News

Instument cluster

Discussion in '612/599' started by afwrench, Sep 10, 2019 at 10:34 AM.

  1. afwrench

    afwrench Formula Junior

    Nov 24, 2004
    469
    NY
    Full Name:
    Mike
    Talking about a 599. When the instruments start to act weird is it the same diagnosis for the most part. Does the pod need a rebuild or have we found a bad relay or such at times.Thanks,Mike
     
  2. brogenville

    brogenville Karting

    Apr 24, 2012
    142
    UK
    Full Name:
    Robin
    Can you describe in more detail what you mean by "act weird"? Things like erratic oil pressure are more likely to be the sender, but a wonky speedo is probably the gauge at fault, for example.
     
  3. afwrench

    afwrench Formula Junior

    Nov 24, 2004
    469
    NY
    Full Name:
    Mike
    Hi Robin ,what seems to be the usual complaint. Screen goes dark ,lights on and off,tach and speedo stop and start.Battery is fine. Mike
     
  4. brogenville

    brogenville Karting

    Apr 24, 2012
    142
    UK
    Full Name:
    Robin
    Hmmm... some different things going on there- doesn’t sound like a dodgey sensor.

    Don’t suppose you’ve jump started the car recently?

    Either way it sounds like a failing component in the gauge cluster. A specialist should be able to locate the fault and replace the component.
     
    FIN612 likes this.
  5. tazandjan

    tazandjan Three Time F1 World Champ
    Owner Lifetime Rossa

    Jul 19, 2008
    30,140
    Albuquerque, NM
    Full Name:
    Terry H Phillips
  6. afwrench

    afwrench Formula Junior

    Nov 24, 2004
    469
    NY
    Full Name:
    Mike
    Hi guys. No jumpstart and only one time so far. Called FAI but could not talk to a tech directly. Indications are that they replace a circuit board with upgraded components. Is the community happy with their work? Mike
     
  7. tazandjan

    tazandjan Three Time F1 World Champ
    Owner Lifetime Rossa

    Jul 19, 2008
    30,140
    Albuquerque, NM
    Full Name:
    Terry H Phillips
    Mike- Affirmative, they repaired my Superamerica cluster and are the experts on digital instrument clusters. They also have access to parts normal mortals cannot order.
     
  8. afwrench

    afwrench Formula Junior

    Nov 24, 2004
    469
    NY
    Full Name:
    Mike
    Thanks Terry, I will use them if the problem persists. Looks like a fairly easy job to remove the cluster. Mike
     
  9. Mor

    Mor Karting

    Oct 14, 2017
    60
    I had same problem in the past. With the upgraded circuit board everything ok now.


    Wysłane z iPhone za pomocą FerrariChat
     
    Caeruleus11 likes this.
  10. afwrench

    afwrench Formula Junior

    Nov 24, 2004
    469
    NY
    Full Name:
    Mike
    Thanks Terry and Mr. Mor. Mike
     
  11. Caeruleus11

    Caeruleus11 F1 Veteran
    Rossa Subscribed

    Jun 11, 2013
    8,637
    I had the same problem a few years ago- everything went crazy and then dark (though the car was running at the time and continued to run just fine but without instrumentation!)- it was sent out for rebuild (not sure where) and then it was all better :)
     

Share This Page