een korte rit in Maranello waar we onze huurbak dumpte en Fiorano binnenliepen, direct het circuit op. Het werd een wandeling van meer dan een uur! Met aan weerszijde aaneengesloten rijen Ferrari's. Indrukwekkend om te zien en teveel om (op den duur) op te nemen. Je zag echt van alles staan. We noemde het hierom ook maar een Ferrari's bos met allerlei soorten en kleurtjes :p

    Na deze wandeling was het tijd voor een lunch die we nuttigde in een enorme tent met verschillende buffet's. Het eten was van zeer goede kwaliteit en wat leuk was is dat we verschillende Amerikanen tegen kwamen die we op Pebble Beach/carweek hadden ontmoet, slechts 3 weken ervoor. Ze waren verrast ons daar (weer) te zien.

    Hierna begon de prijsuitreiking van het concourse. Hieraan deden 12 verschillende categorieen mee en waren allemaal door een zeer kundige jury beoordeeld.
     

    Attached Files:

    Jonkheer likes this.
  14. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,907
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    furious360 likes this.
  15. Melvok

    Melvok F1 World Champ
    Owner Silver Subscribed

    Jul 25, 2008
    14,112
    Amersfoort, The Netherlands, Europe.
    Full Name:
    Mel
    Ook heeeel veel regen(water) Fred ?
     
  16. RedMondialTCab

    RedMondialTCab F1 Rookie

    Sep 4, 2006
    4,936
    NL
    Full Name:
    Cor
    Mooie verhalen, Fred. !!
    Thnx for sharing
     
  17. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,907
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Anderen hebben ook wel wat te vertellen hoor maar die zijn nog op vakantie, of hebben het druk met ophangen van memorabilia...


    . Image Unavailable, Please Login
     
    Jonkheer and Ben308 like this.

Share This Page