Troubleshooting Mondial that won't start | Page 2 | FerrariChat

Troubleshooting Mondial that won't start

Discussion in 'Mondial' started by robogeeks, Dec 26, 2012.

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

  1. Frank_007

    Frank_007 Rookie

    Aug 8, 2022
    14
    Belgium
    Full Name:
    Frank Van Ransbeeck
    Dear Mike,

    I have bought an US cabrio 3.2 from 1985. Do you have these too?

    Thanks and have a nice weekend
    Frank
     
  2. mike32

    mike32 F1 Veteran

    May 13, 2016
    5,835
    Isle of man- uk
    No, mine are euro. The start key system will be similar, only 3 or 4 wires.
    What are you getting on the dash when you turn the key on ?
     
  3. Frank_007

    Frank_007 Rookie

    Aug 8, 2022
    14
    Belgium
    Full Name:
    Frank Van Ransbeeck
    Dear Mike,
    My problem has to do with the LED lights I installed in the mid console. When I switch on the car, the LEDS jump on and of very fast, only once. Afterwards nothing anymore from the LEDS. So my car starts, no problem. The LEDS are the problem.
    Regards Frank
    Image Unavailable, Please Login
     
  4. mike32

    mike32 F1 Veteran

    May 13, 2016
    5,835
    Isle of man- uk
    Drop me an e mail and i will see if i can find something in the drawings that might help,
     
  5. mike32

    mike32 F1 Veteran

    May 13, 2016
    5,835
    Isle of man- uk
    The car originally had a fibre optic lighting in the central consul from what i recall, is this your problem or have you converted to leds ? The oem lights are supplied from a connection strip C11 which is behind the plate under the passengers feet. Hard to read diagram but might be No7. Its between 5+11
     
  6. theunissenguido

    theunissenguido Formula 3
    Owner Silver Subscribed

    Jan 21, 2004
    2,380
    Argent/Brasil
    Full Name:
    Guido
    What Led do you use ? have a picture !?
     
  7. Frank_007

    Frank_007 Rookie

    Aug 8, 2022
    14
    Belgium
    Full Name:
    Frank Van Ransbeeck
    Dear Mike, I have converted it to LEDs. When I connect the LEDs system to a 12v battery, they work (see picture). But when I put the ignition of the car on, the LEDs don’t work. I get no 12v power from the car. So the problem must be in the wiring under the console or as you suggested in the plate under the passengers feet. Is it hard to take this plate of?

    Thanks Mike!
    View attachment 2617371
     
  8. Frank_007

    Frank_007 Rookie

    Aug 8, 2022
    14
    Belgium
    Full Name:
    Frank Van Ransbeeck
    Dear Guido,

    I have used LEDs of 12v 3mm thik with connectors. I have connected the LEDs in parallel. I have converted the previous system with the light bulb to LEDs as mentioned above in this chat. When I connect the LEDs system to a 12v battery, this systems works (see picture). But when I put the ignition of the car on, the LEDs don’t work. I get no 12v power from the car.

    Regards Frank
    Image Unavailable, Please Login
     

    Attached Files:

  9. mike32

    mike32 F1 Veteran

    May 13, 2016
    5,835
    Isle of man- uk
    Send me an e mail address as i have the wiring diagram you need,
     
  10. Frank_007

    Frank_007 Rookie

    Aug 8, 2022
    14
    Belgium
    Full Name:
    Frank Van Ransbeeck
    Dear Mike,
    [email protected]

    Thanks!!!
     
  11. mike32

    mike32 F1 Veteran

    May 13, 2016
    5,835
    Isle of man- uk
    Frank_007 likes this.
  12. theunissenguido

    theunissenguido Formula 3
    Owner Silver Subscribed

    Jan 21, 2004
    2,380
    Argent/Brasil
    Full Name:
    Guido
    Frank, I wanted to see the led itself...some are for 12V others use less current. With those you have to use a resistant or more led's in serie to get 12V.
     
  13. Frank_007

    Frank_007 Rookie

    Aug 8, 2022
    14
    Belgium
    Full Name:
    Frank Van Ransbeeck
    Dear Guido,

    hereby the LEDs I used. I have done 4 in parallel, two times.

    Regards Frank
    View attachment 2958613
     
  14. theunissenguido

    theunissenguido Formula 3
    Owner Silver Subscribed

    Jan 21, 2004
    2,380
    Argent/Brasil
    Full Name:
    Guido
    [​IMG]

    Frank, ?? Tubi exhaust instead of leds...
     
  15. Count

    Count Rookie

    Nov 26, 2019
    20
    Full Name:
    Steve De
    Does anyone have a photo of the led ? Did you just replace the one bulb for the fiber optics with a Led? Thanks . My center console lights are very dim.
     
  16. FamilyCar

    FamilyCar Formula Junior
    Rossa Subscribed

    Sep 26, 2007
    690
    Seattle, Wa
    Full Name:
    Peter Goodall
    I replaced the single bulb with a brighter one from "superbrightleds.com" I don't have a picture but it was the replacement for the stock bulb. It did increase the brightness by quite a lot, although not as much as I would like
     
  17. Count

    Count Rookie

    Nov 26, 2019
    20
    Full Name:
    Steve De
    Was it a Led bulb?
     
  18. FamilyCar

    FamilyCar Formula Junior
    Rossa Subscribed

    Sep 26, 2007
    690
    Seattle, Wa
    Full Name:
    Peter Goodall
    Yes,. It was plug and play.
     
  19. Count

    Count Rookie

    Nov 26, 2019
    20
    Full Name:
    Steve De
    Ok thanks !
     

Share This Page