News

Oil temp fail?

Discussion in 'Technical Q&A' started by vlamgat, Apr 19, 2005.

  1. vlamgat

    vlamgat Formula Junior

    Jan 9, 2004
    776
    Has anyone had a failure of either the gauge or the sender unit? These are fairly simple devices and would seem to be bullet proof. I am getting no indication on mine (512tr '92) and upon test am getting zero ohms from the sender and about 200 from the gauge - so my guess is a fialed sender?
     
  2. To remove this ad click here.

  3. frefan

    frefan F1 Veteran

    Apr 21, 2004
    7,288
    My sending unit failed on 01 360. Not sure if they are same part but to answer question, yes they fail.
     
  4. moretti

    moretti Four Time F1 World Champ
    Lifetime Rossa

    Nov 1, 2003
    47,363
    Australia
    Full Name:
    John
    your guess is right.

    I've found the gauge runs in the middle with 100ohms approx but it was a while ago I did this
     
  5. vlamgat

    vlamgat Formula Junior

    Jan 9, 2004
    776
    many thanks guys.
     
  6. f355spider

    f355spider F1 World Champ
    Rossa Subscribed Owner

    May 29, 2001
    17,178
    USA
    Full Name:
    Hugh G. Rection
    I have replaced the oil temp sender (Veglia) on my previous 78 308GTS...I also replaced the speedo sender. I would guess that 90% of the time it is the sender, not the gauge that is the problem. The oil temp sender was cheap, perhaps $15 from T.Rutlands a few years ago. It came in the yellow box with the black horsies and everything....
     
  7. To remove this ad click here.

Share This Page